julshopping

blev det av av idag, fast inte i den vanliga bemärkelsen. Köpte nämligen julinslagningspapper (eller uteslutningsprinciper, hmm vad passar bäst?), trettio (oups) julkort, plus ett A4 brevkort. Gillar att coop har "köp 1,5m julpapper för 5kr"-automat. Förra året (eller vare ännu längre tillbaka?) hade det ett svart papper med stora röda blommor på (eller vare bokhandeln som hade det?) som var riktigt snyggt. Idag hade det ett silvrigt med små filurtomtar i grupper om tre utspridda lite här och där på pappret, så att det ska se så där spontant ut, men egentligen blir det symmetriskt ändå på "lång sikt". Köpte även ett svart papper med söta tomtar på.

Lite kul på matbutiken där jag handlade det tredje juliga för idag, julfrimärkena. Jättefina märken verkligen. Framför mig vid kassan står det en kund som handlar enbart köttprodukter för femhundra kronor, alltså mycket proteiner, och efter kommer jag där som handlar spaghetti, ris och potatismos, alltså bara kolhydrater. Haha! Fast det blev en mjölk också så var nästan okey. Haha.

Gillar att man på en del butiker kan köpa såna där goda chokladtryfflar för 18 - 20 kr per ask. Råkade visst köpa två askar sånt idag, annars köpte jag inga direkta onyttigheter.

längdhet

Har kommit fram till att jag finner längre inlägg mer givande, även om dom som skriver korta och får det att fungera är väldigt duktiga. Känner att man får ut mer av att läsa ett längre inlägg och jag känner som egen författare av spontanbloggen att det ger mer att skriva längre inlägg då de är mindre ofta som den uppdateras. Kan tänka mig att ni läsare gillar lite längre inlägg bättre också, speciellt om ni är läsare av min blogg, inte sant?

Märkte nu igen att det gått en tid sen jag sist uppdaterade. Ett inlägg var tionde dag är rätt snålt, även för att vara mig. Två tre ggr i veckan borde jag åtminstone erbjuda. Det är ganska lagom, ungefär som min träning. Varannan eller vartredje dag är rätt lagom regelbundenhet och hyggligt ofta. Ska försöka med det, ibland kanske det dyker upp något intressant däremellan också. Vi ser väl. Känns skönt att ha kommit in i en lite mer kreativ fas, en lite mer brev-skrivar-aktig-fas.

En annan fas som också dykt upp nu är en lite mer juliger en. Har tex. lyssnat på julmusik igår och idag, samt även hunnit se två julfilmer idag. Den ena betydligt juligare än den andra. Dock gick inte min simningsplan (eller varför inte svimningsplan eller lagkappsimning?) som jag hade tänkt mig, lite synd, speciellt när det verkar som det hade ett bäst före datum, hoppas bara att det inte var så många gånger kvar på det.

Skrev det trettionionde inlägget på Örebrospexetsblogg idag också.
Vet inte om det vart så vettigt eller välskrivet.
But will do for now.

eller

Det känns som allt börjar gå segare och segare. Motivationen som jag nästan hade där vid början ett tag håller på att sakta rinna ut igen. Varför ska det behöva bli så? Önskar det skulle finnas något sätt att återuppliva det som fanns förut, eller bara något sätt att klara sig igenom den här kursen med sina tillhörande tentor. Det här går sämre och sämre känner jag. Bra att jag då istället försöker träna tre ggr i veckan då, fastän man kanske inte ska i detta "tillstånd".

Har känt att jag har velat skriva där flera gånger men sen när jag väl kommer till den sidan känner jag att det jag tänkt skriva känns antingen dumt eller för kort. Varför ska jag känna så för. Ett kort eller långt inlägg spelar väl ingen roll, längden har väl ingen betydelse, eller? Så länge det uppdateras, eller?

Många eller nu känner jag. Var på ytterligare en audition igår. Gick väl antagligen som de andra har gått. Borde kanske lyssnat bättre och valt en annan sång, istället för att välja den svåraste av de tre som man fick välja mellan.

Men Men.
Life Goes On.

sjuttonde ^^,

tänk vad tiden har gått snabbt, kändes som november började just, men nu nästa vecka är det redan första advent. en kompis har nedräkning på sin bloggsida och där står det att det bara är trettiosju dagar kvar till jul. det är ju nästan ingen tid alls. hur ska man hinna med allt med skola och tenta och spex och träning och allt annat som man behöver hinna med?

synd att senaste helgen var så rolig att man drog med sig en hemsk förkylning med halsont hem. den kunde jag gärna ha varit utan. hur ska jag nu kunna träna?
jag som vill träna mer än något annat just nu.

fick för mig att kolla upp om det finns som ky-utbildning. det var ju så kul härom dagen. och det här som är nu funkar inte riktigt för mig, eller är det jag som inte försöker ordentligt?


dagens gycklande

Visade sig endast bestå av en audition till julkalendern. Gick till mötet för det brukar vara så roligt på dessa möten då vi sjunger och har sångövningar, improviserar och har teaterövningar. Dagens audition hade även den en liten intervju till en början. Därefter följde en improviserad fortsättning på en händelse. Idag var det midsommar och jag hade glömt köpa senapssill till min stora fest som skulle börja om ett par timmar. Alltså lika med att man är lätt i panik. Det gick rätt bra, jag fick, typ, med mig sillen till festen.

Sjöngs gjorde det också en låt. Idag blev det Balladen om lilla Elsa, även den med Dia Psalma. Kan ju inte ändra på ett "vinnande" koncept. Hann dessutom inte planera in någon annan sång så då är det lättare att ta en sång som man redan kan, eller åtminstone trodde jag kunde. Men funkade med lite omsjungningar mitt i också. Till min glädje sa de att det fanns några ljusheter i mina toner, att jag till och med prickat några toner rätt. Blev glad. Trodde inte alls jag hade det i mig. Det kan bli stort det här. Till nästa audition ska jag försöka lära mig någon "avancerad låt", eller bara ta en av de tre man fick välja mellan.

Tydligen som en "trend" att jag "ska" vara sjuk vid auditions.
Vi får väl se och höra hur det gick senare då de hör av sig.
För att inte tala om nästkommande audition nu i helgen.

Bra att man inte får för sig att baka bröd mitt i natten.
Det bakades från klockan halv tolv till typ tre am.

tisdagsuppdateringen

Till slut blev det äntligen tisdag och det var dags att få sitta hårmodell för Loreal Professional. Informationen jag hade fått var att de gick kurs som pågick måndag och tisdag, och behövde någon som kunde tänka sig bli mot ljusbruna hållet.

Den tidiga morgonen grydde och jag segade mig upp ur sängen efter tusen snoozningar på alarmet. Gjorde matsäckssmörgåsar så jag skulle ha något att äta på resan. Fixade mig i ordning och gick till skolan för att lära mig halva dagens lektion, eller iaf närvara på hälften.

Stod och väntade på stadsbussen i den kyliga morgonluften. Det börjar märkas att vintern är på kommande med många frostnätter och -morgnar. Väl på bussen insåg jag att det som fanns kvar på mitt busskort var precis så det inte skulle räcka till en resa till. På stationen köpte jag en biljett till ett tåg som jag sedan insåg att redan nu var försenat. Typiskt. Dock stod det ett tåg inne på stationen som skulle avgå om en minut. Lömsk som jag är smiter jag iväg på det tåget. Efter en nervös tågresa är jag till slut framme i stora staden Stockholm.

Börjar min vandring till nämnda destination. Inser att det här måste vara den dyrare delen av shoppinggatan. Jag menar en lunch för nittio nittiofem kronor? Det var inte bara jag som stod utanför ingången och väntade, tre eller fyra andra tjejer gick in samtidigt med mig. Hängde av oss och fick gå ner till studion och sätta oss och vänta. 

Ner kom det, vad som kändes som, massor av frisörer. Alla hårmodeller blev tilldelade två frisörer var. De började med att läsa av ens hår, vilken kvalitet och färg man hade. Jag var tydligen en sju, tia och nia. Utväxt, ljustparti och ljustparti med rödbrytning. Det börjades med en pigmentering som hette någiot annat avancerat egentligen, men som gick ut på att få hela håret i samma färg. Var längesen hela håret var samma färg, vilket säger ganska mycket och kanske inte heller är allt för bra. Anywho. Färgen dom blandade till hette något i stil med sex trettiofyra med lite sex fyrttio i för att hotta till det lite.

Var rätt intressant att sitta där och titta på alla frisörers olika tekniker och färgsmetsfärger. Det blev rätt snabbt kö till hårtvätteristationen då alla nio skulle färgas på ett eller flera sätt. Kändes som håret tvättades två tre ggr under samma besök. Blev rätt sugen på att skaffa hårfärgspensel, vilket jag också sökte efter på stadens gator men ej fann vad jag sökte. Dock hittade jag lite andra sminkgrejer som jag kände att jag "behövde".

Nittonnollsju satt jag till slut på tåget hem efter en oerhört lång seg hungrig dag. Sammanfattningsvis. Ena produkten kunde jag fått tjugo kronor billigare om jag varit lite noggrannare första gången jag var in. Hårfärgen blev betydligt mörkare än jag väntat mig. Man ska alltid tänka positivt, och positivt sett: gratis professionell hårfärgning är alltid bra, plus att håret tydligen har bra kvalitet trots allt. Resultatet av denna stockholmska dag med borde alltså bli plus minus noll, fast ändå lite mer mot plushållet.

Gävle Grisfest

Helgen som har varit har varit från 11-13/11-11, med innehållandet av ett binärt datum,
nämligen elfte november tjugohundraelva.

Fredag 11.11.11

Avresa med fyra bilar mot slutdestinationen Gävle för årets upplaga av GRISfesten. Förra året bilade vi oss också upp, men det var förlagt en månad senare då. Årets färd tog sig en sväng om Eurostop för folk var hungriga och andra törstiga och i behov av införskaffandet av läskande höghaltiga drycker. Det roliga med vår bils färd var att vi for ifrån Örebro två ggr, inte alla som får privilegiet att uppleva det. Började huvudfärden 14.39 och var framme där runt fem halv sex någotsånär. Gjorde i ordning sovplatsen under helgen avskilt under ett bord. Därefter begav vi oss alla till Baracken och Gavlecon (som tydligen bytt namn till Nya Vall). Två, vad jag förstått, studentägda pubar. Bäst var mitt i mellan, för där bjöd de på grillad korv. Bollhavet hade flyttats också. En mycket intressant och underhållande kväll mot natt. Träffade många overallare från tidigare resor, och några nya som även de varit med förut, men inte pratat med mig tidigare. En del av dessa framstod som intressantare än andra.

Lördag 12.11.11

Dags för frukost efter den snabba nattens korta sömn. Denna resas frukost bestod av pågen rundabröd och knäckebröd som bjöds med ost och hushållssalami till, fanns även gurka om man ville. I dryckesväg fanns det kaffe, te, äppel- och apelsinjuice. Delar av vårt gäng fick för oss att bege oss in till stan. In gick långt, ut gick kort. Käkade på ett gott(!) hamburgerställe, Monroe's Burger hette det. Borde verkligen köpt hamburgare istället för kebaben jag köpte. Hade missat största delen av lekarna när vi väl kom tillbaka och satt inne och värmde oss en stund innan vi gick ut för att åtminstone symbolisera moraliskt stöd. Förkvällen och efterkvällen var vi i några korridorer, däremellan gick vi på sittning. Maten var riktigt god, kyckling och potatisgratäng, med chokladkaka till efterrätt. Första besöket på ett Kårhus för mig den här terminen. Det var väl helt okey skoj. Hygglig musik med många glatt dansande overallare. Skön stämning.

Söndag 13.11.11

Man vaknade innan klockan ringde för de flesta var tydligen piggare än man trott denna morgon. Samma frukost denna morgon, men idag kom jag ihåg att bunkra upp lite äpplen. Gårdagens och förrgårdagens nattsnack i form av en Billys mikropizza och en vitaminvatten för endast tjugo kronor. Satt riktigt nice med mitt i natten mat. Antagligen var det därför folk mådde bättre denna dag då de där vitamindryckerna återställer vitaminbristen som man kan förlora vid kraftig drickande. Avfärden blev vid elva am och framme hemma var vi runt halv femton.

Helnice helg, som avslutades med träning dusch film sova.
I en mjuk stillaliggande relativt olåtande säng kändes lyxigt.

senaste veckan

veckan har gått snabbt fast ändå inte.
morgonlektioner har faktiskt varit riktigt nice,
förutom idag då man slutade tio och skulle på labb till tretton.
usch vilket äckligt resultat jag fick, säger då bara det: pengar är smutsigt.
borde dock ha tvättat händerna typ tre gånger efteråt för att få ett mer "rätt resultat".

inte allt för pepp inför helgen.
får se vad det blir av allt med det hela.
bör kolla det jag kolla skulle och sen ringa ett samtal.

synd bara att det ikväll krockar med dagens träning.
fast kanske lika bra ändå då jag börjar känna mig krasslig.


måndag sjunde november

Vad märkligt det kändes att gå i skola igen. Kände mig helt malplacerad. Han jag blev att prata lite med var mycket trevlig. På lunchen sen gick jag hem och lagade makaroner och köttbullar med kokta grönsaker till, och smakade lingonsylten. Den var god och passade bra till maten. Tillbaks på lektion och därefter stå och vänta en stund. Följde dom ut eftersom dom var på väg mot samma håll som min parkerade cykel. Cyklade den hem. Där runt sex sen for jag och en annan kompis iväg till Eyrabadet för att simma. Simmade duktigt i en timme, varav vi höll på att dö av svält så vi blev tvungna att avbryta. Gick till matbutiken där vi ägnade oss åt att omsorgsfullt handla till största delen specialprisvaror. Jisses vad den smörgåsen satt fint.

Nu ska vi återgå till helgens tema och se en film. Blev några stycken nu under helgen. Har varit soffmysigt med film och chips. Ikväll blir det nog dock något annat snacksande till.

söndag sjätte november

Idag har jag inte suttit vid datorn alls. Hur lyckas du då skriva det här inlägget, undrar ni säkert nu. Kan berätta att jag lite fuskat och tillbakadaterat inlägget, ni vet med hjälp av den lilla kalendern till höger om rubriken, datuminställda inlägg? Dessutom har det faktiskt inte blivit så mycket dator alls under helgen. Bra och trevligt med underbart besök.

Denna helg har kommit och gått som så många andra helger. Denna har medfört två konversationer som har rensat ut mina aggressioner lite. Den ena helt anonym som jag trots det hängde med i, så gott som helt, förutom de där extra parterna. Samt en vanlig en med en volleykompis, där vi tog upp allt möjligt kring volleyboll, och lärde varandra lite nya saker. Riktigt trevligt att bara stå och struntprata en stund.

lördag femte november

Det känns ovant att ha nagellack på sig, ser mest fult ut tycker jag, åtminstone på mig.

Ska bli "spännande" att se om den där anonymousgruppen lyckas med sitt quest.

Sminkmötet var roligt och kändes även lite kreativt på något sätt.
Fail av mig dock att inte orka till mötet i tid.

Ska bli kul med lite femkamp sen senare idag, men ska först kika
om det är några jag känner som ska vara gullvivor med mig.

Nu är det typ lunchtid, så ska väl
försöka hitta på något att äta.

fundersamt

Vad ska man göra när allt bara känns uppochner?
Allt man gör blir bara fel eller är ens fel.
Varför ska det alltid vara så?
Dessa dagar är jobbiga.

Vill inte känna så men gör ändå det ibland. Borde ha varit och tränat desto mera idag än vad det har blivit. På sin höjd har jag cyklat till butiken, handlat och cyklat tillbaka.
Backen som var så snäll nerför var inte lika vänlig uppför.

Ser dock framemot helgen med "pyssel" och matlagning och sånt. Även lite till ikväll, var rätt längesen jag hade min senast. Kom att tänka på det, att den har blivit ganska mycket full sen senaste bilden som ligger uppe.

Men som vanligt får vi se vad det blir av allt.

blandat

Tur att jag inte frågade om saken för tydligen var det enligt så som jag tyckte det borde vara, haha.

Förundransvärt hur folk kan förändras så snabbt och enkelt bara så där. Förstår inte. Fast vad vet jag, kanske jag också förändrades, till det bättre hoppas jag, efter att jag blev två. Ingen som sagt något om det vad jag vet. Tiderna förändras står man plötsligt där och undrar vem som man ska hålla när, tillbaks till vart man hör.

Nu har vi trevligt sällskap på helg-visit-besöks-boende.
Får se vad det blir av med den här helgen,
lät som jag hade mycket planerat.

annat bloggande

Tänka sig att jag har redan skrivit ett hyggligt avancerat inlägg idag. Tyckte faktiskt det blev rätt bra, lite synd bara att det blev ett (eller kanske) två för många enter före slutklämmen. Hittade dock ingenstans att korrigera det så det fick förbli som det blev. Intresserade av att läsa det andra inlägget jag skrivit? Kika in på den här sidan då. Här kan man läsa tidigare inlägg av olika författare och få sig en informativ, skojig eller bara varierad läsning. Hoppas ni finner den bloggen läsvärd!

Planerna för dagen har inte blivit så mycket av ännu. Skönt att lyssna på lite bakgrundsmusik av eget val. Ska bli skönt med ytterligare en träning idag med förhoppningsvis awesome passningsspel. Innan dess ska jag hinna iväg på ytterligare ett spexmöte.

Insåg att dagens skrivande tagit längre tid än planerat, vilket innebär att jag måste börja röra på påkarna för att få i mig något mer i matväg innan jag måste skynda iväg. För att inte tala om lagandet av maten. Får se vad det blir.

Ikväll efter träningen sen får man trevligt besök.
Var längesen någon kom över så här spontant halvplanerat.

gyckelgruppsträffen

var riktigt rolig idag med avancerat bakade kakor som alla var riktigt goda.
idag körde vi sång- och teaterövningar, som gick rätt dåligt i början,
men efter ett tag kom man in i det och då gick det nog hyggligt bra.

gillade sångövningarna. försök själva sjunga trippeldubbelbubbelgum flera gånger efter varandra. tungvrickare på hög nivå ska ni veta. men nu måste jag avsluta och gå innan jag blir utslängdd.

torsdag första november

Träningen blev asrolig, idag igen! Mycket passningsspel och han söta tränaren var där idag. Värmde upp med den första killen som jag pratade med i "laget" och han var jätteduktig på höga fingerslagspassningar så tror att det var därför det gick så bra. Dessutom var vi så pass många att det blev fyra lag som hölls samma hela träningen utan omkringbyte hit-och-dit som roterade lagvis runt. Riktigt kul. Skoj när man märker att man blivit bättre.

Såg två filmer och några serieavsnitt. Den där filmenn, 3 Idiots, var riktigt kul. Indiskmusik är rätt skön och mysigt lugnande på något vis. Kanske att man borde lyssna in sig på filmalbumsmusiken.

RSS 2.0