ytterligare

Det var trevligt att hälsa på kusinerna hans igen, men oj vad dom hade växt sen senast vi sågs. Blev en lyxtorsdags middag med pizza och efterrättskladdkaka med både glass och grädde till, samt både te och kaffe.
 
Blev skattjakt omkring i området där. Hittade tre, samt en fjärde riktigt hemom som inte riktigt gick att notera. Roligt att hitta skolan hans och platsen den var belägen på förklarade mycket.
 
Rätt skönt promenadväder faktiskt. Blev några kilometer långt, från ungefär Markbacken centrum hem till studentcampuset. Mycket bra.

vårljusa dagar

 Gillar när goda gärningar ser ut som att man har ramlat och slagit sig och fått bandage. När jag sitter där och tittar ut mot kårhuset tycker jag det ser rätt kasst ut att banderollen redan spruckit, när jag inser att det var en ljusslinga som hängde där och såg lustig ut.
 
Idag när man vaknar av klockan är det ljust utanför fönstret,
det kanske finns hopp för den här våren trots allt.

promenerande

genom staden idag, allt kändes så ödsligt och tomt, som om det vore vinter mitt på Ålands gator. Fast sen igen var klockan inte så där "gå-omkring-på-staden-mycket" heller. Alla var antagligen på sina jobb.
 
Handlade lite mera diverse än vad jag först hade tänkt mig, men dock inget onyttigt trots att jag var svinhungrig. Ett litet plus i kanten till mig.
 
Såg på lite serieavsnitt och sen blev det "långt-långväga-samtal". Trevligt med lite rapportering hemom ifrån. Alla verkade egentligen på bra efter omständigheterna, åtminstone om man ska tro brevet som öppnades nyss.
 
Astrött och frusen som vanligt lyckades jag till slut pallra mig iväg till bussen igen. Väl i stan fick jag vänta en stund på nästa buss. Framme där köpte jag sedan ett årskort och simmade en stund. Säg till om någon vill fara till Gustavsvik något för hänger gärna med.
 
Trötta, hungriga och frusna gick vi därifrån någon timme senare. Stackaren som hon hade väntat, men hennes bikini var jättesnygg. Pizzeria efter pizzeria passerade för vår syn. Till slut bestämde vi oss för att äta på ett ställe tills att stället som kom före dök upp och då tog vi det istället.
 
Åt och gick sedan hem, mätta och belåtna överanalyserade vi glatt pojkarna.
Nu ska det bli så underbart skönt att äntligen få sova igen.

senast helg och tid

Tankefunderingen gick inte helt igenom, men tack ändå för hjälpen.
Dagen som följde på det blev som den förtjänades, väldigt svåräten och -drucken.
Mycket snällt av dem att komma förbi och kolla att vi levde, samt förse mig med både mat och vatten, som att jag var något djur, haha.
På senkvällen började vi frosta ur frysen, väldigt omtänksamt av oss, eller inte för det slamrade mer än vi tänkt oss.
 
Andra dagars nattliga funderingar:
"bad shit happens and then you die, but what if you don't?"
"just put it back your neck and than it'll be forgotten"
 
Lite musikidéer, snarare textrader som fastnar eller påminner:
"that's why my ex is still my ex, I don't trust a word she says"
"don't bring flowers after I'm dead, save your giving for the living instead"
"how we woke up one day somehow thought we knew exactly what to do, so,
what am I supposed to do with all these leftover feelings of you"
"your talking is just noise and won't lay me down, so,
I wish it were over ´cause we seem to never end"

randig leopardtröja

Gissade att det inte var så många, men blev ändå lite besviken att ingen dök upp.
Nu blir det istället att jag fryser ner äppelkakan som blev över.
 
Undrar vad jag gjort med min arm riktigt, gör hemskt ont i skuldran på vänster sida.
Dagens promenadsväng var uppfriskande och kändes inte särskilt kall, trots duggregnet.
 

huslighetens moder

Ännu en huslig dag har gått till ända. Diskig disk diskades denna dag. Blev förvånad när jag såg köksbordet, det såg mitt i allt så stort ut och ovanligt tomt.
 
Nu är maten klar, som ska väl smakas, och till sen kvällsefterrätt blir det äppelkaka.
Den som ser det här får komma förbi så kan jag bjuda på en bit eller två.

fundering bestämd

Mina "vuxenplaner" är avklarade och funderingen bestämd och betald, det får gå som det går.
Får se vad det blir av denna kväll med alla platser och ställen att vara på.
Snällt av honom att låna ut bilen till oss för alkoholbehovsinköp.

vilka planer

Som vanligt går inte mina "planer" som de ska, varken igår eller idag.
Men dagens dag och kväll har åtminstone gett två resultat,
det ena att framtiden är halvt planerad och det andra
i grill och spel tillsammans i goda vänners lag.
Hemvägen gav andra tankar att fundera på.

egen koppling

Kom på en eventuell koppling. Förra veckan var min kropp på detox och det enda vettiga den gör då är att hitta ett nytt "beroende" att ägna sig åt. Skulle inte det kunna vara en trolig förklaring?
En annan observation jag gjort är att så fort jag går ut börjar det regna eller dugga. Jobbigt om det verkligen är så, måste ha retat de som styr vädret, fast man kan alltid hoppas att det inte är så. Eller så kan det bara vara inbillning, sånt brukar jag visst rätt ofta roa mig med också.
Maten är på gång, därefter skulle man kanske behöva börja roa sig med lite vuxnare saker. Får dock se hur det går med den saken. Lyckades till slut ta mig till butiken och köpa det jag behövde, så blir väl kanske att jag ordnar upp det under kvällens gång.

våren närmar sig kanske?

Kalas blev det också, med bingolotto, kakor, tårta, kaffe och presenter.
Märkligt hur mycket kaffe jag pimplade, betyder det att jag har brist på något?
På hemvägen blev det åt fel håll när vi skulle på skattjakt gå, mycket behövligt dock.
Märks att dagen varmare idag varit då vi vid sjutiden gick ut och inte frysa behövde göra.
Promenaden i rask takt gick då kaffet gjorde sig påmint, hemma påminnelsen bekräftelse fick.

spontant

Spontanlördag ftw! Det ringer och vi svarar till slut. Bowling blir bestämt. Byter kläder och skyndar iväg till bussen. Far till resecentrum och går till strike. Där vi alla åtta möts upp för att spela lite discobowling. En del bättre än andra, speciellt han på banan bredvid, som slog två strike i samma kolumnruta. Drar vidare ner på stan och dividerar huruvida vi vill dra till strömpis eller ej. Tills vi ser kön. Hamnar till slut på olearys (eller i folkmun: ollan), vilket är tydligen en stor pub med tvåvånings lokal och dansgolv. Nice!, men lite för hög musik. Slutar på hamburgerstället som har varit på tal ända sen bowlingavslutandet. Något har hänt för polisbilar kör förbi med blåljus och i full fart.
 
Note to self: Fyllekäk är inte gott om man inte är full,
vilket leder oss till att inte äta hamburgare.

men våren då?

Skulle ta en studentgatansvängom igår bara för att kolla läget lite, vilket resulterade i ett rätt omfattande lägeskollning. Via lokalen, inte mycket folk. Vidare till puben där var det lite mer folk. Gick därifrån med tjejerna till nattklubben och där var än lite fler folk, men tillbaka ytterligare en sväng till puben. Där var det flertridruppellt med folk, så var mycket roligare andra svängen dit. Efter ytterligare ett tag var det dags att vända tillbaks till klubben på riktigt. Kvällen där funkade väl helt okey, men hade kunnat vara lite mer dansant sångmusik. Efter stängning var det dags för efterfestslokalen. Dessvärre var dens musik och musikanläggning kaputt, vilket framkom först efter att vi varit och hämtat en datorskärm till dit från runt hörnet. Runt tretiden fortsatte vi hos en kompis' lägenhet där det blev tebjudning, gitarrskola och badkarsbad. Helt klart en intressant kväll natt morgon. Hemma runt tre timmar senare.
 
Dock till min besvikelse så snöblaskar det när jag går hem och när jag vaknade idag låg det vitt kvar på marken. Worst spring ever! Håller så med föregående talare. Vad hände liksom? Trodde faktiskt att april var en vårmånad.

not easily fixed

Wanted to fix her and take her out for a spin today but she wasn't neither fixable nor spinable.
Besvikelse. Gick på kylig butikspromenad istället, skulle ha typ fem saker, blev två kassar, men det var svårt när de hade massor av femkronorsprylar.
 
Nu testa lite kläder, som jag har funderat över hela dagen på
matchnings möjligheter med motsvarade modeplagg.

stunden kommer sällan

Far too long since last time. Har tagit mig bra länge innan jag lyckats logga in här idag. Har tänkt att jag måste uppdatera hela tiden tills nu innan jag kan fortsätta skriva. Som vanligt tänker jag så, istället för att bara logga in och skriva några rader när jag får känsla för det, brukar fortfarande få det mellan varven nämligen, men slutar alltid med att det aldrig blir av då jag har den där standard tanken "jag gör det om en stund", men den stunden kommer sällan. Sällan verkar dock vara här nu.
 
Hur sammanfattar man åtta månader kort, det är frågan.
Frågan försöks få författad framöver.

September 2012: Tog mig två veckors semester från Åland mellan arbetsavtalen. Passade ovanligt bra med allt som hände omkring i Örebro just då. Belv BodaBorg med några kompisar, alkoholglassfest, spexnolleföreställning samt nollesittning. Helgen där avslutades med en Svinphest på Bärseback också.
 
Oktober 2012: Började komma in i ny-gamla jobbet på Åland och kändes mig som en i gänget där, det var härligt. Det var även denna månad jag köpte mig min första alldeles egna bil, och den är så vacker, min lilla Pärlan. Hamnade även på en fest ute i en mörk skog som hörde till en kommun som inte helt passade in till den platsen enligt mitt lokalsinne.

November 2012: Tiden gick fort den hösten då man jobbade hela tiden och så fort jag fick ledig helg eller två dagar i rad for jag på tur och retur resa till Örebro, kanske lite lång resa för att vända men det kändes värt och behövligt just då.

December 2012: Att det redan var julmånad kändes lite märkligt nog, även om första snön kommit för mer än en månad sen. Även denna månad tog jag mig lite semester så att jag verkligen skulle hinna vara i Örebro och njuta av julmyset med sambon. Den veckan var lugn och skön. Blev även ett Strömpis besök, jag menar hur skulle man inte kunna gå när Dr Bombay spelade. Inte för det i efterhand är något som jag skulle välja att enbart fara för. Julaftonsmorgonen hade det kommit och blåst upp massor av snö så jag och min lilla bil satt fast i en snödriva i ca en och en halv timme innan traktorn lyckades dra loss oss, men annars gick den arbetsdagen bra. Därefter julbordsmiddag (för andra gången den dagen) på Marsö med lite släkt. Juldagsmiddag i Geta med min andra familj. Fasters julmiddag blev uppskjuten pga vädrets ovilja.
 
Januari 2013: Årsskiftesfirandet blev också i Geta, med mycket spelande. Dock lite tröttsamt att behöva vara på jobb kl sju på morgonen dagen efter nyårsafton. Väl tillbaks hemma i Geta var det lite kalasande och sen powersov jag massor. Hann med en tur till Åbo fram och tillbaka, dock inget jag rekommenderar om du inte helt har färdiga planer. Mest spännande under den månaden var att jag blev gudmor till en liten Alexander och sambon blev gudfarbror.

Februari 2013: Dags för kalas igen så blåste upp massor av ballonger och lagade supergod smörgåstårta. Sambon kom förbi Åland en sväng och deltog i våra festligheter. Den veckans helg blev det även inflyttningsfest, volymfyra, hos en kompis. Några drog till krogen några gjorde inte. Sov vi alla tre över i stan och dagen efter körde vi kebabmiddag på ett litet ställe så vi fick ordna långbord för vi blev några stycken. Gott med mat, därefter teshopping och sen bio, såg A good day to Die Hard.

Mars 2013: Tiden går visst snabbt när man har roligt och alltid har fullt upp, i september skrev jag på till mars och det kändes evighetslångtbort, och nu hade även det gått. Mitt i allt for jag till Örebro för jag ville så bestämt dit. Helgen före påsk var det open-mic på Bryggan flera som sjöng och enstaka körde standup, även jag stod visst på "scen" den kvällen, lite så här oplanerat men kul, men man ska passa på så länge det bjuds. Det blev förstås Publicum efter det. Kanske inte helt väl planerat då dagen efter var FattaFatet, men det gick det med. Påsken blev på Åland och det blev mycket runt omkring flängande från norr till söder. Även denna gång hann vi med ett kalas, som var två. Det ena bjöd på tårta och sju sorters kakor.
 
April 2013: Första helgen i april har börjat och varigt, och det ordentligt. Dags för Tjällossning igen, Örebros overallsfest/resa, vilket innebär att cirka 200 utomstädes overallare/studenter kommer hit. Det ordnas lite lekar och sittningar omkring, och som att inte det var nog så hade vi även en för lossning på torsdagen också. Känner mig bra trött och slut nu, men det är av andra orsaker.

RSS 2.0