söndagen fortsätter

Väl hemma i lägenheten blir man överraskad av att det är städat och fint. Det är sällan som lägenheten är finare när man kommer hem än när man for, speciellt när man har haft en inneboende över helgen.

Man blir trött av att overalla en hel helg så när jag kom hem slocknade jag så gott som direkt på sängen och sov några timmar. underbart skönt var det. Vaknade runt sju och kom fram till att det kanske var dags å äta igen, så vi lagade mat och käkade samtidigt som vi såg på avtar - the last airbender (serien som jag nämnde härom dagen också). Medan maten var i full gång skalade och fixade jag några äpplen med vår häftiga äppelklyftare. Tänkte att en äppelpaj skulle inte sitta helt fel, och nej det gjorde den inte heller. "en äppelpaj som plåster på helgen och för att vi inte fick efterrätt vid sittningen".

Nu är det snart dags för mat igen, ska bli gott.
Sen blir det säkerligen lite mer av ang socka och katara.
Fast får se lite med det, hörde ngt om en eventuell spelkväll.

vad som egentligen hände i helgen

fredagen 25.02.2011 packade vi i all hast (jag) duschade och vi skyndade iväg till bussen som var sen. Klev av i stan. Blev dessvärre ingen arbetsintervju då jag var för seg på att göra mig i ordning och allt. Gick till resecentrum och åkte tåget en station till arboga där vi klev av och bytte till byteståget i form av en buss. Ankom eskilstuna enligt planerna. Gick den korta vandringen till eskils gymnasium där en av lektionssalarna blev vår sovsal. Därefter begav vi oss till systemet och vidare till ett pizzaställe. Riktigt god enormt stor pizza. Åt för långsamt så fick en liten söt doggybag-ask med kanske en fjärdedelspizza i. Den randomförfesten blev inte på ett alltför random ställe eftersom den var inplanerad redan från början att den skulle vara på engelska skolan. Väl där träffade jag två pojkar med samma namn som jag första gången träffade på gris. Var kul å se dom igen. Annars var väl förfesten inte så mkt. Det roligaste med den var isplanen och iskanan som fanns där bredvid. Den resulterade i att en kille hälsade på mig med frasen "hej extremsport", haha. Deras så kallade kårhus på den så kallade "övervåningen av olearys" var fint inredd men kanske inte så mkt mer. Så det slutade med att vi begav oss iväg och bowla istället, femtio kr för en serie var ju rätt lagom. Den tidiga kvällen slutade med kall pizza som nattmål i hallen utanför sovsalarna.

Att det blev en obekväm nattsömn är ju faktiskt sant, men inte så mkt annat av vad som stod i det inlägget stämde. Lördagens frukost hade större variation än man någonsin hade kunnat ana. Det fanns mer än fem sorters bröd, med påläggsvariationerna mjukost (två sorter), vanlig ost, skinka och gurka. Dessutom fanns det även tre olika sorters juicer och kanske fyra olika sorters yoghurt. Det enda som saknades var kanske varm dryck. Var gott med en riktigt ordentlig frukost, längesen man åt så varierad frukost, och speciellt vid frukosttid. Lekarna bestod av två dricka fort grenar, skidning, pall- och lagförflyttning, snöskulpturering, och skottkärrekörning. Vackert soligt väder och det bjöds till och med på korv med bröd där mitt i. Kvällens sittning bjöd på tacos och en fri dryck, gott om mat, man fick hämta mera, och man blev mätt. Spexen var interna och kanske inte de roligaste, så det var tur att vi örebreware var där och höjde spexheten. Man åt och blev sen i princip utkastad pga att de ville förbereda för nästa sittning. Utanför avslutade vi vår ceremoniella invigningsritual för våra tre nya örebreware. Gick till bowlinghallen igen, men var smockfullt och de sa vi skulle återkomma om nån timme. Medan vi väntade gick vi och spelade biljard istället. Väl tillbaka i bowlinghallen igen så var det fortfarande lika mkt folk och de sa att vi åter igen skulle komma tillbaka om en halvtimme, så då skräpade vi i det, och gick tillbaka till sovsalsbyggnaden istället. Slutade med att vi satt utanför och drack i ring, så så mkt till efterfest blev det ju inte.

När vi vaknade på söndagen sen börjades det packas i ordning så mkt som möjligt. Frukosten var lika gedigen som föregående dag, dock var det betydligt mkt kallare inne i engelska skolan denna dag. Fast förstår att det var tvunget att vädra lokalerna efter föregående kvälls festiviteter. Allesammans gick vi sen tillbaks till sovsalsskolan där vi packade ihop resten eller satt och halvsov i några hörn. Tåget skulle inte gå en på en timme, så det var lite segt. Väl hemma i örebro splittrades några av oss för de skulle på bio, och resten tog bussen sista biten hem.

as i guessed

så vare hemskt jobbigt å gå upp idag. trött som ett får (eller vad det nu kan heta).
snålt nog så bjöds det inte på någon frukost idag. buu. hoppas vi fixar vår eminenta tjällossningsfest bättre med godare frukostmat.

dags att pallra iväg till sovsalen igen och få packningen ihoppackad så man hinner med tåget.
ska bli så skönt att få komma tillbaka hem till vårt kära örebro där man kan få sova så gott mjukt och länge igen.

nu ska det snart börja beges baklänges bortåt tågbanestationen.
så säger vi hejdå eskilstuna, hejdå eskilstuna.

helgresans huvuddag

efter en obekväm natts sömn är det nu dags att kliva upp och ta för sig av den billiga enkla frukosten som inte är av godaste laget, men mat måste malas motvilligt med många tuggor. att gå upp är inte min starka sida, men det var ju inge nytt.

senare idag blir det förhoppningsvis roliga lekar med stora variationer.
hela helgens resa slutar med ett besök på deras kår där det bjöds på god mat och roliga spex.

kvällens efterfest lär bli lång och avslutas lagom tills man ska upp igen och bjudas på ännu lite frukost.
kommer bli en lång helg känner jag.

fredag 25.02.2011

när ni läser det här är jag redan på väg till eskilstuna.
förhoppningsvis gick arbetsintervjubesöket bra.

resan kändes lång fast den egentligen var rätt kort,
för nu har vi redan kommit fram och ska just bebunkra sovsalarna.

ikväll blir det säkert nån random förfest nån random stans
och sen vidare till deras kår, så brukar upplägget se ut iaf.

sömnigt

Då igår efter blodgivningen kände jag mig till och från som att jag skulle kunna somna mitt i allt. När jag väl kom hem sen efter många omen började vi se på en jättesöt serie från nickelodeon som heter "Avatar - The Last Airbender". Den roade vi oss med nästan hela dagen mot kvällen.
Där runt åtta nie kom en söt kompis över och testade korsetter med mig, och vi kom fram till att den andra satt bättre än den första. Konstigt ändå att jag inte hittade dom där "vantarna" vet ju att jag la dom längst in i garderoben, och även fast vi slet ut allt hittade vi dom ändå inte. Märkligt.
Därefter drog hon med oss till forum på spelkvällen med öusf och där hängde vi från nie till tolv och spelade spel. Det blev carcasonne, ticket to ride, europe, och lite bezzerwizzer för min del, medan min karl spelade samma spel från nio pm till fyra am. Lite segt för jag trodde nämligen han skulle komma hem närmare kanske två timmar tidigare.

Idag har det inte hunnit hända så mkt då vi är dåliga på att gå upp. Lyckades dock till slut betala tågbiljetterna till ewg resan i helgen. Avgång imorgon kl tre pm, och återankomst till örebro på söndag runt ett pm, om planerna passerar planenligt, men eftersom vi kommer åka med statens järnvägar så ser vi väl hur det går..
Senare idag som förhoppningsvis blir om en liten stund ska vi vandra vägarna vidare mot butiken och köpa lite ingredienser till till exempel drömmar och fastlagsbullar, som det egentligen heter även fast svenskarna inte vet det, men kan på ett vis förstå dom, semlor är lättare att säga, inte lika långt och krångligt.

Låter lite lagom långt, liksom luddigt.

idag tänker

jag inte vara vid datorn längre än vad det tar att skriva det här inlägget. Börjar verkligen bli dags att ta tag i nästa tenta, som iofs inte är förrän femte mars men det är en av dom två rätt omfattande tentorna, och den första delen skrev jag i slutet av januari. Om de två blir godkända har jag termin ett ur världen iaf, men sannolikheten för att den första verkligen blir godkänd är inte så hög, antagligen.

Nu har jag just varit och gett blod. Det gick väl bra, men känns som att man kanske borde äta betydligt mer innan man går och lämnar blod, eller så är orsaken till att jag får ont att jag är nervös och spänner mig.

Står vid en dator vid biblioteket nu. Har inte tänkt på att de har skaffat stå datorer, men det var säkert längesen. Ska kolla några sidor så jag kan hitta fram numret till det ena jobbet som jag tänkte ringa på.

Men nu måste jag verkligen gå innan jag faller ihop.
Vilken läskig känsla det var, allt blev enormt suddigt, snacka om blodsockerfall.


kändes lite onödigt

att starta datorn bara för att stänga av den, men när den nu trillskas och vill stänga av sig lite hursomhelst. Pojkvännen men låt bli å logga in på msn då så du inte blir så länge, svaret lyder det kommer nog bli rätt svårt då jag var inloggad när den stängdes av. Haha. Och nu är jag antagligen fast på msn ett tag framöver, så kan det gå när man har människor som är mer vakna på natten/småtimmarna än på dagen.

Mina samtal gick som de har gått de senaste dagarna, alltså dåligt. Men imorgon ska jag till blodcentralsbussen och lämna blod kl tio femton så kommer vara uppstigen i vettig tid för ovanlighetens skull. I stort har det inte hänt så mkt idag, men vi lyckades ta oss iväg på en matshoppar- kombinerat med hämta ut hans nya telefon promenad, så vi har iaf lyckats vara utanför dörren idag, plus att vi samtidigt fick ut de två papperspåsarna fulla med tidningar.

När jvi ändå var ute och promenerade tog jag lite kort med, min kamera den här gången faktiskt, men har ännu inte kollat om dom har blivit ngt å ha, så vi får avvakta på den fronten också.

tydligen

är jag inge bra på å gå å lägga mig. skulle kolla fb lite snabbt och så hittade jag en komips där som jag inte träffar så ofta och kände för att prata med henne, och mitt i allt var klockan rätt mkt. hade inte tänkt mig prata så mkt. sen mitt i dyker en annan kompis upp som jag träffar lite nu och då iaf. första kompisen gick och sova och den andre kompisen addade mig på msn och nu sitter jag där.

min pojkvän vill börja gå sova nu så nu tänkte jag att jag kanske på riktigt den här gången faktiskt skulle gå och sova. börjar ju snart bli dags att gå upp istället. haha. bra att man inte helt svänger omkring på dygnet tycker jag.

kvällens resultat

Det blev som sagt diskat medan de andra spelade fyramanna spel på fem, och när vår träningssamma gäst kom tittade hon och jag igenom lite bilder på datorn, glömde dock visa henne hårfärgen som jag har gått och funderat på att färga till och från en tid nu. För mer information om spelet vi spelade alla tillsammans under kvällen kan ni besöka hennes sida här.

Efter att gänget hade gått såg vi på en dålig film (fast det visste vi förstås inte innan) och åt upp gårdagens dipp på smörgås med chips och saft till. Det funkade rätt gott med den där hemska dippen på brödet, men filmen (Little Nicky) var ingen höjdare riktigt.

Nu börjar det väl så småningom även bli dags för oss att sova.
Imorgon blir det nya tag med gåuppandet och verkligen ringa de där samtalen.

streckläsning ftw

nu har jag läst alla hennes blogginlägg från januari och februari, bara december kvar nu, sen borde jag vara ikapp där jag upphörde läsandet senast. stackarn kommer ha spammånga kommentarer när hon loggar in. såg att jag redan hade fått typ en afyra sida med svar :P haha.

nu har jag just speeddiskat och speedstädat lite snabbt inför kvällens besök, som dock redan är här, så nu ska jag gå och socialisera lite mera med dom och klå dom i några roliga brädspel.

nu kör vi oldfashion brädspelskväll som vi gjorde på den gamla goda tiden.
återkommer kanske senare med lite resultats sammanfattnings uppdateringar.

inspiration

Jag är inte den som är mest bloggande, läser sällan andras och skriver ännu mer sällan på min. Härom veckan börjar det nog bli nu så läste jag lite på en kompis' blogg och kände att det började bli dags att skriva något nytt, men så gjorde jag något annat som gjorde att klockan blev sent så då orkade jag inte skriva. Men nu just läste jag lite på ens och fick inspiration till att åtminstone försöka blogga ett om dagen i en vecka, och vem vet om det går kanske jag känner mig manad att fortsätta försöka skriva minst ett per dag. Vi får helt enkelt avvakta och se.

Har börjat aktivera mig mer på bdbn igen och har till och med lagt upp några nya bilder där nyligen. Tittade igenom alla olästa bilder, men det som fortfarande stör mig med den sidan, kanske är det bara jag, men när jag har flera hundra olästa bilder så blir det nästan alltid en två hundra bilder som finns kvar som osedda fast det inte finns några markerade bilder bland dens uppladdade kalenderbilder. Det är rätt störande. Kollar jag igenom alla bilder i deras kalender som är som orangea dagar så ska de fortfarande inte stå som om de har "laddat upp nya bilder". Kanske ingen som förstår vad jag menar men om ni råkar göra det, har ni samma problem, eller är det just bara jag?

Tyckte det var långt efter "på tiden" att ta tag i alla resttentor så har börjat med det nu. Hitintills har jag skrivit tre stycken, och hoppas så innerligt att de blir godkända, fast jag mer eller mindre är ganska säker på att det nog kanske inte har gått fullt så bra som jag skulle ha velat, och egentligen skulle ha kunnat prestera också, om jag bara hade gett mig in på det, och verkligen satsat.

Detta får gå som en bra början på denna veckas
förhoppningsvis dagliga bloggande.

RSS 2.0