hur värdelös

kan man egentligen vara när man till och med misslyckas med att laga pulvermos!?
* konsistensen
* smaken

två viktiga delar i en maträtt, båda blev fel, och då är det lätt att laga pulverpotatismos. ska vara lätt iaf.
man är nog bra duktig om man misslyckas med båda. haha.

sen var det ju ngt mer jag också hade tänkt att skriva. kanske det dyker upp senare ikväll.

nog är man bra mobbad om man sitter ensam hemma och pluggar fredag och lördag kväll. inte för att jag pluggade så mkt igår och inte har jag kommit mig för att plugga så mkt idag heller. borde verkligen ta tag i det hela på riktigt. börjar snart dra den slutsatsen att jag nog inte är ämnad för universitetsstudier. skulle egentligen kunna gå den utbildningen som jag vill på åland och ändå ha samma grad som de som går vid universitetet här i sverige.
det som kan vara ett litet problem med det är ju att jag vill inte flytta igen.
bor bra här och trivs i vår lilla mysiga lägenhet.
trivs bra här i örebro med för den delen.
människorna här är trevliga.

glad lilla jul på er som nu "firar" det.
ha de da de du de da

som vanligt när det kommer snö
så smälter den bort lika hastigt


pelikan sången är kul ^^

Under de senaste dagarna, då när jag var på Åland, kom jag att funderat rätt mkt utifrån mig själ, och kommit fram till en del saker, inte direkt världsomvälvande vetenskap, men ändå lite saker som gav ett intressant resultat. Till exempel kom jag fram till det här:
  • gjorde jag en liten kul grej under kvällslektionen som inte började och varade så seg som den brukar vara, men närmare slutet å efter sista pausen segade allt ihop. En liten, hur ska man säga det, undersökning? Ville göra ngt krativt. Hmm, huruvida kreativt nu några bokstäver och några andra bokstäver kan vara. Gav väl inte några egentliga svar om ngnt, var mest bara på skoj, typ.
  • kom jag fram till att jag är som Sune, fast tvärtom; för att förtydliga lite för er som inte hängde med i svängen blir det likamed killtjusare. Har märkt att jag pratar på ett flirtigare sätt när jag pratar och är med killpolare, dessutom beteer jag mig lite på ett annat sätt + att jag gärna umgås och är med många killar.

(iofs har inte första punkten så mkt med ålandsvistelsen att göra men tyckte det passade in här, och om den inte skulle vara med skulle det blivit en sån kort punktlista)

intressant information

Var till Åland över helgen, torsdag till söndag (20 - 23.11). Jobbade där på fredagen för de behövde lite extra personal. Formuleringen blir nu inte som jag först hade velat eftersom jag har gått å funderat några dagar innan jag till slut kommer mig för å sätta mig ner här för att skriva.

Då på Åland var jag först ut på fredag kvällen efter jobbet dårå. En kompis fyllde tjugo på söndagen så hon hade fest på fredagen för att så många som möjligt skulle ha möjlighet att komma med in på Arken, eftersom alla var ju inte 20 och då kommer man inte in på lördagarna. Alltså efter hennes hemmafest stack många iväg till Arken. Det var rätt trevligt där ;) Massor av folk och en hel del bekanta, men så är det nästan alltid när man går ut när man är på Åland. Några försvann för att senare dyka upp för att sen försvinna igen. Tydligen kände jag mig rik för jag bjöd mig själv och tre kompisar på drinkar. Sen igen hade två av dem redan bjudit mig på drinkar tidigare under kvällen. Dessutom delade jag och en kompis på en tequilla för hon ville inte ha en hel, så jag drack upp den andra halvan. Det var kul, har ju aldrig druckit sånt förut. Var inte så hemskt som jag hade väntat mig. Salt. Dryck. Citron. Hihi. Var ju rätt gott, kul och lite annorlunda ju.

Dagen därpå, alltså på lördagen, var jag också ut. Då var jag dessvärre inte lika rik längre. Fick hämtning till stan av en snäll kompis. Varpå jag sen gick till Indigo, för dit är det inge inträde. Där hittade jag 2½ killpolare. Jag och den ena stack senare (efter ett ngng) till Arken där han bjöd in mig. Det var väldigt snällt av honom. Senare den kvällen stod han och snackade med sina kompisar då jag dykte upp. Varpå han sade "jag bjöd in henne så hon är min biatch för kvällen". Haha, tyckte det lät lite kul. Det blev också en rätt happy kväll. Dansade rätt mkt, fast sånt är kul.

Sov över hos en kompis efter bägge kvällarna, även fast hon inte var med på den ena. Det var mkt snällt av henne. Man var duktigt trött på söndagen sen när man skulle upp å fara med morgonbussen. Åkte båt hem vid tolv sen. Jobbigt var det ju lite sen på måndagen då man skulle upp tidigt för att möta med gruppen. Värsta med det var väl att jag hade varit lat hela långa helgen och inte hade gjort ngt till grupparbetet.

Annars har väl det mesta gått bra tror jag nog ändå. Bortsett från det som inte har gått bra. Hade labbventilering idag. Kändes inte som oppositionen gick så bra dock, men det var rätt kul att höra de som opponerade mot oss. Kändes lite som "var vår rapport så bra?", och lite "var det det här den handlade om?". Haha.

Idag [läs igår: 27.11] har det bakats kladdkaka och slagits in ett julpaket.
Kändes lite mys-trevligt iaf.
Dessutom plockades lilla-jul-granen fram också.

vilken snobb jag är!

det var vad jag kom fram till när jag kände mig lite trött och nedstämd (antagligen mest bara för att all den fina snön hade smält bort) härom dagen då inget ville gå min väg. för att förtydliga lite tänkte jag göra en liten "rolig" lista.
  • jag har två mobiler (en svensk...
  • jag har två plånböcker ...och en finsk)
  • jag har tre familjer (lemland, geta, vännerna)
  • jag bor i två länder (sverige, finland. fast känner mig mest hemma här i örebro där jag har egen lägenhet, men räknar mig själv som ålänning)
  • jag har hela och rena kläder, får jag mat på bordet så gott som varje dag. dessutom har jag tak över huvudet. det är många här i vår värld som inte har det.
det var väl det jag kom på och funderade över. det som är är att trots att man har det så där bra har man mage att klaga över småsaker, även fast man vet att det finns människor här i världen som inte ens får rent vatten varje dag och som inte vet med säkerhet att de kommer leva morgondagen.

limen

då var det äntligen diskat då. det tog tre cd-skivor och fyra låtar att diska upp all disk sen andra i elfte.
det var då vi snabbdiskade och snabbstädade lite för att våga släppa in faster å hennes make. det var en trevlig dag. vi hade tänkt äta nudlar och då ringder dem och berättar att de är 42 km ifrån örebro å undrade om vi hade ätit middag ännu. det hade vi inte, så det blev smarrig restaurangmat.

lite offtopic dock.

annars har det väl inte hänt så mke sen sist jag skrev. köpte dubbel lunch från kraka idag å han kassörskan tyckte att jag behövde en plast påse till mina två matlådor + tre små byttor. en med lingonsylt och en med råriven morot och en med pizzaliknande sallad, som inte var så god, visade det sig sen senare. därefter gick jag via pressbyrån, köpte sprite julchokladkalender och två bakelser som såg spännande ut. det var tydligen morotsbakelser utan morot och med annan glasyr, typ c-vitaminerad (ungefär citron/apelsin smakande glasyr). det var en trevlig lunchstund med älsklingen. lite speciella idag då vi har 35:e månadsdagen. hade ett litet gissa överraskningen test med honom. haha. det var jätte kul. till slut lyckades han äntligen gissa att det var en adventskalender med chokladbitar.

gick att äta. köptes ngng runt tjugosjunde oktober (kan mke väl ha varit renn i september), men är inte säker. vet bara att det var i samband med en liten inför-tenta-fest. det var annars också en trevlig kväll. vi hade gett upp allt hopp om att det alls skulle komma nå folk. vi börjar alltså istället titta på singing bee, och mitti reklampausen plingar det på dörren. vi är vana att det aldrig är till oss eftersom grannen ofta brukar ha fest, trots det flyger vi båda upp ur soffan för att öppna. jag inser "shit jag har ju inte gjort mig i ordning eller ngnt." så i "panik" flyr jag in på toan å försöker göra ngnt åt det hela i all hast. men för sent inser jag att inte har jag varken kläder eller smink i badrummet så det blir en liten hemmafest klädd i vardagliga kläder. det funkade iofs det med. blev en hel hemma fest inte bara ngn liten förfest före krogen. vi satt (mestadels stod egentligen) och sjöng ultrastar party hela kvällen från cirka tie till typ halv två tre ngtslag. det var mysigt å glatt.

nu borde man kanske väl laga eller äta ngn middag
eller iaf ngt matliknande

skulle ju inte skriva så mke å ändå blev det så här långt, trots det faktum att jag t.o.m. hade skrivit upp två (eller var det tre?) punkter som jag skulle ta upp i dagens kvällsinlägg.

tankevägar

nu ringer min klocka snart åtta. borde kanske klä på sig duscha göra sig i ordning äta frukost när lektionen börjar kl nio.

läste i skolboken igår. där stod det en massa saker, t.ex.
"East is East and West is West, and never the twain shall meet", skrivet av en mkt vis man vid namn Rudyard Kipling.
en annan sak som lät rätt vettigt, eller iaf som jag speciellt tänkte på var "the big five social beliefs", här följer de två sista som jag gillade lite så där. (de andra tre är; cynicism, social complexity, reward for application.)
spirituality - religious faith contributes to good mental health
fate control - fate determine one's success and failures
en annan sak som jag tyckte var rätt kul, och nu citerar jag:
" In our own day, an unknown pundit had said that nothing typifies globalization like the death of Princess Diana: 'An English princess with an Egyptian boyfriend crashes in a French tunnel, riding in a German car with Dutch engine, driven by a Belgian who was high on Scotch whiskey, followed closly by Italian paparazzi on Japanese motorcycles, and is treated by an American doctor using medicines from Brazil'."
jag tycker det är ganska avancerat att människan som sa det där lyckades få med elva olika nationaliteter.nu över till ngt annat, nämligen: hur skriver man där i slutet med citattecknena?, skriver man faktiskt dubbla citattecken? första citattecknet använde jag för att det var ett cittattecken, de andra två för att det stod så i boken. men tack för hjälpen, för nu kom jag på hur man egentligen ska skriva dubblacitat. haha. fast det var iofs snyggare med dubbel citatering, än dubble å enkel så där som man har lärt sig på svenska lektionerna att göra.

igår, sent, typ mitti natten (vid det här tillfället var alltså mitti natten kl halv elva elva), fick jag ett litet städryck, vilket ledde till att jag städade i våran "flupp"-låda och i våran te-hylla. på båda ställena tog jag ut allt och sorterade in det på ett vettigt sätt. i lådan har vi nu alla "fluppar" i en plastmugg (ni vet såna därna engångs drickglas av plast). te-hyllan sorterades på det viset att jag skrev upp alla olika teförpackningar vi har, om ni vill veta så var det sexton olika teförpackningar, medan sambon skrev upp alla tesorter som fanns (alltså även de som var i multi-sorts-pack förpackningarna).

nu över till ngnt helt annat igen. igår (eller egentligen var det väl imorse eftersom klockan var över tolv) före vi började skriva ner våra julplaner hade jag värsta avancerade tankegången. haha. jag började med å fundera vilket datum min kompis hade haft inflyttningsfest igen. sen funderade jag på vad som hände sen. det var att vi (jag å sambon) for vidare med två kompisar, för att senare sen även kunna sova hos henne. vi for ner till indigo. där vi satt en stund och hade trevligt. indigo delen i det hela ledde till att jag började tänka på sommarens sista rockoff dag då vi också var till indigo. fast egentligen var det en gång i augusti som jag blev å vidaretänka på från den här början med inflyttningsfesten å det. vi skulle fira en tredje kompis födelsedag så vi bestämde att vi skulle fara till indigo och på väg dit träffade vi en tysk turist som vi träffat en gång tidigare då under rockoff. resultatet av min tankegång var att jag frågade sambon "kommer du ihåg vad tysken hette?". det visade sig att han gjorde det, han hette tydligen niclas.
det som var lite kul med den här tysken var att då när vi var på indigo ville han låna en kajal, intedå för att sminka sig, utan för att han skulle rita av arkenstämpeln, så att han skulle kunna smita in där gratis utan att behöva betala inträde dit. till indigo däremot är det rätt soft för där är det aldrig inträde.

nu har klockan tydligen hunnit bli halv, alltså har jag skrivit i drygt en halvtimme, och jag borde fortfarande klä på mig, duscha, göra mig i ordning och äta frukost. duschandet kommer det inte hinna bli ngnt med.men det skulle nog vara bra om jag hann äta ngnt för att inte tala om att klä på sig. vore ju onödigt att bryta mot en norm till, då det räckte med mitt förra normbrytande beteende. då tog (alltså ledde) jag hans cykel genom långhuset och plingade på ring- och varningsklockan. det var väldans svårt att hålla sig för skratt. det var en lärartyp (eller vad man ska kalla han) som kikade ut ur sitt rum och sade "vi undrade just vad det var. du borde kanske ta ut den där". hahah. det var roligt. senare träffade jag två från min andra kurs som satt där i byggnaden och fixade med vårt grupparbete. den ena sa "brukar du ofta cykla inomhus?" haha. oj, vad skrattigt det här var då tydligen. så nu vet ni m mitt normbrytande beteende iaf.

se där nu har det gått ytterligare sju minuter.

aktivitetsökande

nu fungerar den här datorn också :D
han har fixat lite. allt fungerar bra nu.
vet inte vad jag ska skriva som vanligt.

tänkte att jag skulle försöka vara lite aktivare här men det lär väl gå som det brukar med det.
det här är ju som en internetbaserad dagbok som alla som vill och hittar hit kan läsa å kommentera som dom vill om dom vill. inte ens när jag skriver vanligtvis i "riktig" dagbok brukar jag skriva varje dag. det kan ju vara en av orsakerna till varför jag inte skriver här så ofta. skriver bara om det händer ngnt spännande annorlunda eller annars bara ngnt som borde, eller är värt, att skrivas ner. ibland kan det gå månader mellan gångerna.

nu lyssnar jag på musik från min egen dagbokssida. det är också normalt. haha. men det är bra att ha det där för då slipper jag söka på youtube varje gång jag vill höra ngn av låtarna. började lyssna på hold on be strong, men kom på att jag hellre ville höra tattoo låten. är lite fascinerad av tatueringar. sen igen är det ju också ett sätt att förmedla sin musiksmak till de som kanske bryr sig eller är intresserade.

hoppas alla haft trevlig helg.
jag vill ha snö.

dagens rubrik

lika enkelt å tråkigt som vanligt. jag är väl lite sån, dessutom är jag rätt dålig på rubriker.

fick klagomål igår om att jag var en dålig bloggare, så tänkte att det kanske var dags att uppdatera sig här lite då.

idag har jag varit vaken sen kvart i sju och jag gick upp på första signalen (första gången klockan ringde alltså). anledningen till att jag måsta gå upp så tidigt fast det var en lördag var att jag skulle skriva omtenta från åtta till tolv. den gick väl säkert helt okey. hoppas bara att jag blir godkänd den här gången. igår när jag skulle börja plugga fick jag för mig att jag måsta skriva svar på hennes brev först innan jag kunde koncentrera mig på studierna. helt typsikt som vanligt. undrar om brevet hann med tömningen kl fem eller om det kom försent..

nu sitter jag väl i skolan som ngn annan tönt. borde väl kanske börja bege mig hem. annars har jag väl inte gjort så mke. laddade upp två bilder just. funderade vidare om jag skulle ladda upp den ena här också, men tror inte det blir. får se.

förra veckan på fredagen (7.11 tror jag det var iaf) skulle pojkvännen på elsa middag till kåren så vi tänkte vi skulle sjunga (ultrastar alltså, singstar fast till datorn) en stund innan han begav sig dit bara för att komma i rätt partystämning liksom. vi sjöng från sju till tjugi över sen måstade han gå, men jag fortsatte sjunga för mig själv i min ensamhet. rätt var det var så var klockan redan två på natten. det var roligt :D

härom dagen (i det här fallet torsdag 13.11) så bakade vi lite bullar. det var gemytligt å trevligt. bullarna blev faktiskt goda också, ändock lite brända i botten.

men nu har jag inge mer å skriva
så nu tänker jag börja gå hem.

hoppas ni
är glada
alla nu.

trevlig helg! ^^;

jag

borde berätta om mitt normbrytande beteende igår,
men orkar inte.
så kul ska vi inte ha
men det hade jag.

______________________________

"if I close my eyes forever
would it ease the pain,
could I breath again"

igår var

en rätt kul dag. började med att det visade sig att våra lektioner kommer gå på svenska. äntligen en svensk delkurs. läraren var lite humor också. när alla börjar ha kommit in börjar en kille som sitter längst upp å ställa en massa frågor, om att han är ny å hur vi brukar organisera oss, och om vi inte tycker föreläsaren borde ha kommit redan (då var klockan åtta minuter efter att vi börjat). alla bara öhh, va e d där för en dåre egentligen?, många skrattar. sen har vi en omröstning huruvida vi tycker att han skulle kunna hålla föreläsningen. innan omröstningen frågar han om det är ngn annan kandidat till föreläsarplatsen. han blir vald å så klart visar det sig då att det är han som är föreläsaren.
det var humor. lita annorlunda. man vaknade. var en sån därn morgon föreläsning från nie till tolv.

efter lektionen sen gick jag iväg till gymnastik huset. skulle spela badminton med pojkarna. det finns ngnt här som heter lunch badminton nämligen, från 1145-1245. det är rätt kul å träffa hans kompisar, även fast dom alla är juridik studerande. vi spelar å spelar å spelar. klockan blir ett, men det verkar inte vara ngn som vill ha salen. mittiallt är klockan kvart i tre å då kommer det in en ensam liten pojke (han var nog iofs i vår ålder). vi frågar å han säger att salen är bokad från tre. vi tycker det är lugnt å spelar vidare en stund till. vi spelade rund badminton på fyra, efter att en åkt ut blir det mke springande. det är riktigt kul. kändes ju nästan som man hade kondition då ju, när man orkade springa runt så pass länge som jag gjorde. kom t.o.m. till final några ggr. fast jag tyckte dubbel var roligast. de sa åt mig flera ggr att det är viktigt att kunna slå underhandslag, men att det var ännu viktigare att man hann ta sig till platsen, och de lyckades jag med. och sen rätt var det var så tog jag ett sånt slag. jag bara va hände, helt chockad att jag till slut lyckades ta en sån efter att dom sagt det typ tusen ggr. dessvärre hann jag inte med på returen. iofs sa det andra laget att jag hade haft min racket precis vid rätt ställe, men att min medspelare tydligen hade haft handen framför min racket å fångat den. då sa dom varför gjorde du så där hon hade kunnat ta den där, å medspelaren tyckte nej den var för snabb. motspelarna men hon hade ju racketen precis i rätt läge.

får se om det blir badminton på onsdag också. har sån hemsk träningsvärk i rumpan. haha. ltie mobbat kanske.

senare på kvällen såg vi på kung fu panda. den var väl helt okey, men inte lika bra som jag väntat mig. wall-e var mkt bättre. handlar om en ensam liten robot som måste städa upp på jorden eftersom människan skräpat ner där. robotorna är det enda som som lever kvar på jorden, medan människan har flyttat ut i rymden.
den borde ses! är rätt söt på ngt vis och rätt annorlunda.

nu ska jag äta frukost klart å sen antingen svara på brev eller läsa i ngn av mina skolböcker.
hejsvejs.

den här helgen

har gått snabbt, även fast man inte har gjort ngt speciellt.
tiden gör det.

det var lite intressant ändå.

faster å hennes man bjöd oss på middag idag kväll. det var trevligt att träffa dom. vanligtvis träffar man bara dom en gång om året, och det är till den traditionella julmiddagen i hulta som vi far på varje år.
mätt blev man också. men känns inte lika tungt i magen nu.

natty.

RSS 2.0