igår

gjorde jag inget speciellt, vilket resulterade i att dagen gick i real slow motion. Planen var att fara på luciakonsert men eftersom jag inte var helt säker på tiden, och frågade lite i senaste tiden så hann vi inte stressa iväg till det. Det var synd. Gillar luciasånger och stämningen som sprider sig när luciatåget kommer. Efter duschen blev det då istället att vi gick på måndagscaps, även om jag tycker det känns rätt fel att dricka på en måndag. Kul var det att capsa igen, har gjort det typ tre ggr ever, men ont fick man i foten.

Idag är det luciaafton. Inte sett eller hört ett enda luciatåg ännu, och inga lucialåtar heller för den delen. Ska väl så småningom börja bege mig mot träningen igen. Det enda som jag känner att jag orkar lägga tid på just nu. Rätt kasst med tanke på skolan och sånt, men börjar mer och mer fundera och luta mot att jag kanske borde ta studieuppehåll for real, och sen ta tag i det igen när jag verkligen känner mig pepp på det. Men men vi ser väl vad det blir av något just nu.

Nu ska jag skynda mig igenom det spöande regnet bort mot träningssalen. Hejsvejs.

fredag nionde december

Vaknade och gick faktiskt upp hygglig tid idag. Fixade och donade lite antagligen, och mitt i allt var klockan redan halv ett. Skyndade mig så sakteligen iväg till butiken för å handla. Det gick bra, bortsett från att jag missat en kampanj som jag hittade senare samma dag, återkommer om det. Gick strikt efter inköpslistan eftersom vi inte hade så stora tillgångar. Traskade mig hemåt i det smältande snö-aktiga-vädret. Packade upp och maten sattes igång. Ikväll vare tacos som stod på matsedeln. Otroligt vad gott det var, med mycket vitlök och sånt också. Namnam.

Strax före fyra försökte jag än en gång skynda iväg. Kom ner till bestämda mötesplatsen, endast för att få vända igen pga bilkrångel. Väl hemma igen tog jag av mig de blöta strumporna, mina vad jag trodde var hela skor, var inte så hela, så hängde strumppar två på tork. Kastade i lite långsammare hast i mig en taco till. Mycket ost och vitlökssås. Riktigt nammelinam. Satte på mig ytterligare ett par strumpor och tog de redan blöta, första paret, skorna på mig och gick ner till mötesplatsen igen, men denna gång med plastpåsar runt fötterna. Dessvärre hjälpte det föga, men det kändes iaf varmt och inte alltför blött när jag fortfarande hade allt tre på mig. For med två spexare och handlade till julspexsittningen. Gick omkring och vandrade på axfoods ganska länge hittade det mesta av vad vi behövde. Därefter begav vi oss vidare till nästa butik och handlade det vi behövde i mindre form. Då hittade jag där, mitt bland köttet, kampanjpris: trettio kronor kilot på köttfärs. Damn you inköpslista.

På hemåt vägen blev vi avsläppta vid busshållplatsen och vandrade vidare mot spexbiovisningen i forums biosal. Väl utanför där, endast en timme sena, försöker vi nå någon som kan komma och öppna åt oss. Till slut bestämmer vi oss att gå till en vän och låna hennes kort. Väl utanför hennes port ringer det en vi ringt tidigare och säger att hon kommer och öppnar, så vi vände tillbaks mot skolan och kollade på resterande av Guldfeber-spexet. Var rätt kul. Inte alls så mycket folk där som jag trodde det skulle vara.

Efteråt gick vi hem till mig så han skulle slippa stå ute å frysa i tjugo minuter. Hinner nästan börja med vårt tedrickande, men då ringer hans skjuts och han skyndar iväg dit. Blir kvar hemma och dricker mera te. Inser att heta stunder är mycket gott med sin kanske lite starka eftersmak. Namnilicious. Lyssnar på musik och kommer att tänka på besöket. Ringer och hon säger att de just kommit in med tåget, dock en och en halvtimme försenat. Runt halv tolv kommer hon hem hit. Vi sitter och snackar och tar det lugnt en stund innan vi vandrar vidare till Bryggan för en sång och en drink. Därefter bär det av mot Publicum. Följer henne till bussen, vinkar av henne och går tillbaks till Publicum. Askul att dansa igen, var längesen.

Fyra strumpbyten senare är klockan strax efter halv sex och jag kryper ner i sängen . . .

söndagen den elfte december

Hade nog fortsättningsvis varit och känt mig pigg om det inte varit för att den där sängen såg så inbjudande ut när jag kom hem att jag bara var tvungen att krypa ner bredvid honom en liten stund. Den lilla stunden blev nog en ganska långstund tror jag. Såg på de missade julkalenderavsnitten och åt smörgås som var så otroligt goda att vi nästan inte trodde det var sant. Skivade upp sista av julvörten med russin i (den rekommenderar jag varmt), samt gurkan och tog in ost och smör. Verkligen helt otroligt vad gott det var.

Klockan gick och jag var tvungen att skynda iväg till träningen. Var helt übersprallig och överskottsenergi som bara den, helt sjukt. Uppvärmningspassningarna gick riktigt bra och fick lite tips. Lagindelades och körde lite smashträning. Spelandet tog vid och passningarna gick bra när jag var passare. Utöver det så kändes det mest som att jag var den felande länken som gjorde att laget förlorade. Men till slut, sista matchen, lyckades mitt lag vinna. Det kändes bra. Fick värsta klagomål på mina skor bara för att dom råkade vara "lite" trasiga. Det är okey med konstruktiv kritik som hjälper mig att bli bättre spelare, men när det börjar kritiseras om hur jag väljer att klä mig då, då, har det gått för långt.

Väl hemma efter träningen sen kändes det som det skulle sitta fint med en pizza så gick och beställde två pizzor som söndagsmyskvällsmat. Satt riktigt flottigt och fint.

Korrigering:
Men hon vill ju egentligen bara väl.
Idag (läs: tisdag) hade hon t.o.m. tagit med
sig ett par extra skor åt mig. Hon är ju bara för rar.

lördagen den tionde december

. . . för att sen väckas klockan halv tie av att klockan ringer. Börjar bli dags att gå upp igen. Lyckas masa mig upp och trycka i mig några smörgåsar. Beger mig glad i hågen mot sminksamlingen. Väl där har de inte riktigt hunnit börja ännu så kände mig inte så sen trots halvtimmen.

Runt tolv beger vi oss upp mot Musikskolan för lunchen och den annalkande sminkningen av de riktiga skådisarna inför deras genomdrag som skulle börja runt två. Efter bortdukandet av allt lunchigt börjar skådisarna trilla in en efter en och rätt vad det är så står alla där. Snacka om prestationsångest. Blir satt och sminka en skådis som skulle ha några bekymmersrynkor. Knepigt då jag aldrig gjort det förut. Men hudtonen samt linjerna lyckas jag fixa i rätt färg så blir nöjd med färgvalet. En av oss sminkare som visar att använd den här istället så är det mycket enklare och går snabbare, och dessutom blev det mycket jämnare mjukare resultat. Svampmetoden ftw! Stress stress stress och sen började till slut genomgången. Sminkningarna funkade ganska bra, några som såg jättestarka ut på nära håll syntes nästan inte alls i ljuset i den "felaktiga" lokalen. Måste tänka femton lager tjockare för att det ens ska ha en chans att fungera när det verkligen gäller sen.

Ännu lite mer stress senare hade jag lyckats duscha packa hämta nyckel och påbörjat min förflyttning till festlokalen. Väl där börjar jag stöka med borden och stolarna. Sen kommer några och anser att det vore bättre så här och blablablaa. Till slut kompromissar vi fram till min bordversion och deras scenplacering. Riktigt lyckat kompromissat. Morgonens halvtimmesförsening hängde efter i hälarna och påverkade i stort det mesta. Till slut smälter den samman med resten och det börjar kännas som man kommer någonstans. Gästerna börjar trilla in allt eftersom och matens tår och puttrar på spisen. En julig doft sprider sig i lokalen av saffransfisksoppan som står som förrätt. Huvudrätten är pressad potatis, köttfärsbiffar i pepparkaksformer (hjärtan gummor gubbar och grisar) och allt avslutas med en mjuk pepparkaka i muffinsformar med frosting och strösselgranar.

Kvällen bjöd på många varierade spex och det var roligt att se variationerna. Efter porslins- och bords bortdukningen så vare dags för dansarnas uppvisning. På baksidan av lokalen mitt i snöaktigheten står ett gäng zombieklädda luciadansare. Dom kör sin show till låten känd från Nightmare Before Christmas "This is Halloween". Grymt bra dansuppvisning! Alla ropade omstart men kan förstå att de inte ville kräla och rulla och skutta omkring i snön längre än vad de behövde. Blev dock en omstart inomhus långt senare. Missade dock början, twice! Haha. Men kommer troligtvis upp på youtube senare. Det bjöds även på varierad musik med varierad dans till och från under hela kvällen. Dessutom hade alla väl varierade kläder. Det var roligt att se.

Klockan sex am gick vi sista från lokalen och vidare till en efterefterfest. Där typ hälften av deltagarna somnade, två gick hem och vi som blev kvar såg på himym och filmen Arthur. Den efterefterfesten samt lite upp- och omflyttnings packning senare var jag hemma runt halv tolv på söndagen. Märkligast var kanske att jag fortfarande kände mig hyggligt pigg.

glömskan och felandet

Visste att det var någonting jag hade glömt. Blir alltid så när jag går och funderar på vad jag ska skriva hela dagen tills jag slutligen kommer hem till en dator där jag kan skriva ner det sen. Allt som oftast blir det så att hälften faller bort på vägen. Fast det som jag funderade på å skriva var ju inte direkt något viktigt. Tänkte bara notera att Lösnummer är ju en rätt bra tidning. Tar med lite om mycket, varför har jag aldrig läst den förut? Läste den till och från här i några dagar, synd bara att det var ett gammalt nummer för annars hade jag kunnat deltaga i tävlingen där man kunde vinna två biljetter till Kalastider. Julmusiklistan som var med var rätt varierad också, några gamla klassiker men mest bara andra låtar som man inte förknippat med jul förut. Läskigt läsbar läsning, lärande lagade Lösnummer lidelsefullt.

En annan sak som alltid faller på mig är att oavsett vad det är och jag inte ens har lagt mig i det, så är alltid allting mitt fel, även om jag inte ens vet om det. Märkligt fenomen. Har inte lyckats förstå mig på det, och frågan är om jag någonsin kommer göra det. Just nu är jag bara trött på allt och vill fara härifrån. Nästa veckas helg kan inte komma snabbt nog.

fortsatt spammande

Snön har fallit och blivit till is på de flesta vägar, gator och torg.
Frågan är, kanske det är dags att byta till vinterjackan?
Och cykeln, den står så sorgset ensamt i stället,
kanske att den vill förflyttas in i värmen?

snö och äktenskap

Lite lustigt att alla (nästan) skrev något om första snön i sina fb-uppdateringar igår. Snöhets och hysteri. De flesta var väldigt positiva till att snön äntligen hade kommit. Kom på att jag faller in i kategorin "snö-spammande-uppdateringar" med tanke på att det här är mitt andra inlägg om snön.

Härom dagen såg jag på programmet Kär&Galen. Hemskaste vinjetten ever. Programmet i sig var lite kul. Men att gifta sig i tv, är det något man verkligen vill? Visst det blir inga extra utgifter för klänning ring kyrka inbjudningskort. Men ändå. Då blir det som ett "kändisbröllop", typ. Vad skulle jag ha för nytta av att alla visste att jag hade gift mig? Känns inte lika speciellt och egen planerat. Klänningen är en man lånar därifrån, ringen får man inte heller välja, samt att musiken är inte heller något man själv valt. Blir inte riktigt som ens egna bröllop på det här viset känner jag. Fast kanske bara jag som är lite gammalmodig?

Om man gifter sig känns det som att man nog skulle vilja planera lite själv. Är inte det halva nöjet med giftermålet? Det ska vara den här bröllopsstressen man hört talas om och även paniken när man inser att dagen närmar sig. Allt klänningsprovande och tårtsmakande. Fast antagligen fungerar det kanske inte så på riktigt, utan bara på tv och i film. Men vad vet jag.

första snön

föll i natt. Gissa om det var förvånande att se marken (åtminstone asfalterade vägen utanför) helt vit när man kikade ut genom fönstret. Kort därefter var den redan försvunnen under det kraftiga regn som föll. Märkligaste var ju att regnet på något vis förvandlades till snö mitt i allt. Och snön föll i stora flingor och marken täcktes av ett lite tjockare än tunt lager. Dessvärre har allt det fina vita förvandlats till slask nu.

Än en gång har jag gjort det - inte skrivit på hela december. Tänka sig att en hel vecka har gått och jag har inte iddats skriva en endaste liten rad. Ganska som vanligt antar jag. Igår var jag på Örebrew möte och blev invald i styrelsen, men känns lite halvkasst när jag missar redan första inofficiella mötet pga en krock med den andra ansvarsgruppen jag är med i. Försökte hinta lite diskret att jag inte kommer kunna vara alltför aktiv pga Örebrospexet och Spex-SM. Tror dock inte att det framkom så tydligt vad jag försökte mena.

Men nu ska jag halka iväg till km-mötet,
och imorgon blir det uppdrag sminkkladdning.

RSS 2.0