idag, lördagen den 28 mars

Känsliga läsare varnas, då inlägget efter det här är ganska detaljrikt och alla kanske inte är så förtjusta i å veta i detalj hur ett tandläkarbesök har gått till.

Tänkte att förra inlägget skulle bli lite kortare än det första för idag, men det blev det tydligen inte. Nu ska jag väl egentligen just börja gå honom i möte för han har varit på fotbollsmatch på behrn arena och vi bestämde oss för att gå och handla när han kom därifrån. Tydligen hade vi inget bröd, annars hade jag ju handlat det i torsdags, trodde precis att vi hade ngn ätbar sort i frysen, men tydligen inte. Juicen jag köpte då var tydligen inte heller bra då det var en sån därn sort som tillverkas på olika håll, så att säga. Fruktköttet och juicen kom nämligen inte från samma apelsiner, tydligen är det billigare att göra så. Dessutom är jag inte alltför förtjust i apelsinjuice med fruktkött, så hade jag vetat att det var det hade jag antagligen inte köpt juicen. Det belve ett tydligt stycke det här med många tydligen. Som jag också egentligen hade tänkt säga någonstans i början av det här stycket var att tiden går snabbt när man har roligt. Hade ju tänkt hinna med en del aandra saker också innan jag skulle gå, men nu kommer det tydligen inte bli iaf.

Ikväll är det earth hour kl 20.30 - 21.30. Då är det meningen att man ska släcka ner alla lampor och så mkt elkrävande tingester som möjligt. Strax efter det sen börjar en film - keeping mum - som vi funderar på å se. Den börjar enligt tvreklamen kl 21.35 i fyran, men enligt tvbladet börjar den 21.25. Det är en komedi med rowan atkinson och han är ju för underbar.

Även detta inlägg kommer att sluta med en låt. Funderar dock på om jag skall lägga in roulette eller spiders. Har inte sett den ena videon, men vet att den andra är ganska cool och annorlunda. Därför lägger jag in den först nämnda.
Tydligen tyckte dom inte att jag skulle få se videon, eller iaf hittade jag ingen vettig videofil så det får bli den här fräniga layouten på ljudklippet med tillhörande text. Tyckte textövergångarna var häftiga.


Nu måste jag som sagt gå. Hoppas ni finner ngn av texterna eller låtarna se- hör- eller läsvärda.
Ha det så bra allesammans!

igår, fredagen den 27 mars,

hände det väl inte så mkt. Blev tvungen att gå upp runt kvart i sju am för jag hade fåttt tandläkartid kl 7.30 am. Det kändes inte så genomtänkt när det sen slog mig att vi inte hade några lektioner alls på fredagen eftersom tentan för den påbörjade kursen hade skrivits på torsdagen, vilket är avslutet för varje kurs. Jag som annars så fint hade planerat att jag skulle hinna till tandläkaren före lektionen. Haha. Bra att man kollar schemat innan man gör ngt så förhastat. Hursomhelst blev jag nu tvungen att gå upp äckligt tidigt för att fara till tandläkaren. Det tog till cirka kvart i nio innan jag var klar med den behandlingen av min stackars tand, och då var det inte alls den samma som jag slog upp i slutet av januari vid vinbrännbollen.

Jag kan mke väl förstå att en del har tandläkarskräck. Alla verktyg som används å alla ljud de ger ifrån sig. Först började de borra med en sån därn hemsk borr som låter så illa. Den tjuter och gnisslar nästan som om den skulle bli plågad, fast det egentligen är vi som blir det. Efter ett tag tyckte tandläkaren att hon skulle byta till en annan borr och den var inte alls lika hemsk då den inte gav ifrån sig det där samma plågade ljudet. Den här borren durrade mera, liksom vibrerade lite typ, men jag vet inte hur man ska förklara det. Tandläkaren sa iaf att den här borren durrar lite mera. Därefter la de in ngn slags plåtform (inte så som ni tänker) runt tanden för att fyllningen inte skulle rinna över på de andra tänderna. Det som är värst med själva tandläkarbesöken är att man måste ha munnen öppen hela tiden och kan/får/vill inte svälja all den vätska som blir. Slutar ofta med att man får det i fel hals och måste hosta så hemskt. Allt borrande och det var inte det som var värst egentligen. Det som var värst var när de skulle slipa bort limningen som höll den skadade tanden på plats. Det kom in så mkt vatten i munnen så det blev typ översvämning kändes det som och som att allt höll på å rinna ut. Själva utrinnandet och det kan ju ha berott på att jag fick bedövning då innan de skulle borra så jag kände inte så mke av vad som hände på vänstra sidan. Det jag skulle komma till som var värst är ju alla de här sugapparaterna. De suger ju inte som de ska. De suger helt enkelt på att suga. Efter det skulle de ta en röntgenbild på vänstra sidan för att se att allt såg bra ut. Det vet jag inte i skrivande läge om det gjorde eftersom hon skulle kolla på det efter helgen.

Nu känns tänderna ojämna och konstiga, speciellt den som de lagade borrade och fyllde igen igen. En annan sak som var lite störande under tandläkarbesöket var att de bytte tandsköterksa mitt i allt. Tyckte bättre om min sköterska än hon de bytte till. Min var mke snällare och såg gladare och trevligare ut.  Den tredje saken (fast jag vet inte riktigt vad den första saken var, hmm) som jag lite hakade upp mig på var att tandläkerskan inte var så försiktig som hon brukar vara. När hon skulle ta ut instrumenten ur min mun slog hon i övrekäken, och det tyckte jag var slarvigt då de arbetade med min nedre käke. Detta hade ju nästan varit okey om det hade hänt en gång, men det hände ju fem sex ggr.

Jag är mkt av en textmänniska har jag kommit fram till
+ att tarzan är en bra film och ledmotivet till filmen är bra.
Bedöm själva.Funderade ett tag om jag skulle lägga in den här versionen, eller
om jag skulle lägga in soundtracksversionen som var tecknad.
Kom fram till att jag tyckte den här versionen var coolare.

förrgårs dagen

blev en väldigt lyckad dag (alltså torsdag 26.03.2009), så när som på tentan då, fast vem vet hur det gick i den? Om min teori fortfarande håller så kanske det gick bra, men vll inte hoppas på ngnt.

Tentan skrevs klar runt strax före tolv. Hittade en kompis. Gick till en datasal. Satt där till typ två. Vi gick hem till mig och åt ngnt lunchliknande. Hon gick hem till sig när jag skulle ta bussen till resecentrum för att möta upp med min kompis som färdades ifrån den stora staden stockholm. Vi gick runt i staden hela dagen och  hann med att gå runt i en hel del olika butiker. Mest var det jag som testade kläder, som vanligt när man går på stan med mig för att hitta kläder, det slutar så gott som alltid med att jag hittar en massa kläder. Men det var trevligt att gå runt på staden med en kompis och shoppa och gå i diverse butiker och prova en massa kläder för prövandets skull. Det slutade att jag kom hem med en piké av nyansen mörkt lila, och en kort kjol, längre än mina andra korta kjolar, som hade en färg som är svår definierad. Vi drev runt i staden till sju då vi bestämde oss för att börja fara hem så att vi skulle hinna få ngn middags mat innan hennes tillbakatåg skulle gå runt nio sen. Innan vi for från stan tittade vi in på ica city för att handla lite som behövdes till middagen och hon blev imponerad av hur hi-tech butiken var. Väl hemma sen började vi laga maten som blev jätte god (spaghetti och chiliköttfärswok), och till efterrätt åt vi den där spännande glasstrio sorten som vi hittade på ica tidigare (trio med vanilj, choklad och apelsin smak). Den var faktiskt godare än den låter men apelsinglassdelen hade ju kunnat smaka mer apelsin, men chokladdelen var riktigt god. Mitt i när vi äter kommer vi fram till att bussarna inte går lika ofta på kvällen som de gör före sex. Börjar fundera vilka som jag känner som har bil. Ringer till den närmaste först. Passligt nog skulle han på bio till kvart över nio så våra planer passar precis in med hans. Det kan man kalla perfekt iaf. Han skjutsar alltså in oss till resecentrum där vi släpper av min långväga gäst och kompis som ville hinna med sitt tåg som hon bokat och betalat, och sen far vi in till stan och parkerar hans bil. Pratandes går vi mot järntorget, och han vikar av mot bion och jag fortsätter till bussen som skulle ta mig hem för andra gången idag.

När jag kommer hem tänker jag att det ska bli skönt att få vara ensam hemma en stund och få sitta i lugn och ro vid datorn och msn en stund eftersom det kändes som det var ett tag sen jag gjorde det. Börjar fixa med videoljudklippen från kameran till datorn, men jag måst ha tövlat lite för det funkade inte som jag ville. Ljudet blev en fil och själva videobilden en annan. Så det kändes lite störande. Sen var jag för stressande mot den stackars vänliga braiga datorn så hon stängde av sig pga överhettning. Kan förstå henne. Det är inte lätt att handskas med sån hethet. Jag vet inte varför men datorn blev en hon nu, undrar om man brukar kalla datorer för kvinnliga. Hmm. Nåja, hursomhelst, eftersom datorn inte ville med mig så började jag diska istället och fick nöja mig med att höra på musik ifrån min mp3 kopplad till mina mini 85 kronors högtalare istället, men det går ju rätt bra det med. När jag just precis har blivit klar med diskandet och städandet av kökets ytor kommer han hem från sin nöjesresa till västerås. Där har han och hans kompis, vars tjej har varit hos mig här i örebro hela dagen/kvällen, sett en konsert med thåström.

En helt bra mitt i veckan dag alltså. Under kvällens ensamma stunds lopp lyssnade jag bland annat på den här låten. Gillar texten i låten väldigt mkt.E n j o y !

en liten miss

det var tydligen ett musikklipp som jag hade missat å lägga upp. trodde faktiskt jag hade lagt upp det där bland resten av nickelback inläggen. så skickar in det i det här inlägget istället.anledningen till att klippet fick den här färgen på sin kant var för att jag tyckte den såg mest gräslig ut. fast den var ändå lite fin på ngt vis.

vi får se kanske att jag senare ngng vågar lägga upp det som jag filmade på Dia Psalma konserten Åland på dinos härom helgen (lördag 21.03.2009). det som är lite med dom är att jag stod och sjöng och hoppade samtidigt som jag spelade in så stundtals kan man höra min fina sångröst bryta igenom. ska försöka skriva en mer detaljerad uppdatering om vad som hände på åland också, men får se hur det blir med det. borde ju åtminstone berätta som hastigast vad som hände i stora detaljrika drag. hmm.

övrigt: tentan gick väl njae. senare kommer en kompis över och hälsar på. ska bli kul och träffa henne igen för det var urlänge sen sist jag såg henne, så länge att jag knappt minns när det var. tror faktiskt inte jag har sett henne sen julen då vi spelade lite carccasonne (hur det nu stavas nu igen) senast, kan det vara så länge sen sist?

nu måste jag gå och äta och köpa böcker innan jag helt kollapsar.
h e j s v e j s .

det är sent

och min klocka visar på en minut före tolv. nu skriver jag bara för att skriva. ska upp tidigt imorgon för att packa det lilla som ska med hem. tog inte med så mkt hit men kommer bli desto mera på väg åt andra hållet då det är en båtresa emellan med för det mesta billigare varor än i land. dessutom har jag ngt som är ett större plus och det är att jag fått pengar och en beställning så nu vet jag vad som ska köpas också, vilket underlättar det hela lite.

borde verkligen börja bege mig i sängs då jag ska upp tidigt tidigt imorgon bitti för att hinna med morgonfärjan + att det inte kommer bli ngt packat idag. har varit här sen i onsdags och nu är första natten som jag sover här. bra statistik där. låter som att jag bara är ute och slarvar hela tiden. ett citat från helgen "hur gick det med att vila upp sig när du kom till åland?" jadni inge bra kan jag säga. det blir mer å mer att man far till åland i första hand för att träffa vännerna men detta leder allt som oftast till att man festar. detta blir ett lite halv motstridigt inlägg, eftersom jag i ett tidigare skrev att jag inte var den som festade så mkt.

har haft en underbar helg här på åland med på tok för lite sömn men det ska bli skönt att komma hem och träffa älsklingen igen. känns lite dumt när man far hemifrån så tidigt å han får fortsätta sova. det blir lite som man låser in honom när man går, eftersom dörren ska låsas. känns dock tryggt att veta att han är inlåst och i tryckt förvar. nu blev detta verkligen en avpersonifierad syftning. det var inget elakt menat även fast det kanske låter lite märkligt så menar jag det inte på det vis.

många trötta go'natt kramar. får ju sova i nästan sex timmar vilket blir rena lyxen för mig.
sov så gott alla kära läsare och alla andra med för den delen.

åland

mitt åland min hembygd det är.
nu är jag här i denna undersköna natur igen. skönt att vara här. man känner sig alltid lika stolt när man landar på åland. känner den friska luften och när man tittar ut över hamnen ser man ålands stolhet -  pommern.
har jätte många fina citat ifrån läroboken som jag skulle vilja citera in här, men det får bli en annan dag då jag lär bli här till på söndag.
tyckte det var lite kul. mitt tåg gick 08:08 och min buss gick 10.10. gillar såna därna dubbelteckningar. tycker de är vackra på ngt sätt.
nej nu får det vara bra annars blir detta här ett så konstigt inlägg. ska gå å vara lite social  med de här åländska människorna.

hör hur de ropar.
måste gå.

nu gör jag så där igen

postar ett och börjar direkt skriva ett annat. nu skall jag vara lite ego och citera mig själv. "sitter å filurar lite på min blogg. blir ett sånt därnt långt nördigt jobbigt inlägg som vanligt. fast jag först hade för avsikt att det skulle bli ett kort snyggt inlägg" jag till en kompis på msn om mitt förra inlägg. så kan det gå.

det som också var lite intressant att komma fram till var att många av mina inlägg var kort och koncist skrivna. blev nästan lite förvånad över hur välskrivna det var. visst, bara för att det är korta behöver det inte betyda att de är välskrivna.

nu ska jag testa en ny sak. ska se om det går att länka till ett ljudklipp istället för att infoga det. tänk vad enkelt och snyggt det skulle vara att bara förvandla ett ord till en länk. fast sen igen tyckte jag nog att mitt senaste ljudklipp blev ganska snyggt med den där lila ramen. tror att youtuben har ändrat lite med sina inbäddningsinställningar. alltid roligt med långa krångliga ord.

nog pratat för den här gången. här kommer ljudklippet och så ser vi väl om det funkar.
Just keep trading passion for glory

äntligen klara!

Skönt att ha en sak ur världen. Det var nästan kul å skriva det när man väl kom igång. Gillar egentlöigen att skriva å sånt, men har så svårt att komma på relevanta och framför allt intressanta frågeställningar och syften till vetenskapliga studiearbeten.

Nu blev jag så där off igen. Läste igenom min blogg lite för jag skulle kollla upp en sak, och det visade sig att det stod så där som han sa. Hmm, vilket inlägg var det nudå? Det var tydligen inlägget som hette känner. Undrar egentligen varför jag skrev så här, men antar att det var ngnt jag ville att folk skulle veta. Jag är nog bra märklig mellanåt jag jo.

Är det ngn som känner Inget Nummer? Har nämligen två missade samtal ifrån Inget Nummer. Det ena ringdes kl 08:31:00 den 13 03 2009, och det andra ringde ganska nyligen nämligen idag (16 03 2009) kl 13:57:48. Är det ngn som råkar läsa det här som känner igen klockslagen för samtalen så får Ni gärna ringa igen. Har tyvärr missat båda samtalen och det är väldigt svårt att ringa upp Inget Nummer när jag inte får numret då Ni ringer med privat nummer. Ring som sagt gärna igen och om Ni vill att jag skall kunna ringa upp får NI gärna lämna ert nummer, alltså inte ringa med privat nummer.

Vilket jobbigt stycke med en massa tjat om nummer.
På tal om mina stycken, som sagt så läste jag lite i min blogg och där hittade jag ett inlägg som hade exakt lika långt stycke ett som stycke två. Då kände jag mig ganska formateringsglad. Visste inte att det kunde bli så jämnt utan att man tänker på det. Jag lovar det var inte planerat + att jag såg det idag flera dagar efter att inlägget publicerats, så att.

Då var det helg igen då. Ska bli skönt. Inte för att den här veckan har varit särskilt arbetssam, men är ändå alltid lika skönt att få vara ledig. Kommer nog bli en otroligt seg vecka det här. Antagligen lika som helgen var. Operaartisten vann melodifestivalen för den som ville veta och inte redan visste det. Tydligen tycker det svenska folket att en person som sjunger på franska är en bra repressentant för Sverige. Det är iofs sant. Hela låten var inte på franska, men den hade inte heller ett enda ord på svenska. En bättre svensk representant som skulle kunna skickas till Moskva och verkligen representera Sverige var ju Snälla, Snälla framförd av Caroline af Ugglas med av namnet att döma adelskt påbrå. Jag säger inte att jag gillade hennes låt. Jag säger inte heller att jag inte gjorde det. Jag säger bara att hon skulle bäst representera Sverige då Sverige är vad jag vet enspråkigt svenskt, likt Åland.

en fjärde sak

som jag egentligen hade tänkt ha med i förra inlägget var det här annorlunda klippet. anledningen till att det inte fick vara med var att jag märkte att det blev så långt ändå och det hade ingenting med det här att göra.för övrigt händer det som sagt inte så mkt även fast det är helg och det är meningen att man ska vara ute och härja som alla de andra studenterna. är kanske inte världens bästa universitetsstuderande, men jag försöker försöka. dessutom är jag kanske inte den som brinner så mkt för festandet. visst kan det vara kul med en schyst fest ibland det säger jag inte emot. jag menar den här veckan kände jag för att gå ut på onsdagen men det blev inte. på torsdagen kände jag också lite för det men det blev inte heller. tänkte då måste man ju sticka ut på fredagen men då kände jag inte alls för det. allt detta är alltså lika med att jag nog inte egentligen är ngn festis.

för övrigt två så åt vi ngt så delikat som nudelwok med falukorv och grönsaker igår.

för övrigt tre blir det väl å se på melodifestivalen final ikväll, även fast det inte egentligen är några låtar där som egentligen är värda å lyssna på.

dagen började

bra, men har varit lite seg. Nu har jag just klätt på mig annat än sovkläderna och jag gick upp halv elva. Jag menar hur seg kan man va egentligen. Härom dagen tänkte jag börja skriva ett inlägg. Öppnade ny sida och allt, men sen när jag satt där kände jag hur jag bara inte alls kände för å skriva. Det händer inte så mke så har inte så mke å berätta. Har funderat på flera olika saker som jag velat skriva, men de alla är så korta så det skulle bli ett så rörigt inlägg. Bland annat hade jag tänkt skriva för flera dagar sedan att en del är annorlundare än andra, och att en del ser ut som små djur som lufsar fram. Har ni tänkt på det? När man ser en del tycker man bara att de påminner om ngt djur. Oftast dömer man det så utifrån utseendet. Det är egentligen ganska svårt att inte vara utseendefixerad i vår utseendefixerade väld. En del människor som går på stan får man bara känslan av ett djur när man ser. Ens yttre speglar ens personlighet till en viss grad. Är det ngn som då går med lite dålig hållning och på ett vis ser ut som att den lufsar fram kan jag inte hjälpa att jag kommer å tänka på en björn, som texten från mors lilla olle "brumeli brum vem lufsar där?" (kan inte riktigt texten men ungefär så där går den väl?). Inte för att jag egentligen vet vad mors lilla olle hade med det här å göra, mer än att det är en mysig liten barnvisa.

En annan sak jag funderade lite på att skriva var att det är intressant hur liten världen är. Tydligen bestämde jag mig för att skriva ett sådant där rörigt inlägg iaf. Ni vet när man får en känsla av att det här har hänt förut men i en annan context. Hmm. Det där låter mer som förklaringen av en deja vu upplevelse. Funderar. Hur ska jag lyckas förklara hur det är jag menar egentligen? Det är lite som när man träffar en människa som ser jätte bekant ut men man kan inte placera var man sett människan tidigare. Fast det har egentligen inte heller någonting med det jag försökte förklara från början att göra. Hursomhelst så är det en annan sak som är lite små jobbig för när man inte kan placera en person så går man ju runt och grubblar på det megalänge tills det faller på plats och man inser var man har sett den här människan tidigare. Fast det jag försöker komma fram till egentligen är inte det minsta jobbigt, utan mer ett kul sammanträffande. Att det ska vara så svårt att komma på en åtminstone halvkass förklaring. Haha, fast egentligen är det ju precis det jag har lyckats dikta ihop - en halvkass förklaring till det där fenomenet som jag syftade på i början av stycket. Det händer iaf rätt ofta att jag känner ochh upplever situationer som tyder på att världen är egentligen en ganska liten plats.

En tredje sak som jag kommit fram till när jag försökt vara en sann bloggvän och försökt läsa runt lite på andras bloggar är hur vettiga, seriösa och välskrivna allas är. Sen ser jag på min egen och undrar finns det överhuvudtaget ngt seriöst på den? När jag jämför så känner jag mig lite som en tolvåring eller någe som bara skriver en massa onödigt för skrivandets skull. Medan andra ggr är jag riktigt nöjd med ett inlägg. Okey, det har ju typ hänt en gång. I nästföljande inlägg skrev jag sen ngt i stil med "jeklar vilket snyggt bra o kort inlägg det föregående var, blir nog svårt att försöka toppa det". Vilket får mig att fundera, kanske borde man försöka skriva korta inlägg ofta istället för längre mer sällan. Det kanske är en strategisk teknik som faktiskt fungerar och ger min blogg ett mer seriöst intryck. Händer många ggr att jag tänker att jag ska göra så men det blir ju aldrig.

Här kommer alltså ännu ett rörigt och ganska osammanhängane inlägg, som egentligen borde stå som inledande text, men det är ju mkt roligare att ha inledning i slutet. Får helt enkelt vänta och se hur det kommer gå med uppdateringsformen och frekvensen.

veckans onsdag

Det var flera roliga citat som kom upp på lektionen idag. Fast inte roliga citat så som ni änker, utan mer att det lät roligt det folket sa. Orkar inte citera från klassen för det blir så personligt då. Om ni inte har märkt det redan försöker jag vara så opersonlig som möjligt här. Hmm. Det där lät väldigt kallt och känslolöst. Det behöver dock inte betyda att jag är det, eller gör det? Bra fråga. Gillar att formulera mig på ett vis som gör det kenpigt för läsarna att förstå. Haha. Det där låter ju verkligen som jag är en läsar vänlig skribent som ser till det bästa för mina läsare. Oj, nu blev det att låta väldigt djupt på ngt vis. Men hursomhelst, tänkte jag iaf skriva in några citat, men inte från skolan. Läste faktiskt tidningen härom dagen och citaten kommer därifrån. Okey, det var en gammal tidning jag läste, men det är väl ändå en tiding, eller hur?

"Barbie är läcker. Helt av plast, men jag älskar plast.
Jag skulle vilja vara gjord av plast"

som hyllning till Barbies 50 års jubileum har man gjort en docka som är rynkig och gråhårig- bekännelse från Andy Warhol
Ålandstidningen den 28.2.2009

Anledningen till att det stod om Barbiedockan i våran egna tidning var för att hon hade 50 års jubileum härom dagen. Detta citat citerade jag bara för det lät lite annorlunda.

Här kommer ett annat citat från samma tidning, men taget från ledaren i början av den. Jag citerar alltså citatet som jag skrev ner i "min andra, skriftliga, dagbok". Där skriver jag ibland på engelska (eller iaf de två senaste ggrna har jag gjort det, intressant vetande eller hur?), och eftersom jag snackade om en, av de två, åländska tidningarna blev jag då också tvungen till att översätta tidningsnamnet till engelska. Så nu vänder jag mig till er ålänningar i första hand, men även till alla de som känner till våra tidningar. Vilket engelskt namn för Ålandstidningen tycker ni passar bäst The Newspaper from Åland, eller The Aland Islands Newspaper? Feel free to add your own propositions.

Nu spårade jag som vanligt iväg från min, vad ska man säga, röda tråd? Hmm. Här kommer iaf det andra citatet som jag pratade så långt å länge om.

"Det stämmer inte att Åland står stilla, det stämmer inte att saker inte händer. Det tar kanske lite tid, men nu ser det i varje fall ut som om tre viktiga pusselbitar kan vara nära på att falla på plats.
Det har varit en bra vecka för Åland."

 ledaren "Allt hänger ihop" skriven av Niklas Lampi
Ålandstidningen 28.2.2009

Jag kan förtydliga för de som inte vet vad som händer på Åland att de tre pusselbitarna han pratar om är:
  1. den nya färjan som byggs i Spanien som skall ersätta Ålandsfärjan och Rosella
  2. en ny golfbana som planerar att byggas i Godby, och
  3. invigningen av KK - huset (kultur- och kongresshuset) Alandica

Här kommer några andra korta citat från samma tidning:

"Golf är en trevlig promenad som blir förstörd av sporten"  - Mark Twain


"En golfbana må vara en lekplats för vuxna. Men det är en lekplats som ger ringar på vattnet.
"


Alla citaten är tagna från samma tidning och samma datum, så egentligen var det ganskla onödigt att skriva in datumet två ggr, men lite överförtydligande gör väl ingen skada.

Nu ska jag snart börja avsluta dagens störiga inlägg med för många citat genom att ge er länkarna till de åländska tidningarnas egna hemsidor.
Trevlig läsning alla glada som orkat läsa igenom hela det här långa tradiga inlägget med för rörig formatering för att det ens ska vara lite läsvänligt.

till slut

har jag äntligen lyckats fixa stilen som jag vill ha den. lite tack vare den här bloggen och lite tack vare min slutledningsförmågan. jag insåg till slut att det som stod där framför också var en stil. smart spån där. så nu har jag fått den stil jag vill ha.

om ngn råkar läsa det här får ni gärna tycka till och kommentera hur ni gillade den här nya stilen. jag gillar den mkt för jag tycker den är söt och mjuk på ngt vis. är dock kanske inte världens bästa lässtil, men det får vi snart reda på med lite hjälp från Er kära läsare.

ha en fortsatt bra dag!
det tänker iaf jag försöka med.

det var ngnt

som jag funderade på att skriva här. Hmm. Det bevisar iaf en sak, och det är att jag visst går omkring och funderar på vad jag ska skriva innan jag gör det. Jag tror att mina inlägg har blivit "lite mer tråkiga". Mer konkreta och inte lika mkt indirektheter. Gillar fria formuleringar, och passiv form, för att inte tala om indirekta meningar som ingen (knappt ens jag) förstår ngnt av. Att svänga med språket och omformulera ord är ngnt som är rätt kul och det kan även få en att framstå som smart. Okey, nu låter jag visst som värsta nörden, men det är tydligen sådan jag är.

Idag har jag inte gjort så mkt. Var till tandläkaren och det tod lång tid, och efter det handlades det när butiken ändå var så nära. Det jag tror jag funderade på å skriva var antagligen det om kepsen. Jag vet att han med kepsen antagligen inte kommer läsa det här ändå, men kände ändå att jag ville förtydliga. Han tror att hon snodde hans keps, men egentligen var det en annan han som lånade hans keps, och den blev sen kvar i min bil när han andra han gick av. Det jag vill säga med den här förklaringen är att hon inte tog hans keps, vilket han verkar tro.
För övrigt så äger jag ingen egen bil, men fick ju äran att låna värsta nya bilen. Det kändes stort. Det betydde att han litade på en. Men det blev sent. Men det var det värt för det blev ju värsta höjdar kvällen.

Nämen nu får det vara bra. Orkar inte skriva på det här inlägget mer. Ska gå och göra ngt vettigt. Hmm. Det säger jag alltid men det blir sällan ngt mer vettigt gjort. Varför är jag så lat slarvig och okoncentrerad för? För att inte tala om min bristande motivation till att inspirera mig till att ta tag i ngnt.

Men jag skulle ju gå nu. Allting är ju alltid som vanligt alltså.
Men orka skriva vidare då. Orka var ett ord som det egentligen var längesen man använde.
Ett väldigt högstadiecentrerat ord.

Vilket nördigt inlägg det blev av det här då!
Suck. Hopplös.

det märks

att man blir äldre, när man inte längre kan hålla koll på folks ålder. Det fanns en tid då man hade bra koll på folk och vilket datum de fyllde år. Nu har man allt uppskrivet på sin mobil för att alls komma ihåg ngnt. Det känns inte så stabilt att man redan börjar märka sådana förändringar. Tänk hur kommer det vara om fem år? Nej usch, vill inte ens tänka på det.

Gamla känslor gör sig påminda. Varför gör dom så? De hör till ett avslutat kapitel som egentligen aldrig började. Drömmar är spännande, märkliga, diffusa, men kan också försöka säga en ngnt. Undrar vad mina drömmar försöker säga mig? Jag har länge velat veta om han har det sparat, men det känns inte som man kan fråga det eftersom det var åtminstone tio år sedan. Trots det vill jag fortfarande veta om han har det.

Känns lite läskigt det här. Sitter med ryggen mot ett ljus som brinner kraftigt. Känner hur det värmer om ryggen. Annars händer det väl inte så mycket. Lyssnar på Poets of the Fall, som har blivit mitt nya favoritband för nu.

Spännande? Jodå.

Nu fixa med hans te.

störande

en annan sak som har blivit väldigt störande på sistone är att jag säger "kul!" om en massa. haha. typ lite som i scrubs avsnittet där jd stör sig på sin tjej som säger "that's so funny!" istället för å skratta.

haha. thought you wanna know. på tal om engelska. det var lite kul en annan härom dagen då jag satt på tåget (eller var det nu var) och skrev lite dagboksinfo till pappers och då mitt i allt börjar jag skriva det på engelska. det var kul! haha, jag sa ju det. hittade två låtar med textrader som precis passade in, iaf den ena passade bra in.

den ena var den här: down with the sickness med disturbed
och den andra var: fairytale gone bad by sunrise avenue

och så vill jag bara säga att jag har blivit en riktig blogg-nörd. saknade ju att skriva på bloggen min under helgen då jag var på åland och inte hadde samma tillgång till att skriva som jag har nu.
hur nörd är man inte då liksom?
haha.

intressant rubrik

gillade förra inlägget. Det var kortfattat och rakt på sak. Brukar inte skriva såna inlägg. Helt imponerad faktiskt att jag lyckades hålla det så kort och bra. Blir svårt att slå det inlägget alltså.

Nu ska vi se om jag till slut lyckas med att skriva klart det här inlägget. Har helt tappat vad det var jag hade tänlt skriva nu eftersom jag började på det här igår. Fick så fullt upp med annat så jag sparade det och fortsatte med det andra istället. Det kändes mera viktigt. Men vet inte om jag kom fram till ngt vettigt på det hållet heller.

Det var en sak som var lite kul (fast det nu inte är rätt ord) härom dagen när jag var på Åland. Det var nästan skrämmande på ngt vis. Hittade horoskopet för jungfrun i metrotidningen från 24.2 och där stod det exakt som jag kännt till och från några dagar nu. "Nya idéer tar form. Ha inte för bråttom att ge upp något som kanske bör ges ännu en chans."  Det är mer läskigt än vad det är skrämmande och kul. Nu tycker ni säkert att "ånej hur kan hon lägga upp ett horoskop för sent det betyder ju otur!" och yada yada yada. Men jag är inte så extrem av mig och tror inte så mkt på sånt. Dessutom läste jag den flera dagar för sent också. Så om ngnt av allt sånt härnt trams skulle vara sant så skulle jag vara den mest oturliga människan i världen.

Men ärligt nu; ser ni mig som en person som har varit med om mkt otur? Ärligt så ser jag mig nog som en lyckligt lottad människa. Det finns alltid de som har det värre. Finns tusentals och åter tusentals människor som har det betydligt värre än mig. Trots det går man omkring och gnäller över små saker, som tex att pengarna inte räcker. Många människor får inte ens mat på borden, och här uppe i snobbvärlden går jag omking och klagar på att det är dåligt väder. Tycker man ska vara glad för att vi ens har ngt väder, eftersom en dag kanske allt är försent. Jag menar tänk på allt som händer runt om en, tex växthuseffekten (the global warming).

Skulle kunna forsätta med det här inlägget bra länge till, men har bestämt  mig för att det får vara punk nu. Blev inte lika kort snyggt och bra som förra, men det får duga för nu.

Allt är nog bra med allting om ni undrar.
Alla går väl omkring med tankar och känslor som de inte förstår,
eller kan tolka. Det som är så fascinerande med känslor är tolkningsmöjligheten. Jag menar två personer som upplever samma sak kan se det på helt olika vis. Ta det här tex. en kille får ut sitt prov och tycker " yes, 70 % rätt! ", medan en tjej med samma vitsord tycker " va dåligt!, 30% fel =( "

Alltså en tolkningsfråga. Fast just det där hade kanske inte så mke med tolkning å känslor att göra.
Men men iaf.
Hejdå nu!

RSS 2.0