härom dagen,

alltså fredagen den tjugosjätte december, då jag var chaufför, var en annorlunda kväll. många kommatecken blir bra det.
efter arken blev det efterfest hos kompisen mittemot pingstkyrkan. det som var roligt där var ju att nästan alla killar sprang omkring nakna eftersom det skulle basta. haha. en annan kille tyckte "allt kommer upp på bilddagboken". han var trevlig. ålänningar är väl det i allmänhet. har egentligen aldrig pratat med honom förut. det var så med många där. sju killar å två tjejer bastade. en hade vett att ha bh å trosor på sig.

nu har jag skrivit ett så där lagom meningslöst inlägg.
nu frukost.
intressantaste för idag var ju då att jag var den som gick upp bland de första här.
men nu ska jag gå på riktigt.
hej då nu.

funderar

allvarligt på å skriva ett inlägg till nu medan jag väntar. har ju inte direkt hänt så mke sen förra inlägget men iaf.
håller fortfarande på å laddar upp bilder. gillar deras nya funktion att man kan ladda upp flera bilder på en gång. man behöver bara välja datera automatiskt dra över några bilder å sen fixar de resten. helt utmärkt.

men så blev det inte. blev mat mitt i allt. nu kom jag bara upp för att avsluta allt som är påbörjat, och sen ska jag gå ner igen å spela kort. ska bli spännande å se vem som är bäst denna kväll.

nu är allt klart. blev bara så där runt hundrafemton bilder. den som loggar in nu har väl ngnt å göra sen.
det är bra att jag kan sysselsätta folket.

nu får det räcka för idag.
natti.

det glömde

jag säga i förra. eller iaf tror jag att jag glömde säga det. det jag hade tänkt säga var att jag gillar den här lilla, dock inte alltför lilla, bärbara datorn. den har så mjuka å lättskrivna knappar.

sitter i geta just nu då som sagt senast. rensar från min vackra neongröna kamera, vilket leder till att det bli spammycke uppladdade bilder på bilddagboken. de som är intresserade å kika på dessa så finns det en länk här till sidan om min blogg. de andra två (killen och systern) sitter där nere å spelar hennes julklappsspel the sims 2. jag fick alltså tillåtelse att vara vid datorn å fixa med kameran medan de spelade.

märkte att jag hade fler bilder på bdbn än vad jag trodde, och nu efter att jag är klar med dagens spammande lär bildantalet på min sida ha fördubblats. nu kom jag på att jag glömde dra över den där fina bilden som jag skulle dra över. tänkte att jag skulle byta min msnbild till en bild där man faktiskt ser mitt ansikte också. den jag har nu, som iofs är ganska snygg den med imo, ser man håret mitt samt haka näsa mun. en väldigt givande bild. den är iaf konstnärlig på ett vis.

annars händer det väl inte så mke så här i mellandagarna. kanske att man borde fara till elgiganten på mellandagsrea. ganska coolt ändå att vi har en elgiganten här på åland =D

sa jag förresten att jag var å julnissade med min syster till grannarna en bit bort på julafton? det var julmysigt kul på någe vis. den yngsta flickan i familjen blev överlycklig när "tomten kom". det kändes bra att man kunde göra en god gärning för ngn. (nu har bilderna nästan laddats upp klart.) några av paketen hade rim och vi var inte alltför bra på å läsa deras stil så då sade vi "det är inte så lätt att läsa när man har blivit så här gammal". ett annat paket saknade "adresskort", eftersom det hade ramlat av. när vi hittade kortet så la vi det bredvid och sade "vi brukar alltid ta med ett extra kort utifall att det är ngt paket som saknar etikett". det var kul. familjen skrattade så gott.

nu över till bdbn.
syns kanske där?

det börjar

kanske bli dags att skriva ett nytt inlägg nu igen. det har inte blivit tidigare för datorn som jag trodde var bättre än vår var trötter så den ville inga fungera riktigt så då orkade jag inte skriva å härja med den.

nu är jag i geta igen. det var längesen sist. alltid trevligt å vara här. har hunnit vara på marsö igen också. nu snart är också lite människor på väg hit för å spela med oss. ska bli kul. gillar brrädspel. just nu höll de på å spelade någe spel där man kunde kasta dildos på varandra, och det är ju också en sysselsättning.

julen helgen passerade förbi helt bra. julafton kändes lite seg. juldagen gick fort iomed att vi var på julmiddag ut till sund. plcokade upp killen på vägen. efter middagen blev det marsö sen till idag den tjugosjunde.

nu har vi hunnit spela lite olika spel. det gick väl sådär som det brukar.
jobbigt att man känner sig lika trött som om klockan vore tre fastän den bara är nästan halv tolv.

det är tungt att vara chaufför. det är lätt hänt att man är för snäll. man måste vara mer bestämd och sätta gränser. det har jag lärt mig efter gårdagens kväll natt som chaffis. men inte gjorde det mig ngnt att jag var nykter. hade skitroligt ändå jag. var ju nästan så att jag var den som var vildast under hela kvällen. hade ju till och med lapdance med min kompis. det kändes lite nördigt men var askul och kändes på ngt vis lite läckert.nu är det dags att sova.
natti alla.

pojkar

hur går det för de här killarna riktigt? inte direkt mitt favoritband men gillar texten till den här låten jätte mkt.
likaså gillar jag bye bye bye, fast det ju nu då inte är samma band.
är mkt för texter.bra att man inte visar tvärakast i musikklippen.
från hårdrock till smörpop.

som sagt

nu är klockan redan så här mkt å jag sitter fortfarande här vid datorn.
kanske dags å börja gå å sova?

undrar vad jag har gjort riktigt. lite "flashback" på ngt vis, i den meningen att tiden går snabbare vid datorn, som det var i högstadiet ungefär.

annars har jag väl inte så mke å uppdatera med. hittade faktiskt bra låtar på datorn också. låtar som inte riktigt går å höra på så många ställen. har sökt på youtube flera ggr. skapade konto å tänkte ladda upp dom, men det funkade tydligen inte. var något om att det var filformatsfel och inte gick att konvertera det vettigt eller någe sånt. vet inte riktigt. är inte direkt ngn datahaj.

kvällens låtar blev
Metallica

Enter Sandman
Unforgiven II
Now I lay me down to sleep
Now I lay me down to sleep
Pray the Lord my soul to keep
Pray the Lord my soul to keep
If I die before I wake
If I die before I wake
Pray the Lord my soul to take
Pray the Lord my soul to take
nu är det dags att sova säger min hand.
trevlig godnattlyssning till er.
^^;

oftare

borde uppdatera här lite mer ofta än vad jag gör. det är ju kul å se hur statistiken förändras beroende på hur ofta man skriver och uppdaterar.

då när jag skrev så gott som varje dag där en period var det mkt högre siffror än vad det är nu. är väl inte lika datorfixerad som jag var förut.

nu sitter jag å rensar lite på vår dator. det jobbigaste med det är väl att datorn står så nära de otäta fönstrena att det känns som mitt yttersta lillfinger håller på å fryser sönder. hittar en massa gammal musik här, som till exempel björn rosenström. inte lyssnar man ju så mke på han längre. i och för sig så lyssnar jag nog inte så mke på musik från den här datorn nuförtiden då jag inte egentligen bor här längre. dessutom sitter jag väl inte här lika mke som jag gjorde förut i högstadiet.

min cam kompis gick. var trevligt att prata lite med honom. var urlängesen sist. kan ju iofs bero på det nämnda faktum att jag nästan aldrig är inne på datorn längre stunder numer. nu lär jag ju låta som värsta nörden, men ibland saknar jag faktiskt den där tiden. en del ggr kunde man sitta vid datorn flera timmar i streck, utan att ens märka att tiden flög iväg.

häromdagen var jag på fin middag. det som var mest nice var ju då att han betalade maten för oss tre. dessvärre blev det för mke vin den kvällen så det blev ingen arken. så blev så "illa tvungen" att göra ett nytt försök dagen efter (då på lördagen också). som vanligt när jag är ute så överspammar jag sms till folk, och även som vanligt betedde jag mig på ett "typiskt kvinnligt sätt".

snart är det julafton. vart tog den här månaden vägen riktigt?
fast det kom ju lite snö här för några timmar sen ^^

julmiddag i stockholm

det var gott med mat. trevligt att träffa kusinerna och lite andra släktingar också.

det som var lite tråkigt med stockholm var att de itne hade någon snö där. saknade det örebroiska vädret som är lika med tjocka lager med snö. fast iofs nu håller den ju också på att smälta bort.

det var nog en trevlig luciaaftonsdag igår, men såg inget luciatåg och hörde ingen skönsjungande luciasång,
men det som var värst av allt; inga lussebullar/lussekatter! det var hemskt att gå på stokholmsgator där det till höger och vänster luktade så gott från saffransbakverken. ville också ha jue >_<

annars har det nog varit bra helg.
ska väl kanske laga lite mat senare ikväll,
dessutom borde man väl försöka med det där skolarbetet.

men vi får väl se hur det går med allting....


är det bra med potatisinpackning för händerna?

finer julelåt

Glad Luciaafton alla kära läsare! :D

Natten går tunga fjät runt gård och stuva
kring jord som sol'n fögät skuggorna ruva
Då i vårt mörka hus stiger med tända ljus
Sankta Lucia, Sankta Lucia

Natten var stor och stum, nu hör det svingar
i alla tysta rum, sus som av vingar
Se på vår tröskel står, vitklädd med ljus i hår
Sankta Lucia, Sankta Lucia

Mörkret skall flykta snart ur jordens dalar
så hon ett underbart ord till oss talar
Dagen skall åter ny stiga ur rosig sky
Sankta Lucia, Sankta Lucia


eller nåja, två egentligen.Luciaafton.

det gick väl änna inga så pjåkigt det där inga vah.

nu har den kommit
nu har den kommit
så mke snö överallt
det var väl härligt att se
ty vintern i fjol var ingen höjdare de
vackra vita lucianatt
kanske hittar man där en skatt
eller en bortsprungen katt
vi tar våra snökläder på
och snöåkredskapena fram
och sen så åka vi i backa
å hoj vare går

fint julrim eller jultext, eller vare nu blev. ville skriva ngt mera men visste inte
riktigt vad så då hittade jag på en snöaktig text.

bra rubrikval - diverse

blev juldiskat också då igår.
nu har man gått upp och varit vaken ett tag.
lite missnöjd med frukosten blev jag nog, tyvärr. scans leverpastej var inge god alls =/
dessutom fick jag inte upp gurkburken heller =| kände mig klen. fast brukar iofs aldrig vara särskilt stark på morgonen.

funderar på om jag ska skriva några julkort. köpte ju en bunt igår. vill ju slå in paket också. mest för paketinslagningens skull för tycker det är rätt kul att slå in paket, och dessförmer är jag rätt bra på det också.

låten i bloggversionen var bättre än spotifyversionen kom jag fram till nu iaf.

haha, det var rätt kul att dela chokladkolan. den hade stelnat så pass mkt att man skulle nog kunna slå ihjäl någon med den. bra att man lagar julgodis som kan användas som mordvapen. haha. det slutade med att jag bröt den i ungefärliga bitar. ingen är den andre lik. väldigt personligt. ska väl packa in dom i en bytta så man kan frysa ner dem, annars lär de väl ta slut innan det är dags.

men nu ska vi se vad vi kommer på för bra svar till det där mailet.
usch, måste allt komma på en gång och gå och närma sig så snabbt?

julmys

idag har det varit en väldigt julmysig dag.
det började med att man gick upp och då när man kikade ut genom fönstret var det fullt med snö överallt.
åt frukost.
for till stan och julhandlade.
fixade all julshopping från en å samma butik, nästan iaf. hursomhelst var det väldigt skönt att få allt gjort på en dag.
senare under dagen visade det sig att vi skulle handla två ggr.

det mest julmysiga med idag var väl allt bakande som vi har gjort. nu har vi tre sorters julgodis, och det tycker jag borde räcka till på tisdag då vi har julmiddag eller julbord eller vad ni nu vill kalla det.

nu känner jag för att slå in julpaket och skriva julkort.
fast nu är det dags för julkalendern.
innan en annan får spader.

bara för att

haha. lättroad som få jag iaf.
måste ju bara spamma ngnt för skojs skull.
kompisen sade
"därför ska man uppdatera oftare för då behöver man inte skriva en bok varje gång"
haha.
antar att det är det jag gör.
men sen igen är det ju lite onödigt att hålla på å spamma en massa onödiga inlägg bara för att de inte ska bli så långa.
borde kanske inte skriva en massa inlägg bara för skrivandets skull,
utan mer när det är ngt jag villl berätta eller dela med mig om.


Glad Självständighetsdag Finland!"detta fält måste fyllas i", sades när jag skulle publicera

blev kanske lite väl sent igår med tanke på tiden som jag måsta gå upp imorse.
men det är mitt eget fel har bara mig själv å skylla.

tänkte roa mig själv med att skriva lite rolig statistik ifrån dagens omtenta.
  • det var 6/8 frågor som var desamma => cirka 75%
  • man måste ha 60% för att vara godkänd, alltså 19,2 poäng
  • vilket gör totalpoängen till 32 poäng
  • eftersom 75% var desamma som första provet borde jag alltså få 75% rätt, vilket är cirka 23,90 poäng. men eftersom jag inte riktigt gjorde den där återkollen så tror jag inte på det. hoppas iaf.
  • 80% var väl godkänd, vilket är ungefär 25,60 poäng
  • varför jag säger cirka å ungefär vet jag inte riktigt eftersom mina siffror är ganska exakta,
    men kul anyway liksom
lite onödig statistik som inte säger ngn ngnt, men som jag sa lite kul anyway. dessutom är allt som kan göra att bloggen har/får lite varierat utseende är positivt, iaf är det så jag ser det.

ska väl så småningom börja bege mig hemåt för å duscha så jag är klar när de andra kommer sen.
men vill inte gå härifrån.
det är ju så roligt att vara i skolan på en lördag att det är svårt att slita sig härifrån.

roligt med lättroade lördagar.
sen igen är det ju alltid roligt med lättroade dagar.
-  : h i h i  : -

weirdo!

det måste det nog vara iaf, speciellt när man drömmer att man berättar om en dröm för någon. när jag sen vaknade tänkte jag ( eller om jag nu mumlade muttrandes ) "men vah!? ligger du där borta?".
tydligen hade jag inte alls berättat om min dröm för honom.
det som var "intressant" med mina drömmar var att båda handlade om pappa och marsö. funderar om det är ngt som har hänt, eller om det kanke börjar bli på tiden igen nu att man ringer över en sväng bara för att höra hur det är.

nu ska jag göra mig i ordning för vi ska tydligen fara på ett äventyr om en stund.
det blev en trevlig kul och rolig helkväll med kompisen.
mke godis blev det också. + chips å dipp på kvällen till idol. då vi började planera julbordet så blev hon jätte ivrig. det var kul å se henne så glad. nog för att hon alltid brukar verka rätt glad men inte glad på det där överivriga sättet :D

hade ju egentligen tänkt publicera det här inlägget igår (5.12.2008) när jag kom hem efter vår pluggstund men det blev ju inte så eftersom planerna blev lite annorlunda än planerat.

dagens

musik måste ju vara den här ^^;
den är ju helt underbar
och annorlunda
och sexfixerad.


igår

var en helt bra dag, om än lite seg start. Vaknar först av att han klocka ringer. Han går till skolan och jag ställer min klocka å ringa lite senare. Vaknar av klockan som ringer, men bestämmer mig för att somna om. Vaknar igen efter den märkliga drömmen om den altruistiska handlingen. Bestämmer mig för att jag måste börja gå upp så det är städat å klart när han kommer tillbaks för lunch. Ligger ännu kvar i sängen då han kommer hem. Tvingar mig upp. Dammsuger hela stället då vi skulle få besök senare ansåg vi att det inte borde ligga dammhögar över allt. Får jätte varmt och byter kläder, därefter stressar jag iväg till lektionen. Är lite sen, men det gjorde ingenting då läraren ännu stod å fixade med tekniken när jag kom. En kompis kom ännu senare å då hade han (läraren) just fått grej på sakerna.

Lektionen gick förvånansvärt snabbt, trots att det är samma lärare som vi hade i den sega sömnbringande delkursen. Det var riktigt kul, man såg verkligen hur mkt läraren brann för sitt ämne + att han fick hålla den på svenska, vilket också var ett plus för oss. Pigg och ivrig att få börja läsa boken, fick nämligen en känsla av att jag verkligen ville läsa boken, ger jag mig iväg till bokhandeln.

När jag kommer hem, efter att jag fört in cykeln till sin sovplats, språkar jag lite med våra besökare. Är hungrig så jag värmer på gårdagens soppa. Gårdagens middag var väldigt kretiv. Kokade nudlar, och stekte grönsaker, och sen när det var klart kokade jag potatis- och purjolökssoppa. Medan jag väntade på att den skulle bli klar äter jag nästan upp alla grönsaker och nudlar. Lyckas behärska mig och tillslut är soppan äntligen klar så att jag kan blanda i nudlarna och grönsakerna i den. Blev riktigt smarrigt.

Tillbaks till inläggets rubrik dårå. Efter att gästerna farit vidare till sin slutdestination för kvällen börjar det verkliga problemet - att komma på ngnt att äta. Valet står mellan grannens och resterna som är frysförpackade. Frysmaten vinner. Spagetti och köttfärssåsen värms och kommer fram till att köttfärsröran var riktigt god. Medan jag sitter där funderar jag om jag vill steka såna därna goda grönsaker igen. Till slut när jag väl bestämt mig inser jag att jag kommer komma försent till mötet med min "pluggmate". Messar henne.

När jag väl kommer dit sen sitter hon redan å pluggar. Blir värsta förvånad för vi brukar ta typ två tre timmar innan vi kommer igång med det vi egentligen ska göra. Blir ju bara till att göra likadant. Där sitter vi nu då från efter sex till efter tie. Rätt mysigt på ngt sätt. Detta kan ju bara betyda en sak - vi börjar lära oss, vilket förbättrar vår disciplin.

Undrar om jag nu fick med allt som jag skulle säga. Det är väl nog lugnt kommer ju antagligen snart ett nytt inlägg för idag. Detta inlägg baserade sig alltså till största delen på gårdagens händelser, alltså händelserna från torsdagen den fjärde december för den som inte hängde med i alla svängar. Kan vara komplicerat och invecklat att göra det när jag pratar så kan tro att det är ännu svårare när jag skriver.

Hej så länge nu då!
^^,

____________________________

Men nej det fick jag inte. Det jag mer hade tänkt säga var att jag har börjat drömma märkliga drömmar.
Drömmen natten till igår (alltså natten till torsdagen) handlade nämligen om: pappa. Marsö. tjuren.
Undrar vad den drömmen försöker säga mig.
Ngt undermedvetet budskap måste ligga dolt i det hela.
Hmm.

onsdag

mkt passande rubrik tycker jag.

det där gick ju inte allt för hemskt ändå med tanke på mina studeringstrategier.
mindre positivt kändes det ju då när man hämtade ut en bunt gamla dåliga tentor.
var inte fullt så farligt som man först trodde att det skulle vara.
finns till och med goda chanser att man kanske blir godkänd.
iaf kändes det så när man skrev det
+ att allt eftersom den fortskred ströks uppgifter bort, vilket leder till att gränserna blir ännu lägre än vad det redan var.
alltså kom man fram till att det var ngn annan som också var trött igår.
så för stunden ser det ljust ut iaf, och bra är ju det.
allt som kan verka ens lite positivt i detta mörker frånsaknad av snö hjälper en att fortsätta framåt.

början av den här veckan har varit helt bra. haft trevliga samtalsämnen i skolan med en kompis. vet inte om vi kom fram till och gjorde så mkt vettigt men kul var det iaf. 
december har börjat och likaså har julkalendern. den är lite annorlinda om man säger.
haha.
"det blir ingen julstämning i årets julkalender, det får man söka på annat håll".
haha (igen), tyckte det lät lite humor iaf. citatet kommer ifrån häromdagens svd där det var lite av en intervju med skaparna av året julkalender, anders johansson och måns nilsson, tydligen (enligt egen källa) sveriges mest kända komiker par.

vet inte riktigt mer vad jag ska skriva.
kände att jag ville skriva ngt mer.
men blir ju svårt då det kanske inte finns så mke att berätta.
en sak som jag vet är att man kommer ju sakna han där lärarn.
men var kul att prata på msn en stund.
hörde ju inte dit,
men skulle egentligen säga att man ahd eju kunnat få hans mobilnr om man kände sig i behov av det.
bra kommer på en massa onödiga meningar som utfyllnad till redan ovannämnda stycken, typ.

ska man kanske sluta fylla på en massa onödigt och börja gå hem för att
kanske laga pepparkaskdeg då?, eller vad man nu lagar ;)

jag sa ju just att jag skulle sluta fylla på en massa onödigt!
haha, bra att man lyssnar på sig själv då liksom.

RSS 2.0