sommaren slutar när hösten börjar

September kom och gick, även den nästans lika snabbt. Hann med en lyxnöjesresa till Stockholm för att vara hårmodell, det blev uppklippt (i stil med emoluggighet) och två toner av rött. Hälsade på en kompis som fick besök av en kompis' bror. Det var trevligt. Härligt med lyxfrukost på den soliga balkongen. Plus hittade till och med tillbaks till lägenheten hans och det var inte den lättaste sak sa han då cityt där var beläget lite kringelikrokkrångligt från hans lägenhet sett.

 

Resan tillbaks till Örebro var sämstaste mest på länge, till centrala Stockholm gick det bra, men tyvärr slutade inte resan där utan sj tog vid och sen gick det utför. Ni vet sj? Inte? Då har ni missat något som inte är så mycket att missa. Väl hemma sen blev jag hälsad välkommen av två kompisar, en med kläder på och en halft utan. Min vän auroraflaskan var också med. Solen sken och det värmde så gott i kroppen och själen.

 

Första anhalt var glassfesten, men eftersom allt krånglat blev vi mer än en timme sen, trots det fanns det ändå lite god fylle glass kvar till oss. Spillde glass (dock den alkoholfria så klarade mig från alkoholmissbruket) så "blev tvungen" att gå hem och byta. Första bytet. Tillbaks igen så gick vi vidare mot poolen. Pojkarna kunde nog inte ha planerat glassfesten till en bättre dag än denna - det var nollningsaktivitet: pizzapoolparty. Där hittade vi massor av bekanta och obekanta ansikten. Samtidigt som vi också gick mellan spexeldningen. Stod vid poolen och snackade med en kompis då någon tyckte det var kul att göra bomben, vilket ledde till att mina kläder blev nerskvättade, resulterade att jag tog av mig och klättrade själv också ner i poolen. Kanske räknas som ett halvft ombyte från kläder till underkläder? Hmm. Däri poolen hängde man långt om länge tills det var dags att titta förbi bastun. Det var riktigt gött med en het bastu efter glassandet och poolandet. Blev många vänder fram och tillbaka och runtomkring. Efter aktivitetens avslut gick vi från poolen vidare till bastun igen för att värma upp sig lite innan hem-och-duscha-gång. Duschade mig och allt och satte på mig ytterligare en ny uppsättning kläder. Den här gången heltäckande "varm klänning". Andra bytet, tredje klädvariationen. Kvällsnatten slutade uppe hos en kompis på gatan runt hörnet lite längre bort. Härligt avslut på en underbart fin dag/kväll/natt/morgon.

 

Sen blev det oktober, och här är vi än idag.

Hitintills har vi hunnit med roadtrip, promenad, lägenhetsvisning.


sommarens del två

Härmed följer den efterlängtade följetongen av sommaren, avslutande delen.

Känslan att vilja skriva lever sig fortfarnade kvar, dock har jag svårt att finna, eller snarare ta, mig tid att sitta ner i lugn och ro och bara skriva och berätta. En del nätter har jag diktliknande tankar i huvudet innan jag somnar, som jag sedan på morgonen försöker skriva ner, men det "låter" sällan lika vackert då. Förr i tiden skrev jag mycket till hands, brev julkort, dagbok och sånt, men med tiden har det blivit sämre och sämre med det också. Tyvärr.

 

Andra halvan av sommaren kom med soligt väder och värmebölja på jobbet, vilket ofta ledde till stor förvirring hos både gamla som unga, personal som boende. Den planerade resan blev faktiskt av och vi gjorde den med bil istället för med tåg, för med tåg (med alla våra planerade (och oplanerade stopp) hade det kostat mer än skjortorna vi ägdes värde.

 

Första stoppet blev Trollhättan, om vi inte räknar alla geocaching stopp som gjordes. Kvällen vi kom gick vi in till stan och en minipubrunda. Nästa dag var det fallets dagar så vi gick till stan än en gång i det soligt soliga vädret. Klänningen var bra, men inte direkt en löparklänning, men det bjuder jag på. Var otroligt magnifikt att se trehundratusen liter vatten per sekund forsa fram framför och under en. Såg ut som de hällt ut såpa i forsen först.

 

Färden fortskred fortsättningsvis förträffligt fastän fallande fotogenljus falnade. (okey, den meningen blev inte helt fin, men ville ha en allittererande mening på f.) Framme i Halmstad blir vi mötta av kompisen som vi där skulle hälsa på. Hos henne och hennes sambo hade det dukats upp med sjusorters kvällsbord. Satt otroligt fint med mat efter den långa färden i mörkret och ensamheten på två. Här blev vi fredags kvällsnatt till söndag mittidagen. Lördagen hade vi funderat på Liseberg men då det var fotboll gånger två i Göteborg denna helg så skippade vi helt enkelt den trängseln, istället valde vi den lite lugnare trängseln på stranden. Var helmysigt att bara ligga å steka och simma och steka lite till och så spelade vi förstås vattenboll. Den soliga kvällslördagen blev det awesomaste tacogrillningen. Super smaskens smarrigt. Satt på balkongen med en fruktig drink i handen mitt i solskenets värme och väntade på att grillmastrarna skulle bjuda till bords. Kvällen gick vi än en gång in till stan, fastän i en helt annan stad. Satt på en pub längs med nissan ån. Söndagsfrukostlunch bjöds det på smörgåsbord till förrätt och med bacon och ägg till huvudrätt.

 

I stort en underbar helg, som kändes som sommarens hetaste och det inte bara för att vi satt i bil långa tider under resan. Slutresultatet blev en roadtrip på endast 893 km och sjutton mellanstopp och pauser för geocaching.

 

Augusti kom och gick, och sommarjobbet tog slut likt sommaren. For till Åland där jag vistades i två veckor. Var trött på mitt hår så det lät jag klippas av. Flängde runt en hel del när jag nu ändå var där, men tror jag lyckades hinna med alla som ville bli besökta.


RSS 2.0