äntligen

ett resultat som är positivt. Nu har jag blivit godkänd i två av fyra delkurser. Just two more to go. Skönt iaf det.

Kommer vara på Åland över helgen så uppdateringarna kommer inte hända så ofta, som ni kanske har råkat bli vana vid. Nu ska jag hursomhelst iaf gå ner och äta frukost, kanske duscha senare, och förhoppningsvis spela mkt kort. Geta kortspelet är kul. Är nämligen här över helgen för min andra (eller är dom tredje? hmm.) familj saknade mig, och visst har jag saknat dom också.

Nej nu ska jag gå. Många kommer säkert bli förvånade över hur kort jag lyckades hålla detta inlägg. Även jag inräknad.

Trevlig helg.

det är väl

iofs bra att man känner för att skriva, men jag menar räcker det inte med en uppdatering per dag? Tydligen inte. Var bara typ tre timmar sen sist jag skrev

Vet inte egentligen vad jag tänkte skriva. Mest bara en tanke igen om hur mobbad ensam och övergiven jag måste vara som sitter här så här dags på en onsdags kväll som egentligen är studenternas festdag. Är väl kanske inte den mest festande studerande eleven heller. Frågan är egentligen vad jag håller på med. Vad gör jag här? Jag kan inte plugga. Har inte motivation till det och inte något vettigt pluggknep som skulle ge mig inspiration till att vilja det heller. Borde det inte räcka med att man tycker det är intressant?
Tydligen inte.

Annars har det väl varit en helt bra kväll med en trevlig dag. Ingen vakt som har slängt ut mig, vilket är ganska märkligt då jag sitter i skolan klockan ett i en datasal som egentligen skall tömmas klockan tio. Men aja. Good for me liksom. Kvällen blev nog som sagt mkt bättre än förväntat. Tänk vad mkt man tror att man vet om ngn som senare visar sig vara helt fel, eller åtminstone delvis fel. Samtidigt som man har rätt om saker som man inte själv trodde på från början

Spännande.
Alla dagar.

Kanske man ska börja gå hem
för att äta fastlagsbulle och diska.
Låter nog som en bra idag trycker jag.

känner

mig som den ensammaste i världen. Här sitter jag, en lördagskväll, i skolans datasal. Verkar faktiskt inte bättre än att mitt liv är datorn. Usch vad hemskt det lät när jag formulerade det så. Fast vad som är värre är att jag tror att det faktiskt kan ligga ngnt i det där.

Osociala jag sitter iaf här nu igen. Tidigare idag hade jag även tänkt skriva att det var intressant lektion som var så soft att vi fick sluta nästan en halvtimme tidigare. Vännernas liv ser mörkt ut. Men det var mkt trevligt att prata så där mkt med ngn igen. Skönt att det finns ngn som ändå orkar prata med mig trots att jag pratar så mkt. Skönt är också att det finns vänner någonstans.

Let's make this complicated
Thinking is overrated
We're busting out
Of this shitty little town

Bra text från bra låt. Offspring - Nothingtown
En annan textrad som passade in idag, fast inte egentligen speciellt idag är "I kissed a girl and I liked it". Låten är helt partyglad och halvkass/halvbra funkar att dansa till, och håller med i det hon sjunger om i texten. Det är mysigt att hångla med en tjej.

Mina vänner skirver till mig på msn så jag är lite off. En av dom blv jag verkligt förvånad att skrev först. Det är kul ändå. Det betyder ju då kanske att jag inte är så hemsk och hopplös som jag själv vill antyda ibland. Speciellt. Lite jobbigt att jag alltid ska reagera så, man skulle kunna säga att jag har lite pojkfeber, haha.

Hade också tänkt skriva att jag fått några saker avbockade på min lista iaf. Det är ju alltid fint det.
Nu ska jag försöka avsluta här och vara mer fokuserad på annat håll.
Inte för att jag vet vad jag har för nytta av fokusering och koncentration när man sitter vid msn.

Men ändå.

här igen

Nu sitter jag som hastigast i en datorsal i prisma för att kolla lite olika sidor innan jag måste gå hem och göra allt som jag måste göra.

Allt jag måste göra är:
* tvätta kl 13-16
* diska
* plugga
* handla till två butiker (anledning; för att rabattlapparna går ut snart)
* packa
* äta (kanske man borde göra det också)
* vika tvätten
* bädda rent (eftersom sängkläder tvättas)
* duscha
* fixa med naglarna, och benet 

Eftersom inte den häftiga punktlistan vill funka som jag vill så gjorde jag en egen, lite mer personlig, lite mer neutral, lite mer jag.

Nu ska jag gå och uppdatera mig om vad som händer i vännernas liv.

Om ngn som är datasmart ser det här får ni gärna lämna kommentar eller hjälpa mig hur man ordnar med punklistorna på ett enkelt sätt när man även har vanlig text som inte ska vara i punktform.


vad händer?

Jag tror jag har fått fnatt. Någonting stämmer inte iaf för det är fjärde inlägget som jag skriver idag på kort tid. Har jag inget liv? Har jag inget bättre som jag kan göra? Finns det ngnt nytt att säga nu so inte fanns för typ en halvtimme sen?
Ingen aning, ingen aning alls faktiskt.

Här kommer iaf en ny låt och video ifrån Backyard Babies. De här killarna är ju faktiskt bra. Var längesen jag lyssnade på dom. Var nog i samband med när dom spelade på Åland. Videon var lite annorlunda mot deras vanliga videor förstod jag, inte för att jag tror att jag har sett ngn annan av deras videor men iaf. Inte för att jag riktigt såg den här heller eftersom jag var inne och läste på S's blogg men hörde låten iaf, och den var mkt bra! Rekommenderar den för alla ByB fans, och alla andra med för den delen.

Enjoy!


längdheten

En del undrar hur det kan bli så långt när jag skriver och hur jag orkar skriva så mkt. Anledningen är väl den att jag inte vet hur det blir som det blir. När jag väl skriver är det som om allt forsar ut i mina fingertoppar och in på min sida här. Jag tror det kan bero på att jag har mkt att berätta, fast jag egentligen inte tycker att jag har det. Det kan också ha ngt med att det jag skriver oftast inte egentligen handlar om ngnt, och att svamla, flumma och prata för mkt är ngnt jag är bra på, vilket de som känner mig mkt väl vet om. Inte då prata för mkt som att prata bredvid mun, för jag är mkt bra på att hålla tyst om de saker som berättas för mig i förtroende. Är även, som jag har hört, en bra lyssnare. Förstår egentligen inte hur det hänger ihop att jag kan vara en bra lyssnare samtidigt som jag å andra sidan pratar så mkt. Jag är inte heller världens artigste person då jag ofta avbryter folk när de berättar saker för mig. Jag menar och tycker att det är lättare att fråga direkt när det dyker upp ngnt man vill fråga om, eftersom jag anser att om man försöker hålla rätt på en fråga genom hela berättelsen lyssnar man inte lika noga på vad personen i fråga säger.

Hade tänkt att skriva det här också, men kanske inte i det här seriösa inlägget. Då det är ngnt som kanske inte alla behöver veta. Inte för att jag tror att det är särskilt många som läser min blogg regelbundet, eller ens överhuvudtaget. Men nu när det indirekt är nedskrivet kommer jag ihåg vad det var iaf, och datumet.

Mitt inlägg som började så seriöst och fint, slutade som de alltid gör,
med en massa flum som ingen egentligen kommer att förstå.
Fast egentligen var det väl det som var meningen med det sista stycket.
Men hursomhelst.

formaterings abnormaliteter

bara för att säga, ledsen för den konstiga formateringen i det förra inlägget.
ville ha bilderna i mitten, men det ville inte fungera så jag valde att centrera
hela inlägget istället, och då funkade det lite mer som jag ville.

annars händer det som sagt inte så mkt. lyssnar på min last.fm-radio. den
är rätt bra. kanske att man har bra musiksmak  då i alla fall. lyssnar alltså 
på den musik som jag har lyssnat upp på min last.fm-sida. det är ganska 
bra, som ett portabelt musikbiliotek som inte är alltför portabelt egentligen.
det som är bra med det är att man kan nå det överallt så länge man har
tillgång till internet.

nu ska jag sluta skrva såna här konstigt formaterade inlägg bara för att jag tycker det är roligt. försöker variera inläggen så gott det går med samma stil och layout möjligheter. försökte faktiskt ändra inläggstexten, men det slutade med att det inte funkade så det som egentligen ändrades var rubriktexten för varje inlägg plus bloggnamnet då.

men nu skulle jag ju sluta skriva sa jag ju. går som alltid lika bra.

sitter i telefonkö

och det går inte särskilt snabbt. "Går de bra att dröja?". Dum som man är så säger man ja. Nu har jag till slut fått tiden ändrad iaf. Egentligen kan jag ändå inte fara till Åland nu över helgen men kommer göra det ändå. Jag är nog egentligen en ganska dålig elev.

Ibland tänker jag och ibland efter de första iblanden tänker jag varför jag tänkte så. Är det normalt att ifrågasätta sina egna tankar? Andra iblandgånger tänker jag bara på helt märkliga saker, utan anledning egentligen. Ibland ifrågasätter jag mitt varande, och undrar vad jag egentligen håller på med. Andra gånger kommer jag fram till att jag egentligen har det rätt bra.

Haha. Var lite roligt. Tänkte jag skulle gå in å kolla lite på bilddagboken. Så dyker den här bilden upp.

Haha.

Infogade klockslaget så där för det var då jag tog bilden. "Tillbaka innan 13.30!", så tusans heller. Haha. Dom är roliga där dom.

Annars har det väl itne hänt så mkt. Han for idag. Blev glad att jag blev lite ledsen. Måste ju betyda ngnt att jag blev ledsen i ögat för att jag inte hann säga hejdå. Eller var det bara mina konstiga humörsvängningar? Synd var det iaf att vi förstod fel på tiderna. Hade verkligen velat säga hejdå ha en trevlig resa och allt sånt.

Alla dessa tankar som bara snurrar runt.

Nu kom det in en som tände lampan. Varför gjorde han det för? Nu blev man ju bara å känna säga ännu mera trött. Gillar mörkret bättre, eller iaf dunkelheten som kommer från att inte ha lampan tänd.
På tal om mörker och ljus och sånt så har jag en rolig bild till som jag hittade på internet någonstans.

bara för att

Dagens uppdatering blev i lite kortare ordalag iaf.
Blev lite mer av ett "roliga-bilder" - tema istället.

det blev helg

den här veckan också, alltså förra veckan. Det var väl inget mer märkvärdigt med det. Syster och Mor kom till Örebro för att hälsa på. Långfärdsresa då de färdades från Åland kl 16 och kom fram till oss runt 22.

Det var väl helt trevligt att träffa dom, fast det nog inte blev riktigt som man hade tänkt sig det hela. Lite jobbigt att det var sittning samma dag/kväll som de kom hit. Ville gå direkt efter sittningens slut, men de tyckte inte mina kompisar att jag skulle göra, så jag stannade lite längre.

Kände sig kanske lite annorlunda då alla andra hade svarta eller åtminstone mörka klänningar, medan jag hade min vita studentklänning. Men det funkade väl säkert det med. Nya skorna var lite obekväma, men det gick väl ändå. Vill man vara fin får man lida pin. Lite jobbigt med alla hemska humörsvängningar som var svängigare än vanligt den här helgen. Så säger han ngnt sånt! När jag väl kom fram till det så var det som att den hemska huvudvärken bara släppte. Det var skönt iaf.

Det mest spännande som hände under helgen var väl då att jag fick köra till IKEA på lördagen. Det var spännande på så vis att jag aldrig kört bil i Sverige förut + att jag inte hittade dit + att väglaget var lite vinteraktigt, vilket egentligen inte var ett så stort plus utan mest ett minus. På väg hem sen tyckte jag att man kunde köra motorvägen, för det går ju snabbare och så slipper man de sliriga småvägarna. Dessvärre svängde jag av vid fel in(/ut)fart så det blev ännu fler småvägar än på väg dit. Nu vet jag till nästa gång att jag ska köra på motorvägen tills jag kommer till en skylt där det står Universitetet och vid den svänga höger.

Ska nog gå nu. Börjar bli hungrig. Hmm, hemmalagad pizza skulle inte sitta helt fel,
och så känner jag att jag borde gå på toa.

Hoppas dom vågar komma tillbaks å hälsa på en annan gång, trots att det var lite knepigt att ta sig hit med bil då vi inte vet hur man kör å dom inte visste det heller.

* Nu ska jag gå.
- Gå då!
* Jag ska!
- Hej då!
* Hej DÅ!


citerar citatet

från M's blogg:
 

"Vi kan inte återfå vår jämvikt och balans
förrän vi kan acceptera personen, platsen,
saken eller situationen exakt som den är.


Ingenting, absolut ingenting händer
i universum av misstag.


Om vi inte kan acceptera livet på
livets villkor kan vi inte heller bli lyckliga.


Vi behöver inte koncentrera oss på
vad som behöver förändras i världen.


Det som behöver förändras är
vi själva och våra attityder.


Accepterandet är den stora lösningen
på alla våra problem."

/Fri översättning ur The Big Book


Gillade detta citat väldigt mkt då det verkligen stämmer. Det är verkligen viktigt att acceptera ngnt för vad det är. Det kan handla om vad som helst i livet. Men viktigast enligt mig är att acceptera sig själv för den amn är och för hur man ser ut.

Var nöjd med dig själv!


dagens nytt

 • gick nästan upp som jag skulle
 • hann skriva på tentan
 • hann skriva ut den, och 
 • hann lämna in den i tid 

Rätt nice det iaf. Nu sitter jag här i en sån härn rolig datasal igen. Haha, jättekul. Jovars nog rätt skoj mellan varven. Idag den här gången ska jag på riktigt försöka avsluta om en stund eller en timme eller två. Hmm. Borde nämligen gå hem för jag har ju för ovanlighetens skull en del och stå i så här inför helgen och inför fredagskvällen.
Nämligen:

 • diska
 • städa
 • vika tvätt
 • duscha
 • fixa sig i ordning före sittningen
Tur är iaf att jag vet precis vilka kläder som jag ska ha så när som på bh å trosa. Det som är den stora frågan i det hela är ju hur man ska ha håret. Jag har rätt långt hår, är det då snyggare och förnämare att ha det uppsatt? Eller ska jag ha det utsläppt eftersom mitt hår är rätt fint så? Sen igen har jag ofta stora problem med mitt hår när det är utsläppt, det är långt och ivägen och fastnar överallt och blir elektriskt. Och andra sidan igen så kanske jag borde ha det både uppsatt och utsläppt på samma gång. Ni ser det är stora problem med långt hår.
 • Tänk om man hade kort hår.
 • Tänk vad enkelt allt skulle vara.
 • Tänk vad få alternativ det skulle finnas att välja mellan då.
 • Tänk vad snabbt det skulle torka.
 • Tänk vad många hårspännen och dylikt man skulle slippa.
Tänk vad lättskött det skulle vara, för att inte tala om hur lätt det skulle vara å fixa det. Ta lite (hår)mousse mojka in det i håret, kanske föna lite och voíla - färdigt! Vilken underbar dröm det skulle vara. Men sen igen igen så är kort hår bara jobbigt när det håller på att växa ut, för att inte tala om den förbenade luggen som bara är i ögonen hela tiden tills man får det så pass långt att det går bakom öronen.

Det var dagens nytt + hårvård och tips.

Uppdateringarna kommer nog inte komma så ofta under helgen eftersom som sagt jag får besök. Men ska försöka uppdatera lite kortare än mina standard meter som brukar bli efter uppehåll i skrivandet. Vill inte lova någonting, men ska iaf försöka. Dessutom har jag planer att komma ihåg min kamera så vem vet? Det kanske till och med kommer upp någon partybild.

Håll ut Kära Läsare tills vi ses igen!
Trevlig Helg och Sånt.

 


rubriken också jah!

nu ska jag logga ut härifrån.
de stänger klockan tio.
han kom in halv och sa "du vet stänger tio, släck när du går ut".
jag svarade att jo jag vet.
han kände nog igen mig för han log så roligt när han öppnade dörren.
nu ikväll har jag varit rätt så aktiv iaf.
bara jag kommer upp ordentligt imorgon så jag hinner skriva lite till skriva ut den och lämna in den före 12 am.

nu ska jag som sagt gå hem och vara fisförnäm och sila vin och äta räker och tillbehör.
ursäkta för den roliga formateringen.
tyckte den var lite kul.
dessutom är den inte ny.
den har fått vara med förut.

hoppas alla glada har det bra och att alla sura har det ännu bättre.
detta skulle iofs leda till att de sura inte var sura längre.
haha.
smart där.
haha.
lättroad.
haha.
jag vet.
haha.
stop.

andra gången idag som jag glömmer bort att skriva rubrik på mina inlägg.
tycker det är lite pallrigt att alltid måsta ha en rubrik, jag menar hur mkt säger rubriken om inlägget ändå?
nä, ja just det!

gott och blandat

tydligen hade jag inte skrivit ngnt alls om min två dagars fältstudie vid geriatriska avdelningen vid örebro universitessjukhus. det var intressant och lärorikt. lite synd dock att man bara går första terminen för fick inte hjälpa till med så mkt. bortsett från det var det rätt kul. personalen där verkade rätt trevlig. lite kul vad en del sjuksköterskor tyckte om undersköterskorna. men antar att det alltid är någonting sånt på en arbetsplats.

första dagen, 9.2, jobbade jag från 14.00 - 21.45, och
andra dagen jobbade jag från 6.45 - 15.45.

tiderna i sig är kanske inte så intressanta, men skirver upp dom någonstans mer än mobiltelefonskalendern för att ha lite mer koll på var och när fältstudien ägde rum.

annars händer det väl som vanligt inte så mycket här. lika trött som vanligt och lika mkt dunkadunka från grannen som vanligt. alltså är allt som vanligt. ikväll ska man läsa och skriva tentan. imorgon är det sittnings dags och de långväga besökande gästerna kommer hit någongång under dagen/kvällen. vet inte alls vilken tid de dyker upp. hoppas bara att det inte är allt för tidigt. bäst skulle det vara om de kom hit omkring halv nio tio någongång, men de lär de ju inte göra för det lär knappast ta så många timmar ifrån båten till hit.

nu ska jag gå och äta apelsin-mandarin och sen bege mig till skolan för att fixa med hemtentan.
lite så där lagom mkt blandad information idag. fast jag först mest egentligen hade tänkt skriva och berätta om mina fältstudiedagar.

men det blir ju aldrig som man tänkt sig.

som vanligt

sitter jag fortfarande här och gör allting annat än det som jag borde.

Kikade runt lite på de olika sidorna som jag är medlem på, och på en sida hittade jag gästboksinläggshistorik. Där stod det: "köpt apelsinjuice, har ingen citrus press. brukar du pressa egen? dessutom är jag inte så förtjust i fruktkött i juice. ska det vara en massa fruktkött kan man lika gärna äta en apelsin." 

Tänk va snobbigt egentligen att citera sig själv, haha. Tyckte bara det lät så kul när jag läste igenom det jag skrev till honom för att lite hänga med i vad han svarat och var vi var i konversationen. När jag sen kollar på det gästboksinlägg som han skrivit ser jag att det är postat tjugoförsta i tolfte och jag har ännu inte svarat på det. Iofs så har jag inte varit inne där sen dess heller, men iaf. Eller snare sen jag själv skrev till honom vilket var tolfte i tolfte.

Lättroad som vanligt. Men nu ska jag gå igen
och försöka göra ett nytt försök med mina planer.

inge kul

att skriva tenta. avskyr det för mina naglar och läppar blir alltid och se så hemska ut efter. och jag som behövde mina naglar til fredag. inge snyggt med hemska naglar till fina klänningen och skorna. udrar om man kan gå på manicure och pedicure behandling och få ett bankgiro som man kan betala när man har pengar igen. inte för att jag egentligen kommer ha pengar eftersom alla ska gå till å betala skuld på många euro. jobbigt att ha pengar som bara försvinner. märker att det går rätt bra för mig att skriva utan att kika allt för mkt på tangentbordet. man lär sig mkt om man bara vill ta i tu med själva lärandet och verkligen satsa på det. gör dock fortfarande mellanslag med pekfingret fast man egentligen skall använda tummen till det, men försöker. när man skriver så är det egentligen enklare att använda tummen när man skriver eftersom den/dem är ju närmast, pekfingret brukar ju vara på annat håll liksom.

önskar att jag för en gångs skull skulle kunna skriva och säga att det gick utmärkt och att det var lättare än förväntat. känns så tjatigt tråkigt att behöva skriva så här varje gång. jag är inte en sån människa som är ämnad för att fördjupa sig i sina studier. jag borde gå en sån där ky-utbildning som är på två år och leder till en kvalificierad yrkesexamen, eller examen och examen, men iaf så att man akn börja jobba direkt. det vore underbart. istället har jag sökt och kommit in på en ssk-utbildning med tusentalsböcker och sidor att läsa. det som är bra med den här utbildningen är ju då att man har ganska mkt praktik, fyra veckor vfu nästan varje termin.

nu skall jag "gå" och se om jag lyckas skriva av de där anteckningarna från de lektioner som jag har missat. borde verkligen ta tag i det här nu.

I'll give to you' all FInlands Eurovision Song, like it a lot =)en annan bra låt är:
Flaw - Best I Am,
tyvärr hittade jag inte en "inklipp-version".

verkligen

idag har jag gjort  allt annat än det jag skulle göra. jag har diskat. jag har duschat. jag har ringt bovärden. jag har skippat lunchen. jag har lagat middag. jag har lagat sallad. vi har ätit maten och salladen + mkt annat ätbart också. jag har inte orkat med det jag skulle. jag har bäddat. jag har tagit tvätttid på torsdag 13-16. jag har planerat att skriva det här inlägget på engelska, men det blev, som allt annat, inte heller.

nu har jag huvudärk och är trött sur och grinig, alltså orkar jag ännu mindre göra det jag egentligen borde göra.

trots att jag har gjort allt annat än vad jag borde ha gjort känns det ändå skönt att ha diskat, ätit i rätt tid, och bokat tvätttid.

nu borde jag på riktigt gå och åtminstone försöka att avsluta dagen på ett vettigt sätt. det känns verkligen som det är dags att ta tag i sitt liv nu och börja kämpa uppåt. jag  har inte gjort mig förtjänt av att ha det så här bra som jag, trots en massa klagomål och gnäll, verkligen har det.

dagens mest givande var att jag fick ett efterlängtat brev.

saknar dig på ett sånt obeskrivligt sätt. inte konstigt att jag beter mig som jag gör i din närhet när mina tankar skenar iväg så när jag ser dig. du är bra. du är god. du har ett sånt glatt och enkelt sätt som bara får mig att vilja så mkt. ta dagen som den kommer är ett underbart motto. tänk om man kanske skulle börja tänka och planera så? allt skulle på ngt vis se mkt ljusare ut, eller åtminstone enklare.

haha, nu var mitt nya fina uttryck där igen. "tänk om man skulle tänka".

det var det jag egentligen tänkte skriva i det här kvällsinlägget, men det blev ju aldrig. därför skriver jag till den här delen för att komma ihåg vad det är jag menar. det är därför för att reda upp ett och annat och slippa snylta på alla andra.

hastigast

kollade jag igenom mina senaste inlägg. inte konstigt att ingen orkar läsa dem. alla är ju flera km långa. måste verkligen försöka skriva oftare så att det inte beöver bli så varje gång. det är ju bara det att när jag väl kommer igång å skriva vill jag skriva och berätta så mkt. därför skulle det nästan vara bättre med flera inlägg per dag istället för att som sagt korta ner dom och för att då handlar varje inlägg om en sak istället för sju olika saker som inte egentligen har ngt med varandra att göra, trots att dom ändå i de flesta fallen har ngn mgemensam knytpunkt, även fast den då kan vara väldigt långsökt.

tydligen är jag "splittrad i huvet". lät väldigt allvarligt när de sa så, men sen när förklaringen kom så verkade det vettigt. det hela handlade om att jag är okoncentrerad och tänker på massor av saker och tankar samtidigt. haha, tänker på tankar :P

såg på alfa dog igår. det krånglade lite i början. bytte uppspelningsprogram å då funkade det. början av filmen var väldigt märklig. men i stora hela så var den nog bra, lite annorlunda, och slutet var lite extremt och oväntat.

men det här skulle ju bli ett kort inlägg så det är bäst att jag avslutar nu då.
ska gå å kolla det där med låstaggarna och bovärden.
sen börjar det bli dags för lunch och dusch.

om man kanske

skulle skriva några rader här igen då. har inte alls känt för att skriva. därför ingen uppdatering på senare dagar. känns som att jag int ekänner för så mkt längre. lite jobbigt. inspirationen fattas mig. det är jobbigt sånt som händer, såna livsavgörande saker. men som ngn sa "everything happends for a reason". blev på engelska för det lät bättre så tyckte jag. tror att det mke väl kan vara så att allt som händer har en bakomliggande effekt som är betydligt mer positiv.

har varit till åland över helgen. syster fyllde sjutton år på lördagen. (jaa, hon är alla hjärtans dag barn.) lyssnar på musik från spotify nu och har gratis versionen så det kommer reklam mitt i lite nu och då. just var det en sån rolig reklam (inte för att jag kommer ihåg vad  den reklamerade för), mer för att det var han som har skalmans röst i tecknade bamse avsnitten.

på åland hände det väl inte så mke, som vanligt då när det är vinter. träffade nyårs gänget. tolka mig inte fel nu, jag gillar att umgås med det relativt nya gänget. det är bara det att jag saknar två av mina högstadiekompisar rätt mkt också. blev inte att hinna träffa dom, vilket var väldigt synd för jag saknar dom. den ena for på jobb lagom tills jag kom till åland och jobbar vecka vecka. det gör egentligen ingenting det är ju bra att hon har jobb så hon kan försörja sig. den andra bor lite långt bort så fick inte kommunikationsmedelsförbindelserna att passa. åland är inte direkt känt för sina täta busstidsförbindelser. bra att jag skapar nya långa ord som antagligen inte alls egentligen ska sitta ihop.

undrar vad åland egentligen är känt för? sin fina natur? pommern? kultur/konst museet och sjöfartsmuseet? det är ju lite fail att man inte ens vet det som ålänning. vill kalla mig ålänning men har inte bott där sen jag flyttade och har inte ens en liten gnutta av åländsk dialekt. lite synd faktiskt. åländska språket är ganska fint. det har på sitt vis sin charm.
btw; åland är enspråkigt svenskt om någon undrar.

visst, jag tycker väldigt mkt om åland, men liktväl är det väldigt skönt att komma hem (örebro) efter att man har varit där en helg eller så. det är så skönt att ha sitt eget, även fast man inte får så mkt tid till sig själv på samma sätt som när man är på åland. ska bli kul att de kvinnliga medlemmarna i min kärnfamilj kommer över och hälsar på till helgen. till slut har de funnit tid att ta sig hit. ser framemot det. lite synd bara då att det krockar med nollesittningen som också ska vara på fredag. men som jag förstod skulle middagen bara hålla på från 18 - 22, så det är inte allt för länge. vet ju inte säkert ännu vilken tid dom kommer hit så det ska nog bli bra och lösa sig på bästa sätt. han får vara lite "barnvakt", men känns ändå lite fel att jag håller honom borta från sin kompis som ordnade fest. han kan kanske gå dit efter att jag kommit hem? hmm, får se lite hur det blir.

men till sommaren nu är det full action på åland. dels annordnas ö-spelen på åland i år, och dels så kommer paf open volleyball tour (inte säker på namnet dock) till åland igen. volleylag från hela världen kommer till åland och spelar mot varandra för att utse vem som är bästa laget och landet. huvudvägen på åland stängs av under tävlingarna så alla bilister får köra lite små omvägar för att ta sig runt i stan + att dom lagar tre fyra volleybollplaner extra längs östra utfarten, med importerad sand någonstans ifrån också. så förstod åtminstone jag att det var sist den hölls på åland.

oj, nu börjar det bli så där extrem långt igen. ett lite blandat inlägg, lite som vanligt det med, och även att det handlar om allt och inget är också lite standard.

hoppas alla hade det så kul på den
kommersiella dagen i lördags. c(o=

RSS 2.0