ännu mer musik, typ..

lyssnar på all möjlig musik just nu och den där texten gillade vi. christina aguilera har också sina glanslåtar, och den här textraden är ifrån hennes genie in a bottle.

just come and set me free baybe and i'll be with you

Men nu är min skjuts här så måste börja avsluta och fara. Kommer med uppdateringar senare någon dag när jag känner för det igen, eller annars bara sitter vid datorn. Stackars den ena sidan har inte varit in där på aslänge. Hoppas man inte blir utkastad av det.

So am I still waiting
For this world to stop hating
Can't find a good reason
Can't find hope to believe in

dagens låt

är en lite annorlunda låt men den var rolig att lyssna på och titta på. Fick youtube tips ifrån en god vän. Här är nu låten iaf. Ni får väl avgöra resten.Kanske, högst antagligen, bara är jag som gillar såna där konstigheter. Satt å skrattade asmycket åt den där låten. Texten kanske inte är så givande, men musiken är väl ändå ganska bra, eller?

Nu lyssnar jag på backstreetboys och britneyspears. Deras tidigare låtar var ju välskrivna och tilltänkta, och faktiskt riktigt bra. Deras texter hade någon slags innebörd och sa ngt. The Call och Lucky är nog mina favoriter med dom. Ni tycker säkert jag är jätte konstig nu som lyssnar på sån "gammal tjejig musik". Jag kan inte rå för det, min smak är som den är. Show Me The Meaning Of Being Lonely är också en mycket vacker låt, om än lite depp kanske.

Annars så händer det väl kanske rätt mkt. Slött att vara ledig. Saknar alla där borta. Alla var så snälla söta snygga, för att inte tala om de boende. Finns det några rarare människor än dom? De var ju ba för gulliga. Kanske blir dit nästa sommar också. Om man nu inte lyckas fixa ngt på så vis att han kommer hit och jobbar. Hmm. Borde väl kanske prata med han om saken. Hmm. Hursomhelst.

Rockoff veckan på nio dagar har snart gått. Synd bara att man inte riktigt var på takida mode när de spelade i mpndags. Har blivit mest potf och deras musik är lite som motpoler, så kände knappt igen en enda låt när de började. Man vill ju tänka "ahaa det här är ju den låten" då när de första musikraderna har spelats. Dock har det inhandlats (via andras pengar) två takida linnen.

Men nu får det nog vara bra för nu. Har tid att passa och en del att göra före. Duscha. Kanske a second breakfast. Klä på mig. Kan vara bra och ha käder på sig. Brukar bli så kallt annars. Sminka sig borde man väl också göra. packa dricka. Tydligen ingår inte drickat i de 44 eurona som vi skulle betala för maten. Så vi får helt enkelt se vad det blir av det hela.

Hejsvejs nu.
"When we dancing all alone"

helgsammanfattning 17-19 juli 2009

Nu sitter jag här igen på en båt, men den här gången i en hytt med två sovande kompisar i. Kabeln ikopplad och bra musik spelandes ifrån datorn. Bra med snälla folk som hjälper en att fixa musik till datorn tycker jag. Här sitter jag frysandes fastän massor av kläder. Kom ut från duschen å satt en stund bara i handduk, men borde kanske inte ha gjort det eftersom jag blev nog å frysa pga av det. Så nu har jag alla kläder på mig plus tjocka kappjackan. Duschade ganska länge. Var väldigt varmt och skönt.

 

Jobbade i torsdags 16/7 till halv tre. For hem och fixade å packade lite. For med ersättningsbuss till Åbo. Gick till bussstationen. For buss till Pargas. Där jag sov över hos en kompis till fredag 17/7. Var riktigt kul att se hur hon bodde också. Tog buss till Helsingfors, missade dock den som gick passligast eftersom den jag frågade inte visste varifrån Helsinki bussen skulle gå, så gick tillbaks till rautatieasema och hann just på håret med den bussen som gick vid nio. Kom in till Elielplatsen och mötte upp med två kaverin. For till mig. Packade upp mina saker från resan och for sen igen iväg igen. Jobbade till 20.30. Mötte än en gång upp med vännerna i stan och for än en gång hem till mig. De hade shoppat.


Lördag 18/7, sista dagen, jobbade jag till 14.30, men kom iväg först 15 för skulle ju måsta ha kramkalas med alla innan jag gick. Kommer nog sakna gänget och boendena där. Alla har varit så trevliga och glada, och ett härligt språkbad har det blivit av det hela. Väl slutad och inkommen till staden bestämmer sig de att fara iväg med ngn random och de skulle inte hinna vänta på mig, så jag blev left outside alone, alone – but not lonely. Fick en trevlig en att ringa upp mig och sen hängde vi hela dagen. Mitt i allt ringer de och då har de hamnat far away in the middle of no-where called Esbo. Det blev ingen båttur. Nycklarna hade sprungit bort. Jag däremot var kvar i centralheten och satt å käkade på Rax i flera timmar med min trevlige kompis. Därefter drev vi vidare, medan de ringde var och varannan timme. Till slut kom de in till centralheten igen, men då var jag på vift istället eller upptagen med annat. Haha. Väl hemma hos mig sen var klockan runt sex på morgonen, vilket betydde att jag hade varit vaken i tjugofyra timmar.


Söndag 19/7. Inte så konstigt att jag nu är så trött att jag fryser sen. Sen igen kan också frysheten även bero på det faktum att jag duschade riktigt hett och har varit ute och gått och släpat och burit på mina väskor så gott som hela dagen (eller iaf sen två till fem, då båten gick). Det var just på håret att vi hann med båten, kändes det som iaf. Stod och väntade spårvagn. Skulle ha kommit ännu sistare minuten om vi verkligen skulle ha måstat fortsätta vänta på den. Turen föll till slut i vår väg och han som vi pratade med sa att han kunde skjutsa ner oss till Olympiaterminalen ifrån vilken Silja Serenade skulle gå. Blev dock tyvärr ingen Linnanmäki den här helgen. Trodde nog ändå det var lite det som var planerna för helgen. Ena gången var inte mitt fel, men andra gången var ganska mycket det. [egentligen hör det här till lördagen, men passade inte in i meningarna där, typ.] Det enda Borgbacke vistelsen som det blev av hela helgen var när jag och Mr Nice for dit på skoj för att gå runt en sväng. Efter stängning fortsatte vi skoja runt tills vi kom till tågstationen. Det visade sig också att våra periodkort fungerade på dessa. Senare på natten när vi hade irrat bort oss visade det sig att Borgbacken var helt nära och att vi hade irrat dit oss igen, istället för att lyckas irra oss till centrum.


Nu ska jag försöka börja avsluta och gå till TaxFree och hoppas på att hon är öppen fortfarande.

Natti Natti Alla Som Får Sova.

Får se hur det går för mig med det, eftersom de renn sovit så finns det en risk att det inte blir ngn hyttssömn för mig.


Åland Here We Come! :D


something somewhere switched situation

Stop thinking. Start feeling. If I would care enough to feel my feelings I would might not be that confused. I never stop and listen to myself anymore. It's very sad, 'cause without that I know nothing. You need to listen to that litle voice deep down inside of you. Sometimes, and that's happened a lot, it tells you exactly what you seek and need to find. Fascinating how it can effect ones daytime. Just by listening you might find that particular new path that may take you wherever you may roam.

Howcome it always end up like this? I don't mind really, but it wouldn't be too bad to, for once, go to sleep and sleep when it's bedtime hours, and not morning hours and soon time to go to work.This will be a very sad day 'cause it's my last day at this wonderful place. Yesterday was kinda sad too because I had to say goodbye to two of the ones I've worked with that I liked the most. Who am I suppose to talk to know? Actually, I do already know the answer. I shouldn't be talking to anyone except for those that're mine.

Time for bedtime stories.
Have to make something up.
Couldn't figure out what I did write,
write down before I fell asleep the other day.

Getting tirederer.
Nearly have fallen asleep.

god morgon

eller jaa, vad heter det när klockan snart är två på morgonen? borde man inte sova den här tiden? jag vet en annan som gör det. varför har det nu blivit så här igen? kan jag inte bara låta det vara? låta bli att vara beroende. vad gör vi här nu igen? det här inlägget kommer nog bli bra knepigt eftersom det antagligen mest kommer bestå av en massa osammanhängande meningar och frågor. varför lär jag mig aldrig? det känns som dejavu. det känns som history is repeating itself, but the question is why. what have i done to come back to this troublesome moment again? just by existing. i just wanna know. en gång i tiden kändes det som att jag visste ngnt och inget kändes svårt utan allt var doable. but now it feels like nothing fits anymore, where am myself going? where did she drop of? i don't know. feels like i no nothing anymore. what are they trying to say to me? i don't understand myself anymore, more or less anyway. it's not good to feel alone when you're not all by yourself. what do i miss? something must be wrong when i'm still feeling this why, and have no clue 'bout anything. though feels like that anyhow. i just wanna cry and feel and let my feelings out, but i can't of some reason.

wish i would be asleep and have some nice dreams. but i don't feel like sleeping, why? donno. there's something missing in my heart. kan mkt väl stämma faktiskt. känns som ngnt saknas, och trots det känns det som att jag har allt i can possibly need. why am so confused? lite jobbigt att jag allt som oftast är så motsägelsefull också. men fick iaf tvätten tvättad och hängd. men nu är frågan vad ska jag packa. dig så klart, men inte än, du ska få sova först. faktum är att jag nog också borde göra det.

tror jag ska fara å göra det nu jo.
spännande det här blev då.
haha. kommer knappast fatta anything next time i read it.
nighty night då.
hoppas ni får sova gott.

Poets Of The Fall

spelningen på Rantajamit var nog en av de bästa spelningar jag sett. Scenframträdandet och scennärvaron var ju helt underbar. Många gånger under spelningen fann jag mig själv bara stå och titta på honom. Han skuttade omkring hela tiden stod knappt stilla en sekund heller. Det enda som kanske var lite negativt med det var ju då att det var rätt omöjligt att få snygga bilder, speciellt med en mobilkamera, då min vackra kamera har blivit sjukskriven. Stackarn. Dumma sveaborg vägar. Tycker ändå det var rätt kul att sveaborg hette på finska suomenlinna, vilekt på ett ungefär betyder finlandsborg. När det översattes blev det typ som "motsattspar".

Hursomhelst. Det var ju tänkt att jag inte skulle flyga iväg. Skulle hålla mig till sak och rubrik. Ska försöka fortsätta med det. Det jag först och främst hade tänkt skriva nu var att jag kommit fram till att textraden som jag har haft på hjärnan så länge inte alls går som jag vill. Kollade upp texten. De meningar som jag har lagt ihop kommer med annan menings mellanrum, eller egentligen är det väl så att jag kastat om ordningen och satt den ena meningen före den andra fast den ska vara efter. Tyckte väl att texten passade bättre så i mitt huvud. Då har jag alltså skrivit fel åt henne, men hon kanske kommer fram till det själv. Texten går alltså så här egentligen:

I've got no hand in matters worldly, I hardly care at all
What's going on fails to concern me, Cos I'm locked behind my wall
But you know what drives me out
Out of my mind
potf - illusion & dreams

Dagens (alltså torsdagens) maträtt var gröt. Har nämligen käkat tre portioner gröt idag. Först en innan jag gick och la mig runt sju halv åtta. Var så hungrig efter spelningen och den långa natten. Slutade tolv och första bussen gick inte förrän fem. Det forsade ner när vi satt i bussen, som tur var hade det lugnat sig lite när vi kom till helsingfors. Varjagnuvar, så gick jag och la mig. Hade jut änkt käka en portion gröt till för var fortfarand ehungrig och tänkte att jag borde duscha före jag sku fara i sängen för blev rätt kall av att gå hem i halvregnet. Men slockande med nästan alla kläder på. När jag väl vaknade gick jag upp på toa och bytte till nattskjorta och sen gick jag och la mig igen. Låg en stund och tänkte att jag kanske inte behövde sova mer och sen slockande jag. När jag den här gången vaknade gick jag upp och lagade gröt (portion nummer två). Sen kommer jag inte riktigt ihåg vad jag gjorde. Pratade i telefon en del och sen fixade jag med lite program till datorn tror jag. Runt åtta nio värmde jag min delikata "soppa" som när jag talde omd en kallade "spaghetti-kött-lohilämminkuppi-soppa" i grötform. Haha. Men det gick nog helt bra att äta och vill nästan sträcka mig till att säga att det var gott också. Det var tydligen väldigt pepprigt märkte jag så när jag käkat upp det lagade jag en portion gröt till (nummer tre i ordningen). Nu ska jag börja avsluta och fara och duscha, och sen sova och sen när jag väl går upp igen så blir det nog ännu en portion gröt till. Men vad gör man när man inte har pengar. Gröt är lätt och enkelt, och relativt gott + att havreflingorna redan fanns i lägenheten så har inte "slösat några pengar på att äta gröt".

Nu ska jag gå. Som vanligt med mina till en början först planerade korta inlägg.
Ska bli skönt med en dusch, för att inte tala om sömn.

inget spec, igen..

skulle ju skriva ngnt litet igår, men mitt i allt ville folket prata med mig så blev för mkt igång samtidigt så jag orkade inte med allt, därför blev det inget skrivet igår. Orkade knappt med allt som var igång igår. Satt typ i telefon hela kvällen. Gratis telefon iaf, bättre det än dyrtelefon iaf. Vet dock inte om jag kom fram till så mkt, som vanligt då alltså, haha.

Härom dagen så hade vi lite filmkväll här hemma i Norra Haga. Det var nog helt trevligt. Alla satt och spekulerade i hur det skulle sluta och vad som hände sen och vilka olika faser filmen skulle gå igenom. Det roligaste var ju att de flesta spekulationerna var rätt. Klassiskt tema i dessa tonårsfilmer. Det är ju bara så de är uppbyggda. Hör tydligen till att de ska vara förutsägbara. Den dagen iaf åt jag middag två ggr. Först käkade jag microgröt för det var så fullt i köket och det går ju snabbt och enkelt att göra, men inte blev man ju mätt på det, så till filmen sen lagade jag potatismos. Så medan de andra snaskade på hemmabakade havreflarn och popcorn satt jag och käkade potatispulvermos. Det kändes roligt. Kände mig nästan lite nyttig, visade sig också senare att det inte var några e-ämnen alls i den sorten som var från lidl. Det var ju bra.

Nu har jag just ätit frukost (gröt, igen) och ska klä på mig och fara på jobb. Efter jobbet senare blir det Itäkeskus (tror det stavas ihop) och sen ser vi vad det blir av kvällen. Allt beror på. Hoppas lite på både ock faktiskt. Men vi ser väl-

When you sleeping right next to me,
I know you're the one
So when I hear you calling my name,
why do I turn away and run?
Underbara låt.
Ports of the Fall - Diamonds for Tears

roligt ändå det

att mitt korta inlägg tydligen var för långt. haha. "ska du skriva så gör det kort", vänligast för idag alltså. haha, igen. väldigt vad det var roligt det här då.

idag har jag stora planer. gå och lägga mig. gå upp när klockan ringer. äta frukost. komma i tid till jobbet. jobba. komma hem från jobbet. kanske käka, kan vara så att det är nödvändigt. besvara brev. läsa helst mer än vad minimum var. ännu hellre inte starta datorn alls. där emellan ngng skulle det vara bra om jag kommer till en bankomat så jag kan kika om de har kommit ihåg mig.

nu sova.
tack för en bra start på den nya dagen,
och bra början på nattens sömniga drömmar.
sov så sött.

dagssammanfattning

Nu håller jag på att somna sittandes här hemma i Norra Haga i skrivbordsstolen. Jag som tyckte jag bestämde mig för att inte starta datorn för det tar alltid bara så lång tid då, innan man kommer därifrån alltså. Tänkte egentligen bara starta den för att kolla om där var några pengar, men där var det inga. Sen blev det fb, bdb, hotmail, msn, musik, ngt mer som jag glömt säkert också. Har väl egentligen inte så mkt att säga. Kom näst intill svimmandes hem. Var trött, ögonen värkte, kändes som allt var långt borta och suddigt. Så väl inne hemma så la jag mig på sängen och vilade enda tills tjugotre. Jippi liksom, hur ska man nu kunna somna liksom. Men vet att jag hade kunnat somna direkt efter att jag käkat lite. Kände mig oerhört trött efter jag sovit, är det inte meningen att det ska  vara tvärtom?  Hursomdetnuvar, så jag åt upp salladen för hon sa att den inte var så god dagen efter, och nu var det två dagar sen, med lite kryddor på så var den riktigt god. Diskade de två stora salladsbyttorna, åt och tog rätt på soporna som sattes i hallen, och sorterade upp posten i namnhögar. Lite spännande var dock att jag hittade post till två extra människor på vårt postbord som står i hallent Antagligen några som bott här förut eller så.

Bestämde mig också för att efter jag kollat det skulle jag svara på hans mail, men det blev ju inte heller. Inget blir längre som jag tänkt. Det tänkte jag också på tidigare idag. Att jag känner inte igen mig själv längre. Jag var en gång den där ordningssamma som hade koll på allt, eller iaf rätt mycket, och visste vad jag ville om ngt. Nu vet jag inte alls så mycket längre. Vet inte vad jag vill. Vad jag behöver. Vad jag saknar. Saknar jag ngt? Även detta stycke blev inte som jag hade tänkt mig. Allt låter nuförtiden mycket bättre i mitt huvud. Även fast det mesta där går på engelska så förstår jag det och tycker det låter fint, poetiskt och sammanhängande. Men väl printat i skrift är det inte det, och det är bara rörigt och ser rörigt ut. Kanske det betyder att det är rörigt just nu? Vilket det i och för sig kanske också är. Ljuset vid tolvslaget hade rätt. Kanske vidskepelse är någonting man kan och ska börja tro på? lite läskigt ändå hur sådana saker kommer att stämma in, även fast man nog först inte trodde på det.

Ytterligare ett litet problem. Vill köpa en Poets of the Fall cd, men vilken?
Låtarna jag lyssnat mest på är ifrån tre eller fyra olika skivor.

Ska jag då köpa Poets of the Fall 's nya från 2008:
Revolution Roulette
,
eller den lite äldre skivan från 2005:
Signs of Life?

Den först nämnda skivan är inte lika estetisk som den andra.
Tänk vilka svåra val man kan stå inför.

RSS 2.0