säsongens första

Igår kom två kompisar över hit som inte varit här förut på spontan besök och eftersom det var så soligt och fint körde vi säsongens första grillning också. Blev tre sorters korv och en potatissallad som inte var allt för god. Tog ut en madrass och en presenning och satt och solade och spelade spel. Människor dök upp och gick omvartannat.

När det började komma allt för många mygg gick vi in och fortsatte spela lite andra spel. Under hela dagen och kvällen blev det top secret, scotland yard, alias och ett försök till en snabb omgång spank the monkey.

Idag har vi inte gjort så mycket. Vinkade av pojken som skulle bege sig till Åland för ett tag och sen åt vi frukost i lugn och ro. Nu har vi just ätit de marinerade kotletterna som inte blev grillade igår med mos och kokta grönsaker till och lite kallbeasås på ett hörn. Det var otroligt gott med kokta grönsaker igen.

Senare ikväll blir det kanske bio,
om inte flickorna helt tröttnat på att se fåglar.

dagen efter

Det här känns som en förskräckligt seg dag, och det lär väl fortsätta i börjans tecken. En helg full med så här mkt människor luft och sol är inte bra för en kropp som lately inte varit van med så mkt sånt. Utomhusvarandet på lördagen blev rätt långvarigt och solen sken så varmt. När man väl kom in en stund för att andas ut och hämta nya tag såg man att det inte var så konstigt att det hettat och kändes konstigt i ansiktet med den färgen. Sittningen och maten på lördagskvällen var bra. Senare när klockan var runt elva tolv sen så inföll en sån därn känsla, ni vet, när det känns som att klockan måste vara jätte mkt minst typ tre, och så visar det sig att den tydligen bara är tolv. Haha. Det blev en lång kvälls natt, kom hem runt sju am. Satt på bärseback till fyra halv fem, och ni vet hur mysiga alla människor är vid den tiden, hihi. Nya människor som är gamla som är unga som förvånar fortfarande Aldrig märkt av det tidigare i alla fall. Sen gick vi några stycken till publicum en sväng. Till slut hemma bestämde jag mig för att gå till frukosten som öppnade åtta, men när jag väl kom hem och satte mig ner i lugn och ro kände jag bara hur jag var så trött och hungrig att jag inte orkade vänta mer på nån dera så gick och la mig istället.

Blev ett långt fast ändå kort inlägg då det ser så rörigt ut nu när jag tittar på det.
Är det sommar när myggen kommit? Då är det sommar nu för antalet dödade myggor bara ökar.

äntligen tjällossning

När det här inlägget publiceras har jag förhoppningsvis varit och skrivit tentan som verkligen måste försvinna ur världen inom snaraste då den snart utgår från systemet.
När det här inlägget publiceras är jag förhoppningsvis även i full gång med lekarna som hör overallsresorna till. Denna helg är nämligen Tjällossningshelgen i Örebro.

Gårdagen kom olika lärosätens invånare och invaderade här. Det var trevligt att se så mkt folk och liv och rörelse igen. När jag passerade förbi vid trappan såg jag att våra krokusar har börjat blomma också. Lovely. Vårt lag vann tom brännbollen och vi slapp spela med storgäddan. Synd bara att det blåste nå fruktansvärt under senare halvan av dagen. En del människor fortsätter faktisk fortfarande förundra mig.

Till dig som jag vet att läser det här önskar jag en riktigt trevlig helg,
fastän du tyvärr inte kunde närvara i vårt förträffliga evenemang denna helg.

drömmen

Jag hade en sån underlig dröm som jag hade tänkt berätta om, men någonstans mellan vaknandet till uppstigandet och påklädnandet tappade jag bort vad den handlade om, men känslan när jag vaknade var iaf peaceful.

Igår var jag och sällskapshandlade med en kompis. Mellanlandade hemma och sen gick vi till henne och åt marängswiss såg på film och serie. Filmen var lite seg så vi sprang runt och gjorde annat medans då det inte hände så mycket häpnadsväckande saker just. Serien däremot är så awesome.

Sommarjobbet är fixat och det är great. Dessutom finns det rätt stor sannolikhet att jag har mellantidsjobb till dess. Ännu mer great. Förhoppningsvis blir jag inkallad hela nästa vecka, men sen igen skulle det vara lite jobbigt då jag egentligen har en tenta som jag borde gå på där på lördagen plus att det är tjällossningshelgen. Men men. Pengar går före allt annat just nu känner jag, plus att komma bort lite skadar inte heller.


marängswiss med glass grädde kolasås, maräng
jordgubbar och banan

förra helgen

var två åländska kompisar från kth här på snabbvisit. De kom hit mitt i dagen på fredagen, vår plan var att vi skulle se örebrospexet: dracula eller skriet från spa-avdelningen. Jag var hemma och lagade tårta för jag tänkte vi kunde kalasa lite för dom i förskott när de ändå var här på besök. Det blev en jordgubbstigertårta, botten var tigerkaka och sen fyllde och dekorerade vi den med jordgubbar och grädde. Fast dom tyckte vi skulle äta någon middag också, vilket jag inte hade tagit i beaktande att folk kanske brukar vilja ha mat, så vi lagade ugnslax. Den var lite roligt förpackad för varje bit var vakuumförpackade var för sig plus att det även var en ytterpåse runt, och alla bitarna var i olika storlekar, men enkelt var det och gott blev det, favorit recept i repris.


På kvällen efter det underhållande spexet lagade vi våfflor för det var någon som hittat på att det ska finnas en våffeldag. Smeten som stod skulle räcka till tio stycken, blev bara fyra. Men goda var dom, och på det blev det efterrättstårtan.

Lördagen vaknade vi alla runt nio. Strax därefter fick två besökare, och de tre gick sen iväg på sitt lilla uppdrag. Medan vi andra tre drog in till stan en sväng. Tittade på lite kläder och det köptes fin choklad. Testade faktiskt bara ett av alla plaggen man såg. Vinkade av vännerna vid tåget och smet iväg med första bästa buss som kom. Väl hemma solade jag på sängen i det fina vädret som lyste in. Sällskapshandlade med en kompis från ovanför och joinade jag de första tre på deras ställe. Där var livet och rörelsen i full gång. En del fullare och segare än andra. Det slutade med att alla lag blev godkända.

Jag hjälpte till och städa, och sen gick vi två hem och såg film,
vilket faktiskt resulterade till tidigt i säng.

RSS 2.0