...och gott blev det

Istället för regn så blev det vackert värmande solsken, med lite omväxlande vind. Efter grillandet blev vi dock rätt sega. En tredjedel av oss gick före grillandet startade, så då blev vi kvar å spela två mot två, som vi måsta avbryta för att grillen inte skulle bli förgäves. Korv med bröd, specialketchup och senap. God ketchup verkligen. Två mot två innebär rätt mkt springande så man blev bra törstig, tur att man hade vatten med sig. Sen blev det diverse sandlekar och konster. Urkul, verkligen!

Efter volleybollen sen blev det våldgästande besök. Bra att man inte bjuder in sig själv tycker jag. Pratade länge och mkt om Åland, och så klart då, då, skulle telefonen ringa varm, den som aldrig ringer annars. Först var det killkompisen som skällde ut mig, ngt som man anser vara killens uppgift. Därefter pratade vi lite vidare men hann inte så långt för då skulle tjejkompisen ringa i femtio minuter. Visst det är trevligt att det ringer, men varför alltid vid "opassande" tillfällen? Stackarn som inte ville följa med ut för han hade skoluppgift att göra och så uppehåller jag ändå honom i tre timmar av hans dyrbara tid. Efter femtio minuters samtalet ringde det fem ggr till, men orkade inte svara, då skulle jag ju aldrig komma därifrån. Som tur var hade den här pojken god disciplin och började med skolarbetet medan jag pratade i tfn i hundra år. Ni ska veta att det är inte bara jag som kan prata mkt, jag är faktiskt inte den enda.

Väl avslutat duschat och klädesombytt på väg till busshållsplatsen för att ta bussen in till stan ser jag hur den precis har hunnit fara. Stackaren fick inte slippa mig så länge. Lånade nämligen hans cykel, men den var nog lite läskig då växlarna var många och inte fungerade som jag tyckte dom skulle göra. Inte nog med det, väl inne i staden sen visar det sig att ställen som "sagt" att dom skulle vara öppna inte var det.

Ajaa, hursomdetnuvar, så fick jag alltid cykla för första gången i år. Det är också en stor frihetskänsla i det, att känna vinden i sitt hår och den friska luften, efter ett kraftigt spöregn, svepa förbi. Idag gick jag upp väckte honom för att kunna lämna tillbaka hans cykel, och kunde som vanligt inte vara tyst så det tog ju mer tid än vad det hade behövts. Frisk luft idag med. Väl, ytterligare ett, hemma sen kom jag på ngt som jag glömt säga åt honom som kanske var lite halv relevant. Sen var det ju kört igen. Varför kan jag inte bara sluta smsa folk när "tillfälle ges"? Man behöver faktiskt inte svara på allt, speciellt inte sånt som är givet att inte har ngt svar.

Typiskt mig att överspam smsa.

kom på

inatt innan jag somnade, ni vet det är rätt mkt tankar och konstigheter som snurrar den tiden, just innan man somnar. Då kom jag på att jag egentligen inte hade varit vaken så extremt länge om man bortser från klockslaget och tänker i stort. Jag menar arton timmar är väl rätt vanligt som vaken tid? Dock blev det några timmar i fel sida av dygnet men det är väl lugnt det med antar jag.

En annan sak som jag brukar muttra rätt ofta är, vad ska man med karlar till, dom är bara till besvär. Dom är bara bra att när vinternattens kyla krype sig närmare och om man skulle råka få för sig att vilja skaffa barn. Han for i torsdags och då kändes det ju rätt jobbigt med tanke på vilken tid i månaden det var, men sen lugnade det ner sig. Han kom hem idag för att vända, och då, då, slog ensamheten till. Blev ltie lessen jag som hade städat och fixat så fint och så hann han typ inte ens kolla. Kan bli ledsen för mindre alltså.

Den här helgen har varit helt bra, med många långa nattliga msn samtal. Helt underbart. Har nog lite saknat den tiden då jag ofta satt sent uppe vid datorn. Har även saknat honom lite som tydligen mitt i allt efter alla år inte ville vara kompis med mig längre appbropå ingenting liksom.

Så nu hoppas jag på ett gott slut för denna helg.
The Ultimate Volleyball Game at Campus.

städandets tecken

Hela lördagen ägnade jag mig åt städande av lägenhet, och så gott som ingenting annat, vilket märks av rätt mkt nu. Hungerkänslan är på topp. Hursomhelst. Jag tvättade och vek flera kilo tvätt. Bäddade rent. Tvättade några fönster. Dammsög. Diskade det mesta, dock lite kastruller kvar. Svabbade golvena. Duschade.

Nu sitter jag här och håller på å somna, men det är kanske inte så konstigt med tanke på vad klockan är och vad jag hållit på med hela dagen. Det är tröttsamt att städa, men resultatet är deffinitivt alltid mödan värd. Börjar väl bli på tiden att sova nu, eller börjar det kanske egentligen bli dags för att laga frukost då klockan börjar bli så mkt, eller vad tycker ni? Hade iofs inte heller varit så bra om jag skulle sätta igång och laga frukost nu då jag inte har hunnit sova ngt emellan dagen och natten, eller hur det nu blir. Fast å andra sidan igen, undrar vilken sida vi står på nu, så hade det kanske varit bra om jag försökte börja svänga tillbaks dygnet på rätt igen. Skulle ju egentligen inte vara helt fel.


everytime i try to catch up (nomy - time), och jag hör det som "ketchup", haha.


Nu får det vara nog svammlat för den här natten morgonen dagen vad man nu ska kalla denna tidpunkten på dygnet.

 

Ser framemot senare idag då det är dags för volleyboll igen med nya gänget.

Men före det ska det väl bli å träffa käraste å gå till match å skrika.

Men först ska det hoppas studdsas och krypas ner i sängen.


valborg - favorit i repris?

Nu har det även hunnit vara valborgshelg igen. Favoriten i repris blev inte så repriserad. Var betydligt mkt varmare och soligare och somrigare väder förra året. Så istället för att alla spelade volleyboll i fem timmar per dag i tre dagar blev det volleyboll en dag, på söndagen, i cirka tre fyra timmar. Dit till planen kom det ett litet gäng som såg typ seriösa ut. Det visade sig att de hade styrt upp som regelbundna volleybollträffar och vi hade råkat hamna mitt i den tredje. Helt grymt nice blev det med mkt passningsspel, vilket var kul. På kvällen där sen så kom två av dom hit och spelade spel med oss till halv sju på morgonen.

En annan av dagarna, tror det var lördagen, kom vi på ett knep med frimis också som gjorde det hela mkt billigare, och kanske lite trasigare. Det var ju riktigt hygglig musik där den kvällen, vill nästan sträcka mig till å säga att den till och med var bra.

Dock blev fyrttioåttatimmar, som var på torsdagen, en riktig besvikelse. Där var för mkt folk, för många tält så man visste inte vart man skulle ta vägen, och till på det så tappade man bort varandra hela tiden. Musiken var dålig. Bandet spelade sina två kända låtar, men sen då liksom?

Kvällen efter, nu har vi tydligen hoppat fram till fredagen, var vi och spelade overallsbrännboll utan overall (jag iaf). Det vart rätt gott, men flickorna hade missat sin egentliga avgång så de kom inte förrän runt nio på kvällen, så grillningen den kvällen där blev väldigt sen. Gott med knastrande köttbitar också. Om ngn undrar.

Tack alla brudar för en underbar helg! :D

(tack till grabbarna också, men ni var inte lika speciella
den helgen som dessa brudar som sällan är här var)

Grilltips:

gör spett med bacon omväxlat med halloumi ost,
ngt jag verkligen rekommenderar,
tack nidia för smakprovet!


börjar från början

med helgen för två veckor sen (eller vad det nu blir) som nu är historia. Det hände väl inte så mkt då och där. Grythytteskolan såg annorlunda ut på ett bra sätt. Maten var god, speciellt de inlagda gurkorna som jag fick en hel skål för mig själv eftersom ingen annan verkade intresserad. Frukost och välkomstsmörgåsarna var smarriga med mjukost vanlig ost skinka sallad tomat gurka. Dom gick verkligen åt, men som frukost var det lite lite tyckte jag, hade väl väntat mig mer av en kockskola, typ frukostbuffé bord, eller ngt liknande. Fast egentligen kom vi ju inte dit för att äta, även fast det kändes som det var det vi mestadels gjorde. Föreläsningarna var intressanta. Var en annan föreläsare än förra årets fadderläger, men alltid bra med variation, även fast jag gillade det förra bättre.
Men första gången är väl alltid bäst av det mesta, inte sant?

Lördagen slutade med att vi delades upp i två olika läger. Några av oss i vårt läger bestämde oss för att spela maffia, som slutade med att det blev tre eller fyra ggr till och med, tills klockan mitt i allt blev ett i natten. Det var rätt kul vi var tolv stycken plus minus några. Fastän jag kanske inte var den mest framstående "spelaren" då jag hela tiden i efterhand kom på värsta braiga storysarna, men då och där så var det idétorka totalt. Blir alltid så nervös att prata inför folk, även fast det nu i detta fall inte ens behövde vara sant. Kanske det som gör det hela svårare, bristande fantasirikedom? Hmm, måhända att så är fallet.

Sammanslaget så var det en helt trevlig helg, dessvärre var inte vädret riktigt med oss så vi blev inte ute så mkt. Det var även lite synd att vi, som sagt, blev uppdelade att bo på två helt olika håll, blev inte samvaro på samma sätt då liksom. Inte blev det något dopp för den delen heller. Hade varit kul att komma gåendes där helt sonika iklädd endast badbikini och traska ner i vattnet och sen fort upp igen antagligen. Vattnet låg nämligen precis vid skolan, och satt man i fikasalen så såg man allt som hände utanför på gräsmarken runtom, till skillnad från matsalen som var nere i källaren, så hade nog känts mest dumt att ha publik när man gåendes där i för lite kläder.

Slutresultat,
skulle kunna tänka mig besöka grythyttan igen,
eller kanske flytta dit, då hyran är otroligt låg.
Dessutom har de tydligen fina stränder där,
något som jag saknar här i centrala örebro.

Kanske man ska bli kullinarisk kock istället, som planen en gång var?

RSS 2.0