thoughts

Stupid, stupid boy. He couldn't came home one hour later, or at least three hours earlier? No of course he couldn't. He just had to come home when he did so he could interrupt my sleep by sneaking around in the apartment. Did I get an explanation of where he've been? No, not a word. He just mumbled something that I didn't understand, as usual. Untop of that he was so cold that he didn't help me much with anything. Instead of helping me sleep he made me wonder the rest of the time of my so needed sleep. Stupid, stupid boy. Not a very good way to start this weekend, which otherwise probably would have turned out great.

"Boys, you can't live with them, and you can't live without them".

And yet once again,
my thoughts are in English.

om helgen

en annan sak som jag kanske ska säga innan jag försvinner till mina märkliga drömamrs värld efter att duschen har slutförts är att jag kommer inte vara så närvarande den här helgen.

ska försöka mig på att göra en kort sammanfattning sen på söndags kvällen efter att jag kommit hem har. kan inte lova att det kommer bli kort, för mina korta inlägg är sällan så korta att de kan beskrivas med adjektivet kort. men man kan väl inte göra mer än ett gott försök.

vilket som tur var nu påminde mig att jag ska gå och skriva ut schemant innan jag försvinner iväg. bra att jag kom på det nu, för det hade varit lite jobbigt utan ett schema, kanske inte direkt jobbigt, men lite störande för de andra om jag måste fråga hela tiden.

I know a way to something much better
hold it inside me
I know a fairytale that it's longer
than anyone will read
I know a way to something much higher
keeping inside me
I know the way to touch the sky

dagen i stort

Synd att man inte har en bil. Fick sån lust att bara köra omkring till någonstans dit man inte vet vart man kommer. Kanske berodde det på att jag var ute och gick och funderade över vart man skulle komma om man skulle köra åt det hållet istället. "To have a car is to feel free" för det finns nog inte ngt annat som ger sån frihetskänsla som att ha bilen i sin makt. På min handlingsrunda såg jag både vitsippor och en liten ensam blåsippa. Det var glädjelyftande.

Dessutom har det lagats mat även idag och ungefär samtidigt gjordes det en paj. Märklig paj blev det nog joo, inte alls så söt som den "ska" vara. Mjölken och vaniljglassen var slut så fick bli grädd-krokant-glass till blåbärspajen istället. Det funkade väl men kanske inte det godaste, men glassen var iaf söt så det fick bli bra ändå.

När jag kom hem hade jag tänkt vara duktig och överraska med nystädat och nydiskat och fint. Men när jag väl kom hem var jag så trött att jag kände inte för att göra ngt annat än å sova, vilket jag också gjorde. Nu är det packat och klart. Ska bara hoppa igenom duschen sen är jag färdig för sängen.

Skulle ha skrivit när jag kom hem runt åtta,
men som sagt så somnade jag.
Natti Natti

en trötter

erika ska väl kanske börja gå och sova alldeles snart, men kände för att skriva några rader. dagen har börjat på ett väldans tröttisch vis, kan knappt hålla ögonen mina öppna längre. gårdagen, alltså onsdagen, var helt bra dag med mkt regn. tydligen kände vädergudarna inte för å ha somrigt vårväder längre. blev, likt många andra dagar den senaste tiden, en segstartad dag. det blev dags för middag som avnjöts till de två sista avsnitten av scrubs. kära vännen kom över och fick underhålla sig själv vid datorerna medan jag underhöll mig i duschrummet. datorkrångel i form av webbkamerastrejk tog sin början efter duschen. fick en kompis att ta över min dator. helt spooky. han kom fram till att det inte var ngt fel på drivrutinerna.

nu inatt till slut, efter en relativt dansant kväll på strömpis med fri entré pga klädseln, så lyckades jag få det ordnat. avinstallerade programmet och sen laddade jag ner det igen. nu funkar allt igen. tycks ändå lite märkligt att den mitt i allt bara tycker att den inte ville vara med mer. dock lite synd att den inte heller ville fungera enligt vad vi hade hoppats och trott att den skulle göra till den nya msnen, men kommer nog ändå använda den en del, med eller utan webbcamera spelar ingen större skillnad egentligen. den nya var mer enkel och överskådlig, modernare och mognare på ngt vis. sen igen kan det kanske vara så att den vill fungera även till det nya msn efter man startat om datorn. en del nya inställningar börjar ju inte gälla förrän efter omstart.

den stora gula villan var som vanlgit. lika sämst musik hela kvällen, förutom sista halvtimmen kanske då den braiga musiken börjades spela. borde försöka gå dit en festdag efter löning eller annars bara en lördag kanske, för att se om det stämmer som hon säger.

en tidigare frustrerad erika
som nu är rätt tillfreds
säger nu god natt

veckans måndag

Man blir "sentimental och nostalgisk" när man läser kära gamla Ålandstidningen. Det är säkerligen inte världens bästa tidning, den som alla har väl sina brister, men den lyckas med sin uppgift, att spegla hur livet ser ut och fungerar på vårt kära lilla Åland. Känner att man saknar det mer när man kommer i kontakt med ngt som är så knutet till den kära lilla ön.

I dagens tidning, vilket egentligen var i fredagens (det tar några extra dar å eftersända posten hit), läste jag om de mest ambitiösa åländska bloggarna. Det var rätt bra variation mellan de olika som de hade valt att presentera och nämna i tidningen. Jag var inte med, kanske inte så konstigt, då

  • ett: min blogg är inte särskilt seriös på det viset, saknar tema och vettiga rubriker,
  • två: står ingen info där som kan visa på vem jag är, och
  • tre: den uppdateras inte så ofta "som den ska" enligt kriterierna hur en bra blogg är.
Hurdetnuvarmeddet. Det fick mig att fundera, hade dom frågat de olika bloggskrivarna om lov att få presentera deras bloggar med bilder och utdrag och allt? Utöver det tyckte jag också att det var synd att inte alla blev intervjuade. Hade varit intressant att se vad de hade för olika tips om hur man får flera besökare till sin blogg och sånt.

Idag som idag, har varit en rätt seg dag. Sov alldeles för länge, egentligen som vanligt nu för tiden. Hmm. Gick och tog upp bröd ifrån frysen, satte dom i rosten och gick vidare till andra rummet för att se på film. Väldigt aktiv dag. Vi såg på filmerna
Alvin and the Chipmunks 2 och 500 Days of Summer. Det var nog två helt bra filmer, dock var den sista lite annorlunda, men det som är annorlunda är oftast bra och det heter ju att omväxling förnöjer.

Nu är jag tillbaks i det första rummet och skriver, msnar och lyssnar på musik, medan han sitter i andra rummet och ser på två matcher och lyssnar på en tredje. Så sociala är vi, dessutom tycker jag att det är booring med matcher på tv. Det mest kreativa idag har väl varit middagen som vi lagade och åt.


En sak som känns lite skumt på msn just nu, och jag hoppas verkligen att det inte handlar om just det jag tror att det gör. Men vi får väl se, och om det är så, vilket det nu inte verkar vara iaf, har man kanske lärt sig ngnt. Skicka aldrig sånt i ett sånt kuvert, använd alltid avsändare och såna där vadderade fluffkuvert.


Man ska kanske inte alltid tro på allt som sägs,
även fast det råkar vara ifrån vänner.


drömmar

Igår lyckades jag med ngt så avancerat som att få kycklingen att smaka som grönsakssoppa med ris till. Det är inte alla som grejar det. Fast nog blev det väl riktigt gott ändå, om ändock lite starkt. Före jag började med maten så lagade jag fruktsallad som jag nu sitter och äter, och den smakar faktiskt fruktsallad också.

 

Efter middagen sen blev det iväg till strömpis en sväng för att dansa loss, dessvärre hade dom inte fritt inträde före tio, vilket jag trodde att dom alltid hade, istället öppnade dom först kl tio och hade sextio kronor inträde hela kvällen, vad det verkade som. Haha, kändes lite dumt att komma dit redan kl tio för då vare verkligen ödsligt där, och inte öppnade dom övervåningen heller. Dock var hoppborgen väldigt skojsig och ordnade nya fina blåmärken och skrapsår, armbågarna är lite små ömma idag, för att inte tal om mitt ovanför knät märke, det kändes av när det gicks i trappor idag.

 

Jag har gått och tänkt på att jag velat skriva det här inlägget så länge att nu vet jag inte längre vad det var jag ville skriva. Det hade ngnt med mina drömmar att göra som jag inte alls blir klok på längre. Att jag tytt en av drömmarna på ett sätt, men att det kanske egentligen hade varit lämpligare att tolka den tvärtemot. Mina lappar hjälper sällan min tolkning särskilt mkt, gör oftast bara så de blir mer märkliga.

 

Härom natten lät det något likt det här i mitt huvud, i stort inspirerat av ngn låt, men ändå så annorlunda, bättre och mer filosofiskt på ngt vis, men det gör det väl näsan alltid. Fast det är ju inte alltid så klart i huvudet klockan halv två på natten när det är tjugotre grader i sovrummet. Tankar och undermedvetenheter blandades och det ledde till en enda stor röra som resulterade i ngt som till en viss del påminner om uppbyggnaden av en sång.

 

We had our time,

we had our chance

But it's too late now

there's no second chance


We're over,

we're through

So why can't I stop

thinking of you?

Well I know it's though,

it should be enough

But I can't help it, it's true,

maybe I'm not quite over you


These dreams I can't help,

you keep appearing and I don't know why,

maybe it's really time to finally say goodbye?


We had our time, we had our glory,

we might yet to have a second story


ålands planeringen

Nej men se där, det förra var och blev ju ett rätt kort och vettigt inlägg.
Nu är man här på kära lilla åland igen.
Lika trevligt som alltid.

Kom hit i torsdags, hade lite spelkväll och träffade lite människor på vägen här och var. Heltt revligt som vanligt att det dyker upp bekanta ansikten överallt. Åt god kycklingwok också.

Igår var det fredag och dags att fara till marsö, på kvällen där så var det fest i geta, och middag på marsö. Måste alltid allting inträffa samtidigt?

Idag lördag är det bowling med halva geta och därefter kalas, som båda också lite krockar. Kan ingen bara planera på ett utspritt vis, så att man hinner med allt? Getafamiljen hade gärna haft mig där på påskmiddag, men det gick inte att få in det hur jag än försökte pussla om det.

Då i torsdags också så skulle jag träffa en kompis, men eftersom han inte äger en mobiltelefon, så blev det krångligt och vi gick om varandra. nu försöker jag planera in så att man får in honom i kvällsplanerna för kvällen, men vet inte riktigt hur det går med det.

På söndag är det ytterligare två kompisar som vill bli sedda och som jag hemskt gärna vill se också, men hur ska jag lyckas planera och förhandla med den tid jag har, med mina dagar?

Hursomhelst.
Glad Påsk!

kyckling


RSS 2.0