omkringrännandet

De senaste dagarna här har det varit ett evinnerligt springande fram och tillbaka till stan för att inte tala om själva omkring på stan springandet. Har köpt lite diverse krims krams, hoppas det passar någorlunda till de jag köpt 'et åt.

 

I tisdags var vi till hans moster på kalas för deras äldre son som fyllde år för två veckor sedan, dessvärre blev det kalaset framflyttat pga sjukhet. Nu verkade familjerna relativt piggare än vad det lät på fb härom dagen. Vi med för den delen, halsen gör inte längre så fasligt ont på oss.

 

Dagens dag blev tidig morgon för min del då det inte fanns någon annan möjlighet för det ena julpresentsbytet. Det var rätt skönt att för ovanlighetens skull gå upp sådär tidigt, inte för att jag ändå fick så mkt av det jag planerat göra gjort. Alltid trevligt med frukostsällskap, var längesen sist jag hade det.

 

Därefter gick så gott som allt fel. Jag fick en vision av en mysig års lunch med tända ljus bara vi två. Men icke. När jag kom fram till bankomaten (en bakomat skulle också vara rätt kul å ha) insåg jag till min förtvivlan att jag hade glömt plånboken hemma. Då kändes det rätt jobbigt att gå hem efter den eftersom jag redan hade gått ett varv via bastulokalen och ner till pressbyrån och vidare på väg mot teknik. Där hade dom förstås inte fått in märkena än som jag hade hoppats. Dagens fortsatta början blev alltså rätt misspepp. Gick till och med å la mig igen när jag kom hem, så less blev jag på allt.

 

När jag återvaknade igen kändes allt lite bättre. For gemensamt in till stan. Fick lite pengar tillbaka, och humöret började komma tillbaka. Vidare köptes billiga tågbiljetter på sista minuten pris, och det är alltid mkt niceigare. Tomtevakan blev rätt kul speciellt när vi blev lite uppmärksammade med eget bord och rätten till att börja ta mat före alla andra.

 

Annars var det i stort en stressigt stressfri dag, med alldeles för lite egen tid tillsammans. Kanske att man borde försöka komma iväg med den andra julpresenten så att hon får den före jul, men känns så avlägset långt borta just nu. Borde väl egentligen gå och försöka packa ihop lite nu så att det inte blir allt imorgon bitti. Jobbigt när man mest bara känner för att sova.

 

Dags att avsluta

nu och gå,

hejdå.


grisfesten tredje till femte december

Fredagen kom vi dit farandes med bil, efter om och men och många pauser senare var vi äntligen framme i gävle, grisarnas stad. Bunkrade in oss i sovsalarna och begav oss hoppfulla mot den röda baracken, som var teknologernas pub, där vi skulle ha middagsgrillning i form av korv med bröd. På kvällen senare hölls det cider- och ölhävfartävlingar för de intresserade. Jag var lite så där halvt intresserad till en början, men sen kände jag näe. Hittade en glad liten typ ifrån team sthlm (väldigt onödig förkortning om ni frågar mig, värt att ta bort fyra bokstäver liksom) som jag hängde med största delen av fredagen. Vi gick tillbaks till sovsalarna för å hämta hans bytesmärken. Bytte till mig några finare än andra märken. När vi kom därifrån gick vi en sväng via gavlecon och kikade, ekonomernas pub, där kunde man köpa sprit (på första stället fanns bara öl och cider) och mat även här, vi stannade och käkade lite. Aldrig har en sån där billig skräpmatspizzaslice smakat så gott. Efterfest blev det ingen den kvällen, även fast det pratades mkt om det, folk sa att den var så långt bort. Haha, den var bara runt hörnet typ, fast kanske det var lite längre bort från där vi var, vilket var pubarna denna kväll. Hängde med han stockholm och en ny dase. Gick på utforskarfärd i skolan, vilket resulterade i att vi blev sittandes högst upp på sjätte våningen och snacka hela natten. Gissa om man var trött dagen efter sen.

 

Lördagen bjöd på frukost och roliga lekar, därefter blev det en pizza som tog segmkt tid. Före kvällens annalkande sittning gick vi några stycken till stan för å titta på gävlebocken, och de man frågade svarade oroligt varför vi undrade var den var, haha. Kvällen slutade på en fulsittning på deras kårhus med tacopaj(?) som middagsmat. Spexen var helt okey kul nog, dock rätt dåligt att coraxarna inte fick spela sitt spex, teknattarnas var bäst för de var ett stämningsfullt luciatåg med skön sjungande sång. Mitt i allt var sittningen slut och vi blev ut skufflade, eftersom de måstade städa upp i lokalen innan de kunde öppna igen till nattklubb. Musiken där var helt bra, bättre än våran kårs, vilket igen inte är så särskilt svårt.

 

Söndagen bjöd faktiskt också på frukost. Synd bara att den billigaste frukostmaten kanske inte är den godaste på listan, men det satt fint med lite varm dryck iaf. Tillbakaresan tog sin början. Stannade vid masgrillen och den stora dalahästen i avesta, som för övrigt är så mkt snyggare än gävlebocken. Väl hemma vare skönt att äntligen få vara lite i fred. Dessvärre blev det inget o helga natt, trots att vi hade en timmes mellanrumsmarginal. Det var verkligen synd. Var egentligen nästan på väg när oturligt nog jag fick ett samtal och då orkade jag inte klä på mig samtidigt. Istället blev det hemmamys och softande som fick bli ett gott avslut på helgens utomsockensresa.


tidsskillnader

Nu är flickorna på väg till stranden med solhatt och bikini, medan vi har ett mer tidsäkta klimat som är snöigt och isigt. De flesta har antagligen redan gått och lagt sig.

Det är lite intressant när man tänker på det, att klockan kan vara så mkt olika samtidigt och likaså vädret. December innebär för de flesta snö is och kyla, medan andra tycker december är bästaste sommar/vårmånaden. Mycket kan uppfattas fascinerande må jag säga.

En annan tanke som passerar är att resan till Åland tar cirka sex till åtta timmar kommunalt, men är ändå bara en timmes skillnad klockmässigt, så att säga.

Nu ska ett nyduschat och badat par gå och sova in den nya dag som
gryr till att bli början av slutet på det här årets sista månad.

RSS 2.0