bloggning i allmänhet

Jag vet att det är meningen att man ska uppdatera sin blogg flera ggr om dagen, "en bra blogg uppdateras minst tre ggr om dagen" läste jag någonstans, men min kanske inte hör till den kategorin, min hör till sin egen för den är egen.

Intressant faktum, de senaste dagarna har jag köpt märken för mer än kläder.
Inte visste jag att overallandet hörde till en av de dyrare hobbyerna när jag började med det

Nu är det äntligen helg och vi får se vad den här helgen har att erbjuda på sin hemliga ort. Så det är nog bäst att jag avslutar här och börjar packa istället. Men först lite mat.

Och nej jag tänker inte förinställa inlägg så att det ska publiceras ett varje dag medan jag är borta den här helgen, för vi minns väl alla hur det gick sist, eller hur? Sällan att min blogg har haft så mycket fel som den hade då.

dagens event

Vaknade och somnade om, vaknade och somnade om. Så höll jag på ett tag.
Till slut gick jag upp för jag insåg att jag måste ha mat innan blodgivningen.
Var på blodgivningen som nog gjorde ondare än vad jag mindes att den brukade göra.
Sen till pressbyrån och fixa med busskorten, visade sig
att jag hade lite restpengar på bägge extrakorten.

Hem och åt choklad och skulle egt fixa med
bloggen, men blev lite samtal och betalningar istället.
Halv sex var jag på musikhögskolan och värmde upp för den stundande auditionen.
Det var då nervositeten kom och sen att vänta på tre andra innan det var min tur.

Det var min dag det. Nu ska jag gå och socialisera mig lite.
Att sjunga Cher hade kanske varit ett bättre kort att spela, hmm.

Sommarens Nöjesresa

Den tolfte juli närmade sig med stormsteg. Och på morgonen till denna tisdag insåg jag att den redan var här. Masade mig upp ur sängen och fick i mig näring i någon form. Startade bilen och for på jobb som var nerkortat till halv två pga färjans avgångstid som skulle passas. Slutade och skyndade iväg. Parkeringen blev mindre fin, som vanligt med mina parkeringar. Jag menar så länge jag står inom rutan är det väl en okay parkering, eller hur?

Båtresan tog alldeles för lång tid som vanligt, men det brukar väl alltid de stora färjorna göra? Väl framme i hamnen bevittnade vi vår första olycka under resan. En bil hade på något vis kommit in i fel körfält och krockat med en lastbil. Vi såg bara att det låg glassplitter över hamnområdet där de nämnda fordona stod. Därefter fortskred vår bilresa enligt planerna. Via till hennes syster en sväng för att byta bil. Käkade på ett närbeläget snabbmatställe. Resterande biltur kändes evighetslång, aldrig sett (eller åkt på) en sån lång grusväg. Runt halv tolv tolv på kvällen var vi äntligen framme hos henne i Karis där vi skulle bo, efter många timmars körande.

Onsdagen den trettonde juli. Vi vaknade upp och insåg att det var hemskt varmt i denna mysiga lilla koja där vi hade spenderat natten. Trots ny sovplats kände man sig nog ganska pigg och hyggligt utvilad. Gick in till stora huset där vi försåg oss med frukost. Det var gott, iofs så är det alltid gott med mat.

Färden mot den stora staden tog sin början. Anlände Tammerfors och Särkänniemi vid tolv, så resan dit hade ändå inte tagit så lång tid som jag hade förväntat mig. Väl där åkte vi alla möjliga och omökjliga karuseller. En del var helt sjukt konstiga, men läskigt bra ändå. Det enda vi inte åkta var den blötaste av vattenåken. Pizzan där på matstället där vi åt var riktigt god och bra med salladsvariationer fanns det. Det gillas skarpt.

Hemfärdsresan gick bra och vi återlämnade bilen som vi lånat av hennes syster, och sen vidare tillbaks ut i kariska skogarna där vi sov ytterligare en natt i lugnet.

Torsdagen den fjortonde juli. Var skönt att få sova lite längre än föregående morgon då vi hade bestämt oss för att gå upp tidigt för att hinna mycket på äventyrsparken. Frukost intogs i vanlig ordning. Efteråt begav vi oss till en stor butik där man kunde köpa allt möjligt. Jag höll på att knappt hitta ut därifrån när jag fick för mig att special hämta något på egen hand. Men jag hittade ut till slut, efter en felgång dit kassorna och utgången inte var. Köpte ett par skor för tio euro (dessvärre visade det sig senare att de kanske inte var de bekvämaste) och en fin kopp och en onödig burk om vi nu ska vara noga.

Väl tillbaks hemma hos henne igen intogs det grillat av stora mängder. Hennes mamma lagade, och gott var det också, med mycket sallad till. I like. Efter maten började det bli dags för bilfärden och tillbakaresan, som gick bra utan större problem. Det enda som var lite dumt var att vi på något vis lyckades tanka bort trettio euro, eftersom mätaren tydligen inte villa visa att den hade tagit emot bensinen. Väl på båten träffade jag mor min med sin respektive på väg hem från semestern. Blev hemskjutsad till Bistorp och lånade ut bilen från staden till Saltvik (vilken kom tillbaks in till staden dagen där på så att jag kunde ta mig hem från jobbet).

Allt som allt en väldigt lyckad resa.
Totalt tre bilolyckor längs vår väg, inte orsakad av oss.


senaste och framtid

Än en gång har det nu blivit så att det är mer än en månad sen sist jag skrev, ens ett litet inlägg. Verkar vara vanligt förekommande i min bloggvärld.

Har "stora planer" för uppdateringen av sommaren,
men har inte "planerat" tillräckligt än för att skriva om allting.

Helgen har varit dansant.
Fredagen på frimis för å se mange makers.
Och lördagen var det svinphest, sen blev det bb och därefter publicum.

RSS 2.0