fredag 26 november

Var till stan och bytte till mig det där plagget i "rätt" färg efter att jag under gårdagskvällen insåg att jag hade tolkat färgen annorlunda på internetsidan deras första gången jag sett det. Gick även via och köpte en urgullig tshirt. Sen drog vi till eyrabadet och simmade. Det var riktigt skönt att simma igen. Är sån bra träning med vattenmotstånd och sånt, plus att man inte på samma sätt märker att man blir svettig och slut.

 

Efteråt for vi och handlade, och sen hem till mig packa upp och käka lite. Planen var att gå till kåren, kvällen till ära var det 90-tals musik, så man förhands visste att det skulle bli bra musik och mkt folk pga av unisexsittningen där tidigare på kvällen samt att löningen kommit. Dock blev det aldrig kåren för oss för det kom folk till oss som vanligt. Hela efterkvällen resulterade i att vi kom i säng runt halv sju.

 

Idag, lördag 27, har det mest blivit häng här hemma. Pysslat och stökat lite så där, plockat burkar och lagat (snarare kokat) mat och sorterat sparade kapsyler i en plastpåse.


Imorgon, söndag 28, blir det besök till tybblelundshallen, nya gymnastikhallen. En kompis' kompis skulle tydligen ha friidrottstävling här. Ska bli spännande och se hur insidan till den monstruösa byggnaden ser ut.

 

en tredjedel av den jag var går hem,

för en är krossad, en är din


torsdag 25 november

När vi vaknade satte vi oss i den där hemska soffan igen, man måste verkligen ta sats för att komma upp ur den. Haha. Lata som vi var beställde vi mat även denna dag. Eftersom jag hör till kategorin trötta ungdomar så orkade jag bara äta typ hälften, resten blev matlådemat till tågresan. Det var riktigt gott, men kanske att det var lite för stora kycklingbitar i, och rätt mkt lök kände jag. Tåget gick sju och anlände örebro nio. Väl på tåget insåg jag att jag glömt min juice, men det gick nog rätt bra ändå. Det var torsdagen i stort, duschade där ngng mitt i dagen eller vad klockan nu var. Gick in på pressbyrån när jag hade gått av bussen och laddade busskortet. Gick via hem och sen ens väng via bastun för att lämna en sak och få en annan som jag sen gick till pressbyrån, för andra gången, med. De blev lite förvånade där att vi redan var klara, men det är lika bra det. Därefter blev det lite serie avsnitt och sen hade klockan hunnit bli sent innan man kom i sängs igen.

Så kan det gå tydligen, men borta bra hemma bäst.

onsdag 24 november

Det som var ett litet krux med det var att min sova-över-hos-kompis skulle på jobb till storcity till nio, så blev väckt kl åtta. Gjorde väl egentligen inte så mkt. Hade hunnit sova ganska många timmar vid det laget så det var lugnt för min del. Sängen var så där lagom mjuk också. Vi tbanade oss till hållplatsen där jag skulle av och han fortsatte vidare till centralheten. Gick till butiken som var nära där min förste kompis bodde och handlade lite frukostmat och sånt jag behövde. Krånglade förstås med vågen, och sen när det var fixat så var inte kortmaskinen påslagen, så det tog ju något lång tid, men jag väntade tålmodigt på att teknologin skulle vara på min sida. Gick upp till lägenheten hans för å käkade, då vaknade dom. Drog till gamla stans tatueringsstudio där det tatuerades och provades kläder. Vidare ut till kista, som förresten har niceigaste toarummen ever, där besöket kostar gratis. Försökte hitta en hygglig salong, men billigaste var från sjuhundrafemtio så då fick det vara. Vi gick runt och funderade på mat en stund, och sen bestämde vi oss för olearys. Jisses vad mätt man blev. Bowlingen där kostade massor så vi bowlade istället i en hall i sundbyberg som kostade åtminstone lite billigare. Funderade på utgång ett tag men när vi kom tillbaks till lägenheten och satte oss i soffan framför tvn insåg vi att vi höll på att somna. Skönt med två tidiga nätter av fem iaf, och bekväma kuddar är alltid nice.


tisdag 23 november

De andra nätterna delade jag med ena kompisen i gästrummet, men där var så varmt och hårt så sista natten, den till tisdagen, sov jag där ute i stora rummet. Sov riktigt gott där nog, men nästan att det var lite i mjukaste laget. Flickorna packade och packade om hela förmiddagen. När jag hade hjälpt dom så gott jag kunde med deras musik- och filmöverföringar så gick jag och duschade. Det var så skönt med en dusch. Därefter gick jag ner och åt frukostmat i lunchtiderna medan resten av familjen fikade. Väskan hade blivit tyngre, så går det när man köper saker som man egentligen inte behöver. Familjen skulle fara till flygplatsen och vinka av flickorna så jag gick till busshållplatsen vid stora vägen alldeles själv. Det gick bättre än förvånat, första gången ensam gåendes på genvägen. Tycker det är rätt mysigt med skogsstigspromenader. Gick rätt snabbt att gå ut till stora vägen och det var hemskt skönt med lite luft. Klev av vid nacka forum för att byta plagget, men hittade inte det jag ville ha så då fick det vara, köpte två extra plagg där istället, båda med halva priset rabatt, hålstickad långtröja och ett somrigt linne. Fast när jag skulle ta mig ut ifrån gallerian höll jag knappt på att ens komma ut. Haha.

 

Väl inne i stora cityt sprang jag runt och yrade efter butiken så jag kunde byta tröjan. Till slut hittade jag butiken och det visade sig att den inte låg fullt så off som det lät på allas förklaringar. Efter ännu en irrfärd till fots hittade jag ner till puben där en kompis satt och väntade på mig. Vi tog taxi hem till honom. Käkade och sen begav han sig iväg på lägenhetsjakt, och efter många om och men pallrade jag mig också iväg. Planen var att ta tbanan till en kompis, men eftersom jag sätter mig på tunnelbanan åt fel håll, vilket jag märker först vid slutstationen, tog en resa på kanske tjugo minuter nästan en timme, lite frustrerande kanske. Där sitter jag kvar och väntar, ser ett till tåg komma in, byter, vilket jag inte skulle ha gjort för precis när jag satt mig for det första. Typiskt. Men till slut kom jag äntligen fram till dit jag skulle, och väl där snackar vi långt om länge medans en film går på i bakgrunden. Ena kompisen for innan andra filmen började. När den slutat var klockan försent, så sov över där.


dagens färd

gick till nacka forum för att inhandla sista minuten dagen grejer till their long jorney. Det var roligt att se ngt annat än shoppingens centralgata drottninggatan i stockholm. Mysig galleria, men dock vare lite i varmaste laget, fast det berodde antagligen på att man hade ytterkläderna på sig inomhus. Där inhandlades det ena och det andra, även jag, som inte ens ska på någon resa eller ens behöver kläder, handlade lite. Dagens inköp var från gt bb och jj butikerna. Roligt med egna förkortningar som är kända och egentligen betyder ngt helt annat, speciellt förkortning nummer två är vanligt förekommande På tal om den förkortningen, tänk vad kul det skulle vara med en badrums bekant, haha. Som jag just skrev, borde försöka lära mig att tänka bort mitt överanalytiska sätt. Undrar förresten om det verkligen stämmer som hon sa, att batteriet blir sämre ju oftare och längre du använder strömkabeln. Tanken tål tänkas på.

Till gallerian kom även en till ålänning för att ta farväl, vilket egentligen är ett fint sätt att säga "trevlig resa" på. Delar ni upp ordet så blir det far som är ett annat ord för resa, och väl som är ett annat ord för bra. Det var trevligt att träffa honom igen, fast å andra sidan när är det inte trevligt att träffa åländska bekantingar, speciellt på borta plan, fast det är väl så gott som alltid kul att träffa bekanta. Härmed tänker jag låta mina konstiga tankar gro ifred i tryggt förvar inne i mitt huvud. Dom är alltid minst konstiga där. Hoppas folket i allmänhet inte hinner fånga min frusenhet (catch my cold, eller vare nu är som är på gång).

Dessvärre kom jag nu på att det ena plagget var mkt snyggare i en annan färg, frågan är om det går att byta ngt man har köpt här i en annan likadan butik någonannanstans? Det borde väl gå, eller?

igår vare jul

på vårat eget lilla vis, för deras skull. Lite lustigt ändå att tjejerna vill ha en "julafton" innan dom far på tisdag och återkommer i mars, om jag skulle fara på långresa skulle nog det vara det sista jag tänkte på. Inte gjorde det så mkt egentligen, blev ju en helmysig julig dag. Började med en frukost som blev väldigt utdragen för min del, det där teet höll flera timmar, likaså juicen (inte för att det ena var direkt varmt och det andra kallt vid det laget). Därefter och samtidigt fixade vi med deras önskan om låtar och filmer. Julstökandet i köket var rätt mysigt, och före hade jag varit ut efter lite grankvistar. Blev "utnämnd" till kvällens köksa. Maten lagades och åts medan ljuv julmusik spelades i bakgrunden. Riktigt fin julstämning blev det faktiskt, även fast det bara är november, en vecka föra lillajul, och snölöst (kom dock lite snö under kvällens gång). Julpaketsöppning med tomte, julgodis, och julglögg. Innan paketutdelandet lekte/spelade vi ett litet julklappsspel, lite som julklappsroulette. Det var rätt kul med ngt litet och annorlunda. Sen fuskade vi lite och såg på förra årets kalle ankas jul. Kvällen avslutades med lite kortspel i köket, och framförallt hjärter då. Det var kul.

Nu dags att klä på sig, äta frukostmat och sen bege sig iväg.
Bråttom bråttom, stressa stressa.


tågresan

Han såg cool ut, så där snäll och blyg. Det var en intressant tolkning av coolhet tycker jag. Haha, tror iaf det var det jag tänkte på stationen när jag såg denna "coola" kille. Nu har tåget kommit till Arboga, alltid en bit på vägen mot den stora staden Stockholm. Köpte lite frukost mat eller vad det kallas den här tiden. Drycken var en vitamin water, hur gått låter det egentligen? Med smaken apelsin + apelsin, fast den egentligen smakade exakt som fanta fast utan kolsyra, rätt blaskig smak alltså. Det där såg dock rätt konstigt ut, såg ut som en bensinmacksbelysning som svävade mitt ute i luften.

 

Morgonarna är värst, speciellt om man ska iväg någonstans. Är så fruktansvärt svårt att slita sig från mysigaste. En puss till och en till och en till och lite kli och lite till. Alla gånger hinner man egentligen inte med det, men det blir ändå. Kliandet fungerar lugnande samtidigt som det blir lite som massage. Nästan att jag saknar det ibland. Andra gånger vill man bara därifrån för de där vissa dagarna känns allt bara som att det är fel.

 

Passligaste med låten nu iaf. Det var flera låtar igår som hade textrader som var så klockrena, men glömde tyvärr att skriva upp dom. Kan inte hålla rätt på allt.
Frågan är ju om jag kan hålla rätt på någonting.

 

Nej men nu blir det smörgås,

min mage morrar matdags.


det snöar

tydligen ute, undrar hur länge det har hållit på med det. Gissa om man blev paff när man gick ut till frysen och såg ut genom fönstret att det var vitt på marken. Har kanske inte varit så noga med att kolla ut vareviga timme, kändes liksom inte lönt det, sannolikheten att ngn speciell passerar den här tiden är ganska liten, även fast jag nog börjar undra lite vart alla tog vägen när det inte blev eftetrfest hos oss. Människan är ett vane- och flockdjur och om en vana ändras uppstår det lätt förvirring i flocken. Inget hört från någon på väldigt länge heller, kanske blev de insnöade på bb? Vem vet.


Medans jag diskade kom jag på olika låtar som jag gillade som fixades, och när diskandet var klart fick jag för mig att ändra namnen på nästan alla låtar. Det måste ha tagit ganska lång tid med tanke på hur mkt klockan är nu. Min kompis ringde och bad mig skicka lite låtar på msn, men sen dök hon bara upp snabbt för att byta dator och därefter hörde jag inget mera ifrån henne. Hon måste verkligen ha haft många tänder. På tal om datorer, min kommateckensknapp börjar bli rätt trögtryckt, vilket är jobbigt för jag gillar att kommatera ofta. Tycker det är fint, så nu kommer det bli korta meningar istället. Fast vanligtvis brukar jag väl ha ganska märkliga meningsbyggnader om vartannat, andra gånger får jag till riktigt fina meningar som låter snoffsiga. Sen om det leder till att innebörden ingenting innebär istället innebär ju inte det att meningen i säg var mindre fin.

 

Började bygga basbehov framemot småtimmarna, vilket egentligen skulle kunna tänkas betyda (fyre verb i rad, nice) att man kanske ska gå och lägga sig istället för att äta. Är antagligen inte meningen att man ska vara vaken den här tiden, men kände för att laga ngt kreativt, plus att jag är i behov att få slut på filen för annars blir den dålig under helgen då jag inte kommer vara hemma, eftersom han inte gillar fil så mkt längre.


jordgubbar och fil

kvällsmålet i form av fil och jordgubbar mixade.

 


prickar och ord

det var lite roligt, härom dagen läste jag en artikel om lady gaga tror jag det var, doesn't matter really. i artikeln fanns det några bilder på några av hennes olika klädstilar och outfits på flygplatser. den ena tyckte jag såg ganska sådärig ut, speciellt skorna. kolla själva på denna länk och säg vad ni tycker.

när jag nu tänker efter är jag inte säker på om det alls var i denna artikel som jag kom och tänka på de här orden. men hur det nu var. tycker det är rätt kul hur två prickar kan helt ändra innebörden av ett ord. vet inte hur många "ordpar" som det kan vara så radikala skillnader på, för att förenkla det lite ska jag förklara mina ord först. det ena innebär att man är så gott som anonym och ingen vet vem man är eller ens att man existerar. det andra ordet är nästan den raka motsatsen, plus att det ordet har en "ful klang" lite mer mot det elaka hållet, om ni förstår hur jag menar. kommit på vilka ord jag menar? inte? då ska jag ge er dom.

här är orden som byter innebörd mha endast två små prickar
okänd  -  ökänd

på tal om att vara lite annorlunda.
hittade en jättefin cykel utanför kåren härom dagen.
den var så specifik att jag helt enkelt inte kunde låta bli att ta en liten bild på den.

färgglad och grann

kanske dock att plastpåsen inte riktigt passade så fint in i min vackra bild av denna fina cykel, men förstår ägarens tanke med att ha en plastpåse över sadeln. på tal om cyklar, hämtade till slut hem min cykel. den stackaren hade stått glömd där i cirka två månader. tur att den stod kvar. annars hade jag blivit ledsen i ögat.

ciderlådan

börjar bli ett tag sen nu men jag gjorde ett tappert försök i alla fall som resulterade i att jag åkte ut först, men det var oerhört skönt att gå och sova. Dock hävdar jag fortfarande att jag hade klarat det om jag hade ätit ngt mitt i, fast det är ju enbart mitt fel att jag inte hade vett att be få beställa mat. Visade sig nämligen att jag inte riktigt gillade philladelphia mjukost som pålägg, vilket var synd för det hade suttit fint med en liten smörgås. Lite lustigt var väl kanske att den enda som klarade det ville ut på krogen efteråt. Det enda som jag tyckte var lite dumt var att ingen berättade att all kvarvarande dryck tillfaller kontrollanterna. Tycker ändå det är en viktig "regel" och många hade säkert inte varit med förut och var inte medvetna om att så var fallet. Strax efter tio kommer en deltagande kompis över till oss. Stackars badkar, fast det är inte första gången det händer. Det är bara så att fulla folk faller.

Första snön, som stannade, kom nionde november, alltså samma vecka som ciderlådan, dock försvann den redan söndagen samma vecka, dagen efter ciderlådan. Synd på all den fina snön. Konstigt ändå att alla, speciellt bussarna, fick såna förseningsproblem av lite (fast det var kanske rätt mkt) snö. Jag anser att dom vid det här laget borde vara ganska vana vid vinterväglaget här i Norden. När man till slut vaknar på söndagen och ser hur all snö är borta blir man lite nedstämd. Den som var så fin. Mina första tankar den dagen var: det blev inga snögubbar, det blev ingen krog, det blev inget märke.


tyckte det passade bra in med en liten snöbild här.
ps. ngn som vet hur man får bort den svarta
ramen runt bilden och vill hjälpa mig?


samma rubrik igen

igår fick vi besök av en riktig härlig tjej. var längesen man skrattade så mkt som vi gjorde igår, sen igen kan det också bero på att vi var rätt övertrötta, klockan var nämligen runt sex am när vi följde henne hem. när vi själva väl kom i säng var väl klockan runt halv sju. haha.

idag har jag varit och postat brevet som jag till slut lyckades få mig till att skriva. därefter via pressbyrån med nyckeln för att sen bege mig vidare upp till parkeringen genom det slaskiga väglaget. väl där for jag med en kompis ut till marieberg för att köpa till morgondagens annalkande ciderlåda. var in via matbutiken en sväng före, så nu har vi mat (i brödform) ett tag framöver iaf.

dagens kvällsaktivitet blev zumba med massor av människor. det var så överfullt att man nästan krockade med folk, speciellt om man har dålig takt och koordinations förmåga, som jag. haha. det var kul, men saknade lite min träningskompis. borde verkligen ha ansträngt mig mera. men men. nu är det där betalat också så allt är väl typ frid och fröjd.

nu närmas nattningen,
tydligen tröttar tröttheten.

gårdagens

krogvistelse blev nog helt okey kul. senaste gången var mkt mera ägig, speciellt om man tänker på hur dansandet såg ut då. det var svinkul man kände sig verkligen vig och graciös. sen vad folk omkring tyckte var inte mitt problem, så länge det kändes snyggt så vare bra.

hört på krogen igår. en kompis till mig berättade att han nästan höll på att säga till sin tjejdanskompis att vi hade sett varandra nakna i bastun. det var så här hur ska man uttrycka det, hmm, märklig kanske, speciell eller egensinnig? hursomhelst, hans kommentar var kanske inte den bästa raggningsrepliken direkt. haha. men han är söt, och bör kanske tillläggas att han var något överförfriskad igår. en annan sak som sades under kvällen var att den som inte jobbar på sitt äktenskap jobbar på att vara otrogen. väldigt rakt på sak men det ligger kanske ngt i det. hmm. tål att tänkas på.

nötterna har fortfarande inte mognats och knäckts. fast den ena finns inte längre att tillgå. men den andra har en bekant köpt så vet inte om det känns helt okey å köpa en likadan. avvaktar ett tag till å ser vad det blir av det hela. har en som jag kan ha tills vidare så det är lugnt. dessutom äre bara å bylta på sig en massa diverse andra varma accessoarer (egentligen ett lite småklurigt ord att stava till).

just nu för stunden är det bastu på gång, men kände inte alls för det idag. funderar på att gå i väg och ta tag i mitt brevskrivande igen. får se hur det går med den saken dock.
hejsvejs på en stund nu i alla fall.

vinterjackor

blev svårt nu när jag fick två alternativ. den ena är röd och den andra är blå. den ena är mkt bättre begagnad och den andra är ny. den ena har fluff som är borttagbart och den andra har sänkt pris med en löstagbar fleece inuti. fast den ena jackan kostar billigare från början för båda parter än vad den andra gör. men en fleece enbart kostar mer än hälften av den nya jackan med sänkt pris.

svåra nötter att knäcka så här i snöighetens tisdag. om en liten stund blir det korvsoppa och därefter faddermöte. kanske att man också hinner med lite räddningspatrullen.

röd med fluffblå med löstagbar fleece

en människa förblir vis så länge hon söker visheten,
när hon tror sig ha funnit den blir hon narr.
- ålandstidningen 29.10.2010

diverse

Lagom tills det började bli ngn ordning på skrivandet så upphörde det för en tid.
Tio ggr har jag tränat sen sist, och två ggr till är inbokade för den här veckan.
Härom sistens när jag skrev nämnde jag inte den dansanta kvällen på ritz som blev bättre än utgångsläget antydde.

Lagade faktiskt korvsoppa till middag idag, dock efter träningen, så middagen blev nog lite i senaste laget. Till en början var soppan för salt, men det ordnade relativt upp sig efter att jag hällt i ingredienserna och börjat krydda den. Däremot visade det sig att kastrullen jag börjat i var på tok för liten så fick hälla över det i en större, tur att vi hadd en sån, annars hade det var jobbigt. Det hela slutade med att soppan blev riktigt god, men lite i pepprigaste laget, fast man kände smaken av allting så då kan det inte vara för starkt.

Skönt att ha köket upprätt och diskat och fint. Bra start på ny vecka, träning + korvsoppa + uppdiskat. Dessutom finns det gott om soppa kvar till imorgon eller om, så önskas, till matlåda som kan frysas in. Ännu skönare att ha två träningar till inplanerade för veckan. Ska bli skönt att få lite rutin på tränandet. Måste dock komma ihåg faddermötet imorgon kl fem i samma lokal as usual.

i'd rather be with you,
say you want the same thing too,
say you feel the way i do

RSS 2.0