trehundrade inlägget

Kändes som det borde vara något seriöst, men kommer inte på något som passar att skriva om i detta hyllade inlägg. Har tvättat tvätt i timtal känns det som, inte bara känns utan är så med för den delen. Jisses vad tvätt vi hade. Synd på dom där soffkuddarna bara, den ena luktar fortfarande lite skumt, men de blev torra och varma åtminstone.

Får se när jag vågar titta på bilderna. Tänk om de inte är så fina som det kändes som de såg ut att vara då jag valde ut dom, borde jag ha lyssnat på pojkarna?

Avvaktar och ser vad det blir av allt.

blogging failure

Gissa om det kändes lite surt när jag missade skriva med tio minuter. Tänk mer än tjugo dagars skrivande i streck och så går man miste om månadsrekord på grund av en tio minuters spann åt fel håll. Damned.

Därför har jag inte heller velat skriva på några dagar för att det kändes jobbigt att ha failat. När jag äntligen började få någon ordning på någonting stupar det. Vad ska jag nu "skryta om" liksom?

Såg just ett klipp från en väns blogg om Alexander Skarsgård. Gillar att min första tanke när han kom in var "vad han ser dum ut med så mycket kläder på" haha. Kanske att det har blivit lite mycket True Blood lately, eller vad tror ni?

Till slut hittade jag två som var sugna på att följa med, vilket även kom med en liten bonus eftersom den ena gärna tyckte vi skulle fara med hans bil. Win-win situation liksom. Det som är lite problematiskt med den fotoshooten är att bilderna som jag gillade lite extra kan jag inte egentligen lägga upp någonstans för de är förbjudna. What to do about that, hmm.

härigt och därigt

Nu har man pratat med hemom ett tag. Alltid lika trevligt att veta att dom lever och har det bra där borta på vår underbara lilla ö. Verkar inte som det var något speciellt på gång mer än att det började bli kallare väder där, och det är ju likaså här.

Visste inte att det skulle bli så här svårt att hitta en eller två som ville följa med mig till Västerås. Varför valde jag ens den staden? Hade ju faktiskt varit en poäng och valt Stockholm för att det är lite större och att jag känner åtminstone några som bor där, iofs verkade dom jag hört med därifrån också vara upptagna på annat håll.

Så vi får väl helt enkelt avvakta och se hur det går med sällskapsresandet.

inte substantivet utan verbet

Idag tog jag åtminstone tag i en sak som jag har funderat på att göra ett tag, nämligen skriva en innehållsförteckning för min hk-pärm sen högstadiet. Har dock en kvar, men man kan inte göra allt roligt på en gång. Det som förvånade mig när jag bläddrade i pärmen var hur många gånger som sammansatta ord stod särskrivna. Borde inte lärare kunna skriva rätt, även om dom kanske bara är lärare i matlagning?

Idag är en sån där seg dag känner jag. Lite ledsen för att jag missar träningen och istället borde ha varit på simning i flera timmar istället för att förbränna det jag åt igår. Men som vanligt när jag skriver om det så blir det inte, plus att det ändå börjar bli för sent att fara på det nu. Synd att det som det krockar med inte var imorgon istället.

Men men så kan
det bli ibland.

naturens förändringar

Allt kändes så sorgligt vintrigt när jag gick och returnerade bastunyckeln idag. Bara en liten viskande vind fick allt att falla. Det låg som i drivor överallt. Massor av massor av gula löv som fallit av och landat så mjukt med sina vänner på marken. Det blåste knappt alls, var mest dimmigt, och trots det singlade löven som flingor ner mot marken. Fast vädret var fint och uppfriskande ändå, trots den sorgliga stämningen som infann sig vid blotta utomhusvistelsen.

Gårdagens bastupingis var kul, om än lite tröttsam, mest pga träningen antagligen. Jobbigt att den kändes så okoncentrerad bara, jag som brukar kunna vara bra på att räkna, det berodde antagligen på den stressfulla starten före träningen. Plus att jag var orolig för hemmet. Men visst allt det är mitt fel. Jag hade kunnat komma iväg efter nyckeln tidigare. Jag hade kunnat sätta igång bastun tidigare, istället för att göra allt det sju minuter innan träningen började. Jag hade kunnat planera min tid lite bättre. Jag hade kunnat fixa fram ett recept till maten som hade underlättat lagandet (rättstavningen gillar verkligen inte mina passiva former), inte för att den inte blev god ändå. Jag hade helt enkelt kunnat låta bli det oviktiga som jag gjorde igår.

lyssnande

till "gammal nostalgi musik". Rätt soft, men störande att det internetbaseradeprogramhemsidan som jag använder har remixes med samma namn som originalen. En låt som jag köat fick jag testa igenom tre eller fyra låtar förrän jag hittade rätt version. Kalla mig tråkig, men original är oftast bäst. När jag vill höra en speciell låt/artist så söker jag inte efter crappiga remixes. Så det så!

Annars en helt bra softisch söndag. Träning senare och sen bastu för de som är intresserade och vill vara med. Vem vet, vi kanske ses i bastun ikväll? Ni är alla hjärtligt välkomna!

Kapten Röd

Spelningen var riktigt bra, synd bara att dom inte spelade den låten. Fast det visste man nog egentligen att de inte skulle göra eftersom det är turnerandet av nya skivan som är på schemat nu, trots det spelade de ändå några äldre låtar.

Gårdagens okynnesdrickande resulterade i en segstartare dag än vanlig. Mår väl fortfarande inte riktigt återställt. Bägge händelsarna beror antagligen mest på mängden mat som valdes att intas försent och för lite. Ska försöka återställa matbalansen idag, men som vanligt ser vi väl vad det blir utav det.

så blev det

parasiterar visst rätt mycket själv också har jag märkt, icke bra. får se vad det blir av dagen kvällen, men ser framemot Kapten Röd på frimis. man blir trött av att inte kunna somna och istället ligga vaken och filosoferande titta på stjärnorna, för att inte tala om hur kall och frusen man känner sig dagen efter då man fryser så mycket att man slumrar till.

märlan

varför tänkte jag inte på vardagsrumssittandet tidigare?
detta är ju hyggligt bekvämt samt man slipper sitta som en märla vid datorn.

rättelse:
det var faktiskt inte kakan det var fel på,
utan det var den lite missvisande presentationen.

koppar som inte var koppar utan koppar

Det var alltså inte koppar koppar, utan koppar, Cu, ämnet tydligen. Hade nog varit ganska absurd stöld annars, fast å andra sidan var det precis det det blev. Jag menar hur ofta hör man om ett gäng som stulit ett kyrkotak? Fast å andra sidan igen, visste inte ens att de var gjorda av koppar.

Än en gång funderar jag på att fara. Borde verkligen bege mig iväg med det, som jag egentligen borde, och hade kunnat, fixa fram redan för tre fyra år sedan. Vad det hade hjälpt mig med vet jag inte, men antagligen gett rösträtt.

Hur kommer det sig att jag är hes i halsen idag? Var det verkligen så att jag höjde min röst så mycket för att prata med dom som inte lyssnade? Tyckte inte det var jag som var högljuddast igår, eller? Fast kan igen bero på sjungandet, för tyckte nog det blev mer än vad det vanligen blivit här senaste tiden, inte sant?

spelandets kväll

Spontant oplanerat helmatchande sker inte så ofta, jag menar jag matchade till och med med colaburkarna.
Snyggare än så kan det nog inte bli. Kändes lite kul när jag insåg matchandet med kläderna och allt.

Spelkvällen hemma hos oss blev riktigt kul till slut, när vi väl kom igång. Det spelades lite andra spel än vanligt: Rappakalja, Partners (ett fia-liknande spel), och två partier SpankTheMonkey som var längesen sist.

Till middag lagades det en seriösare version av pasta carbonara med både lök och lite mjölk. Riktigt lyckat.
Efterrättens kladdkaka blev dessvärre inte lika lyckad, fast rullandet av gårdagens coccosbollar blev fint.

Dessvärre två var att det inte blev något simmande.
Även fastän jag satt och var sugen på att fara i typ fem timmar.

ovanligt

kanske att jag är vaken så här tidigt, men var tvungen att bege mig till Tybble Vårdcentral i kylan från spöregnet. Kom dit strax efter åtta väntade en stund och fick sen komma in. Därefter gick det snabbt och sen for jag och handlade. Saften var dessvärre ingen höjdare, men det borde man ha anat eftersom den andra stora inte heller var god.

När jag ändå var i farten funderade jag på att kanske även jag skulle fara och simma. Det brukar vara rätt skönt och avkopplande att simma några längder i någon timme, ett plus att det spelas bakgrundsmusik.

Nu tror jag att jag ska fortsätta med mitt bloggplöjande sen börjar det kanske bli dags att gå en sväng,
eller pallra mig iväg på den där simturen istället för att bara prata om den. Man får se.

städandet

gick snabbt och enkelt tack vare omflyttande av de få saker vi har stående på golvet. Städade till och med korridoren för den började se för hemsk ut, fast det var lite små obekvämt att gå hukad för att kunna städa där pga att nilfisken är trasig och ingen vill komma och reparera den åt oss, trots att jag mailat om det twice. Lite jobbigt å hälla ut svabbvattnet eftersom det var stopp i tvättstuge handfatet så hällde ut det istället, men då lossnade förstås handtaget till den fina svabbhinken.

Så nu måste den känna sig oerhört välkommen,
men frågan är hur den gillar allt detta regn?

höstligheter

Hösten har hunnit ikapp oss här i Örebro också. Nu är det mesta gult som blåser omkring. Temperaturerna kryper sakta neråt noll. Snart börjar väl första snön falla och morgnarna är frostbitna och glittrande vackra. Faktum är att natttemperaturen redan krypt under noll, eftersom jag såg frost på bilen härom tidiga morgonen.

Känns tomt, som att något saknas. Märklig känsla för att inte tala om synen. Ser ut som att dörren är stängd fast den står vidöppen, ser ut som en osynlig mur som inte riktigt är osynlig på något konstigt sätt och vis. När man kollar dit ser det helt tomt ut och man funderar vad det är som fattas. Fast man vet egentligen vad det är men kommer inte ihåg att det kändes så där tomt och såg så ensligt ut före förra kom in i bilden.

Men det kommer tids nog att bli bra.
Den nya borde komma snart.
Närsomhelst faktiskt.

söndag sextonde

Helgen har känts lång fast ändå kort, seg fast ändå inte. Har hunnit med besök till flera orter. Alltid trevligt att träffa lite "ingifta släktingar". Gott med sällskap och mat. Haha.

Idag har det varit svårt att inse att det verkligen varit söndag. Haft måndag eller något ditåt. Kändes som det var flera evigheter sen senaste träningen, och då var den i torsdags.

Ska bli kul att se hur den passar in sen när de har passligt att låna släpet för att kunna frakta den hit. Just nu ser det städat men tomt ut, lite som att man inte har flyttat in i vardagsrummet än.

Ska bli kul med lite nytt.

lördag femtonde

idag har vi hunnit runt en hel del. frukost klockan halv tie och sen nästa mål först halv tre tre, så gissa om man var hungrig. nu blir det snart fika. detta skrivet från en telefon med touch, som egentligen inte borde kallas "knapplös" eftersom den på ett vis visst har knappar. skam den som ger sig samt tredje gången gillt heter det ju.

fredag fjortonde

Nu börjar det bli dags för frukost och sen ska vi börja bege oss till Karlskoga.
Kanske en idé att packa i ordning lite saker som ska med,
typ sovsaker tandborste spel, något mer?

dagsuppdatering

Idag har det varit en fullfart dag. Upp som folk och för frukost, riktigt gott med bröd igen, var längesen man åt det senast. Om man bortser från igår kväll då vill säga. På tal om igår, det spelades lite bezzerwizzer här som är ett riktigt kul spel.

Efter frukosten syddes och lagades det lite trasigheter och sen bar det av till första butiken för lunchingrediens inköp, som även blev att räcka till frukost. Hemma laga mat och äta och sen iväg till myrorna som blev vidare till lidl. Där köptes det två liter vaniljglass för tie kronor och fyrttio öre. Bra pris och utsökt delikat vaniljglass. Sittandes vid datorn för spelstund (de andra åtminstone) och därefter bar det av till öb för ännu mera praktiska inköp som tex toapapper. Müsli inhandlades också så att vi kan blanda egen.

Nu börjar det bli hög tid att börja bege sig till träningen igen.
Tjingeling tingeling, tjolavippen tjosan.

så ser det ut

blir alltid lika förvånad när fiskpinnarna verkligen smakar fisk och även luktar som det. haha.
nu ser vi på darkwing duck bara för att han är töntig och klumpig så blir han nästan rolig.
sen börjar det väl bli dags för storstädandet av lägenheten inför besökarnas välkomnande.

vandrat

i det vackra vädret i timtal med en kompis. Det var längesen man gick så mycket omkring och långt. Markabacka-spårets-skogen var väldigt vacker så här års med en underbar doft av barrskog. Luktade så här höstligt och gott.

Nu håller det på att lagas mat, idag blir det något så delikat som stuvade makaroner och ugnskorv. Senare blir det ytterligare en träning. Vem vet, jag kanske rent utav får ut en bättre kondition av det här.

Gårdagens bastubadande blev lite failaktigt, eftersom jag hade missat med timern och den verkliga tiden, samt att det inte ens hade blivit varmt trots att det borde ha blivit det efter den andra ändringen.

"Resultatet av gårdagens evenemang":
Bastubadandet betraktades beundransvärt besvärligt,
brännande bastuvärmen beslutades bortvara.
Bagatelliskt bad bådar bedrövligt bortvärmesfall.
Sparat 01:50 am
natten till idag.

nya kategorin, igen

insåg just att några av nya kategorin stavrimningars inlägg är lite långsökta.
ett där som jag insåg att bara hade en känsla av det, men inte helt uttalad.
själva upplägget i det var intressant och på nåt vis lite filosofiskt.
men bortsett från det vet jag inte riktigt hur det hör dit.
svårt att skriva så inläggen får någon innebörd.

fast varför skulle de inläggen vara någon skillnad från mina andra inlägg?
måste följa den röda tråden som den här bloggen har som tema.
hursomhelst, ni som inte förstod förra inlägget, det är
bastu kl 19 på studentgatan ikväll.

faktiskt

fint flyt följde färden framåt, färdförevisningarna följde färg, färden fortskred fridfullt funderande, för föregående fick färdmedlen faktiskt fara färdiga för förflyttning, förseningar frånvarade, få förväntningar förstördes.

för frusna folk föreslås familjärt farande för frostighetens försvinnande föredras.

gårdagen

blev inte så festitativ som jag trodde att förslaget skulle vara. snart far folket på sjöslaget,
är fortfarande lite sugen på att fara, det fanns ju en extra biljett.
fast kommer känna mig som en hycklare då.

nu har jag fyllt över havregryn i min ena burk,
den andra var för stor för att ens rymmas in på hyllan.
ska väl se till att få i mig något så jag är färdig att fara till marieberg.

passerade fort

blev en film som var rätt bra och sen bussande till marieberg där det blev omkringvarande i många timmar tydligen.
det som köptes var delikat utsökt fiskrätt på ikea, därifrån jag sen köpte hem burkar av diverse slag och storlekar.

nu är det kväll och dags att hitta på något skoj, vet bara inte vad.
har fixat med korsetten, men inser nu att jag borde skaffa en i bättre storlek form och färg.

återkommer med mera "intressanta" uppdateringar" en annan dag.

impuls vandrande

nu har jag till slut kommit hem efter träningen. det gjorde vi bra.
därefter blev det käk på ett avlägset ställe mitt i centrum.
stadsvandring följde men eftersökandet gick rätt kasst.

dagens insikt:
stadsbussarna är vita på taket.
såg väldigt lustigt ut.
även dom blåa.

som vanligt

Borde bestämt begränsa beroendet, bara bruka bråkdelstid.
Dessvärre då datorsittandet drastiskt dramatiserats.

Hmm. Det var en svår bokstav med d, eller så är inte min morgonhjärna så highly developed.
Försökte bara mena att mitt datorsittande vid msn har kommit tillbaka.
Nu ska jag iaf göra mig i ordning för att fara och simma.
Ska bli skönt, var längesen.

genomgång

av bloggen. huj vad hemskt lång tid det tog, men vad hade jag väntat mig av fjorton sidor med inlägg, och som jag gissade var det nästan inga inlägg alls som passade in i den nya kategori, visade sig att jag skriver ett var artonde månad som passar in där. evinnerligt tjat om den nu känner jag.

märks att man har blivit en vanare bloggare för en del av de tidigare inläggen var hopplöst långa och osammanhängande som man inte förstod nåt alls av nästan, inte nästan heller, man gjorde inte det, och jag ska ändå vara författaren till inläggen. märkligt.

nu skynda iväg till träningen.
hejsvejs.

tydligen

tog det längre tid att sortera på bloggen än vad jag anat. Dessutom blev inte kriterierna för sorteringen så regelbunden heller. På två timmar lyckades jag bara sortera inlägg till oktober tio, vilket betyder att det ytterligare är två år kvar att sortera in. Fast sen igen tror jag inte att jag hade sådana avancerade skrividéer för mig på den tiden.

Igår var en helt vanlig dag som blev lite halvspontan till slutet. Lyckades till och med hålla mig borta från fb hela dagen, det är rekord på länge, men det ska bli bättre.

Skönt att det nu även har blivit diskat igen. Nästa projekt
på min plan är att laga byxorna och därefter gå på träningen.

Nu tror jag att jag ska försöka fortsätta med sorteringen.
Får se hur det går och hur långt jag orkar idag.

sådärja

Nu har jag gjort en kategori till som jag ett tag funderat på att skapa. Den kommer dock inte bli så renodlad som de andra kategorierna är, fast sen och andra sidan är det väl bara den ena som verkligen är det den heter. Den andra är rätt blandad, ibland musikklipp, ibland musiktext, ibland musiklänk, ibland musiksnack, men den handlar i mestadel om musik i en eller annan form. Den här tredje nya kommer nog vara lite blandad, men med minst ett stycke som passar in i kategorirubriken.

Ikväll får vi se vad det blir av allt. Har anmält mig till singstarturneringen, dessvärre krockar den ju nu med två kompisars "hejdå-utflyttning-långt-bort-flyttande"-fest. Fast två timmar är väl kanske inte så långt, men man har liksom vant sig att se dom omkring ibland.

Ska försöka kontrollera mina beroenden lite bättre. Har blivit för mycket facebook nu senaste, och trots att jag hade som plan att minska på det med start från idag är jag ändå på väg dit efter detta klart skrivits har. Kanske ska satsa på att bli blogg beroende istället? Bra plan att planera in ett beroende, eller? Ska åtminstone försöka förhindra och förminska mina tankar på det.

Nu ska jag se om det går att sortera in de gamla inläggen som berörs av min nya kategori.

samspelt

Spontant s-sorterande.

Samtliga spelare skötte sig särdeles
systematiskt, så som spelandet skötas skall.

Små separationer skiljde samtliga, som
senare sorterades så som skiljaktigheter
som samordnat skapats skötas snyggt skall.

disney

musik är väl underbara? Skulle höra på en låt men slutade med att jag nån timme senare lyckades slita mig från youtube och alla dess disneylåtar. Dom har den här sköna stämningen, man blir glad och varm inombords, starka känslor speglas och en del får tårar att rinna. Även nu lyssnar jag på disney, men från spotify.

Annars inte så mycket. Var på en skogspromenad på vägen tidigare. Rett upp lite i köket, och ska ta ut de värsta soporna när jag går till kvällens träning. Hoppas den blir lika spelsam som senaste.

Längesen jag känt mig så här populär på facebook som efter denna härliga helg.
Har träffat många nya underbara utagerande undervarelser under denna helg.

upptaktshelgen

I helgen har det alltså varit upptaktshelg, en get-together-gathering för att sammansvetsa de nya med de gamla inom spexet. Ett väl fungerande koncept. Många nya namn har man fått lära sig, som gått nog bättre än förväntat, några hade man ju namnen på redan så det underlättade ju en hel del. En helg med gott om kramar helt enkelt.


Fredag trettionde
påbörjades vår två-timmars-resa till hemlig ort. Desto längre bort vi kom desto höstigare blev det, tills vi var framme och det var total höst, med strålande vackert solskensväder. Alla träd var gula och löven hade börjat falla av. Indelningen inleddes, inkvarteringen iscensattes, inrutade inomhus idkades intressanta intressehavanden. Men före det var det middagsdags, blev spaghetti och kryddig köttfärssås. Riktigt smaskigt med mat efter den "långa" resan. Fast, när är mat inte gott, finns det sådana tillfällen?

Intressehavandet för min del blev ett spel dit jag blev tillfrågad, som var riktigt kul. Spelet hette "upp till bevis" och hade fyra olika kategorier: baklänges, kroppstagande, ord-pyttipanna, och ord-storms-sammanhang. Kul med lite utmaningar och olika kategorier. Vid elva var vi klarspelade och delar av gänget fortsatte ner till bastun, där vi satt till halv två. Riktigt nice med luftpaus till den stjärnklara himlen. "Sängdags" runt fyra för oss bastu-långsittar-badare. Fast eftersom bastandet varat länge frös man hemskt och fick hoppa upp och ner på toa från överslafen några ggr och därefter klä på sig lite mera. Sen, sen somnade man sött, eller åtminstone varmt.


Lördag den första
var det kastrullväckning som gällde. "Rise and shine":andet var runt kvart i nio för det var frukostdags. Förträffligt fina föreslagna företaganden för fantastisk framkomst framhävdes, vilket innebar att vi lekte lite diverse skojsiga lekar. Därefter teaterövning, sen byte för att ha sångövning. Manusuppspelandet (ja eller, muskelavslappnandet) påbörjades före lunchen. Lunchen lät oss välsmakas i form av korvstroganoff och ris. Manusuppläsandetsfortsättning fortskred. Fritid för finsittnings fixandet för framträdandet för försenade förtäringsförträffligheten. Fint framfilade filosofier fortskred för fritids fyllnaden före finsittnings förväntningarna. Sittningen var trevlig, om ändock kanske lite i kallaste laget, men det funkade liksom det med. Blev gemytligt och sittsigare på ett annat sätt. På menyn stod:
Förrätt: basilika-baserad-löksoppa. Mmm mums.
Varmrätt: kyckling med potatis och rotsaker. Smakade smaskens.
Efterrätt: marängsviss med bär- och chokladsås. Drömlikt dreglande.

I sista mellanpausen startades bastun pga av den relativt lågt värmande valet av sittningsplats. Snabbvärmd bastu, varm och god på mindre än fem minuter, men då med finkläderna på. Finsittningen avslutades med ett ordsvängeri, i princip "då var sittningen slut, är det dags för ståning nu?" Småskaliga skratt. Packade lite måfå-aktigt i ordning det mesta då jag inser, klänningen ska kanske packas ner den med. Bra tänkt. Klockan var runt halv fyra när jag väl lyckades ta mig ner till bastun, och väl där var vi bara tre. Lite förvånande eftersom "alla" sa ååh det sku vara skönt med bastu efter det här. Väl runt halv fem kom resterande resten och tyckte nu var det dags för bastu. Lyckades till slut ta mig ifrån bastun och efter den iskallt sköna duschen somnade jag runt sex am. Denna natt sov man varmt och gott och somnade relativt snabbt vad jag minns.


Söndagen den andra
. Efter de få timmarnas sömn även denna natt kom den snälla väckningen runt halv tio. Frukosten som dom kallade brunch (läs:frunch) vid tio-tiden var iordningsställd. Åt och städandet och disken tog vid. Diskandet gick undan, för med snabbverkande maskin kommer man relativt lindrigt undan. Slutpackandet och ner-säng-bäddandet. Nu hade vi kommit till den spännande dagsorningen, matauktion. Kul, och praktisk, sak att göra faktiskt. Var många glada människor som lämnade stället hoppfullt vetande att det blir frukost även imorgon. Win. Två timmars tillbaka bussresande. Väl hemma med lite extra teknologi som ska återlämnas imorgon.

Efter ett tags skrivande inser jag nu att man faktiskt är ganska trött ändå.
Frågan är hur det går med kvällens bastande.
Now off I go to find the sauna-key.

RSS 2.0