upptaktshelgen

I helgen har det alltså varit upptaktshelg, en get-together-gathering för att sammansvetsa de nya med de gamla inom spexet. Ett väl fungerande koncept. Många nya namn har man fått lära sig, som gått nog bättre än förväntat, några hade man ju namnen på redan så det underlättade ju en hel del. En helg med gott om kramar helt enkelt.


Fredag trettionde
påbörjades vår två-timmars-resa till hemlig ort. Desto längre bort vi kom desto höstigare blev det, tills vi var framme och det var total höst, med strålande vackert solskensväder. Alla träd var gula och löven hade börjat falla av. Indelningen inleddes, inkvarteringen iscensattes, inrutade inomhus idkades intressanta intressehavanden. Men före det var det middagsdags, blev spaghetti och kryddig köttfärssås. Riktigt smaskigt med mat efter den "långa" resan. Fast, när är mat inte gott, finns det sådana tillfällen?

Intressehavandet för min del blev ett spel dit jag blev tillfrågad, som var riktigt kul. Spelet hette "upp till bevis" och hade fyra olika kategorier: baklänges, kroppstagande, ord-pyttipanna, och ord-storms-sammanhang. Kul med lite utmaningar och olika kategorier. Vid elva var vi klarspelade och delar av gänget fortsatte ner till bastun, där vi satt till halv två. Riktigt nice med luftpaus till den stjärnklara himlen. "Sängdags" runt fyra för oss bastu-långsittar-badare. Fast eftersom bastandet varat länge frös man hemskt och fick hoppa upp och ner på toa från överslafen några ggr och därefter klä på sig lite mera. Sen, sen somnade man sött, eller åtminstone varmt.


Lördag den första
var det kastrullväckning som gällde. "Rise and shine":andet var runt kvart i nio för det var frukostdags. Förträffligt fina föreslagna företaganden för fantastisk framkomst framhävdes, vilket innebar att vi lekte lite diverse skojsiga lekar. Därefter teaterövning, sen byte för att ha sångövning. Manusuppspelandet (ja eller, muskelavslappnandet) påbörjades före lunchen. Lunchen lät oss välsmakas i form av korvstroganoff och ris. Manusuppläsandetsfortsättning fortskred. Fritid för finsittnings fixandet för framträdandet för försenade förtäringsförträffligheten. Fint framfilade filosofier fortskred för fritids fyllnaden före finsittnings förväntningarna. Sittningen var trevlig, om ändock kanske lite i kallaste laget, men det funkade liksom det med. Blev gemytligt och sittsigare på ett annat sätt. På menyn stod:
Förrätt: basilika-baserad-löksoppa. Mmm mums.
Varmrätt: kyckling med potatis och rotsaker. Smakade smaskens.
Efterrätt: marängsviss med bär- och chokladsås. Drömlikt dreglande.

I sista mellanpausen startades bastun pga av den relativt lågt värmande valet av sittningsplats. Snabbvärmd bastu, varm och god på mindre än fem minuter, men då med finkläderna på. Finsittningen avslutades med ett ordsvängeri, i princip "då var sittningen slut, är det dags för ståning nu?" Småskaliga skratt. Packade lite måfå-aktigt i ordning det mesta då jag inser, klänningen ska kanske packas ner den med. Bra tänkt. Klockan var runt halv fyra när jag väl lyckades ta mig ner till bastun, och väl där var vi bara tre. Lite förvånande eftersom "alla" sa ååh det sku vara skönt med bastu efter det här. Väl runt halv fem kom resterande resten och tyckte nu var det dags för bastu. Lyckades till slut ta mig ifrån bastun och efter den iskallt sköna duschen somnade jag runt sex am. Denna natt sov man varmt och gott och somnade relativt snabbt vad jag minns.


Söndagen den andra
. Efter de få timmarnas sömn även denna natt kom den snälla väckningen runt halv tio. Frukosten som dom kallade brunch (läs:frunch) vid tio-tiden var iordningsställd. Åt och städandet och disken tog vid. Diskandet gick undan, för med snabbverkande maskin kommer man relativt lindrigt undan. Slutpackandet och ner-säng-bäddandet. Nu hade vi kommit till den spännande dagsorningen, matauktion. Kul, och praktisk, sak att göra faktiskt. Var många glada människor som lämnade stället hoppfullt vetande att det blir frukost även imorgon. Win. Två timmars tillbaka bussresande. Väl hemma med lite extra teknologi som ska återlämnas imorgon.

Efter ett tags skrivande inser jag nu att man faktiskt är ganska trött ändå.
Frågan är hur det går med kvällens bastande.
Now off I go to find the sauna-key.

Kommentarer
Postat av: johanna

var gärna med i dagens blogg: :http://jaxel.blogg.se/2011/october/vinnare-ny-dagens-blogg-1.html#comment

2011-10-02 @ 19:33:06
URL: http://jaxel.blogg.se/
Postat av: Born This Way

=)

2011-10-03 @ 12:49:43
URL: http://beckaliza.blogg.se/
Postat av: Sofia - Uddevallas största modeblogg!

Nu är vinnaren av Britneys nya parfym uppe! Kika in för att se om du vann!



Var gärna med i veckans blogg eller någon annan av mina tävlingar :)

2011-10-03 @ 12:54:56
URL: http://smnmode.blogg.se/
Postat av: Åsa

Nu har jag dragit en vinnare i Britney Spears tävlingen. Kika in och se om det var du som vann!

2011-10-03 @ 20:20:51
URL: http://asahoffman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0