tisdag åttonde mars

Idag var det dags att laga fyllning och vispa grädden. Det var ett rätt kul moment när det visade sig vara rätt enkelt att få det snyggt. Så vi slafsade i fyllningen satte på grädde och sen locket och florsockret. Riktigt fina blev dom. Dock råkade det sig så att bullarna blev sjutton och enligt receptet skulle de bara bli tolv som max, så grädden räckte inte riktigt, eller snarare det mest sannolika att jag satte för mkt grädde på de första att de senare inte fick alls lika mkt grädde, vilket i sin tur resulterade i att de första blev finare.

När vi just hade påbörjat fyllnaden så kom en kompis över och vi kom fram till att vi borde göra några med annan fyllning eftersom alla kanske inte gillar mandelmassa. Sylt föreslogs men då det enda vi hade i något sånär liknande syltväg var apelsinmarmelad, så bestämde vi oss att fylla specialarna med chokladkräm istället.

i färdigt tillstånd

färdiga.

 

Kompisarna hade bara tänkt stanna en liten stund på fika, men det var deras beslut innan de såg cluedo i vår spelhylla. Det resulterade i att vi spelade det och fyra fem omgångar av spank the monkey, och sen kom ytterligare en kompis över på lite kvällsfika och hon fick vara med i det sistnämnda spelet och sen valde vi att spela kampen mellan man och kvinna också. Väldigt stereotypiskt spel, må jag säga. Speciellt när killarnas frågor handlar om sport militär och bilar, tjejernas om sömnad amning smink hästar och viss del matlagning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0