the second clearifying post

som vanligt när jag ska förklara eller förtydliga ett tidigare inlägg blir det för långt för att kallas "förklaringsinlägg" och minst lika rörigt som det jag försöker förtydliga.

allt som allt blev helgen på åland ganska fail i och med att jag missade avstigningen så kände jag mig rätt kass och misspepp till det mesta. hade varit trevligt att f¨å fara hem (till örebro) och hälsa på. lite synd ändå att jag inte tog med min svenska mobil och nyckel för då hade jag kunnat fara dit istället. hade känts närmare och mer värt.

men visst var det riktigt kul att träffa alla igen, och speciellt att spela volleyboll och simma och bränna upp axlarna nå hiskeligt att det gör ont. bästa stunden på hela helgen var när vi stod ute i vattnet ensamma, inget annat som störde. det kändes så underbart och allt kändes så bra. som om man helt plötsligt hade inneslutits i ett slags vakuum, som om hela övriga världen hade slutat existera.

men det här skulle på riktigt bli ett kort inlägg så det är bäst att jag slutar nu, och slutar sväva iväg till mina egna världar. i stort sett var helgen kanske inte så fail egentligen. åland är alltid åland, och även fast man inte saknar stället när man är borta därifrån så känner man när man har börjat den långa färden dit att man visst lite längtar och ser frameot det. men om ngn skulle fråga mig i örebro om jag saknade åland så skulle jag säga nej, för jag går aldrig omkring och tänker på "åland som så". ofta just efter att man pratat med hem så känner man den där starka känslan av samhörighet och gemenskap. de förstår en och pratar som man själv gör. det är en närhet som är svårt att hitta på annat håll eftersom man inte känner "annat håll" på samma vis som man känner åland.

skulle vara bra på riktigt om jag skulle kunna börja avsluta nu. oj, vilken underbar mening. fyra verb i rad i samma mening utan att det egentligen låter så farligt tokigt. vi ser väl om han hittar hit. skulle nog vara kul för har försökt söka upp honom på fb, men utan framgång. men tror inte jag gav adressen.

nu ska vi fara å kika om lönen kommit in.

heippa kaikkille!
hyvää yötä!
nyt mä menen!

senaste inlägget

blev långt och rörigt och berättade nästan ingenting. hur som det nu var. jag missade avstigningstiden i mariehamn eftersom jag hade tagit fel på tjugo minuter. kändes bittert. klockan tio gick jag till slut av båten i stockholm. blev ett stort fail där med eftersom jag inte hade mitt svenska nr med mig eftersom jag inte hade tänkt mig till sverige. blev dyra timmar på svenska sidan alltså. när jag väl satt där på cityterminalen kände jag bara "kan jag inte få fara till örebro istället". hade ju ingen nyckel dit så det skulle ju inte ha gått, så det blev rosella till åland som gick 15 från kapellskär, vilket innebar att jag kom till åland kl arton istället för fyra tjugofem, och då bar det av till geta på grillkalas, med tårta och kakor och sånt till efterrätt. på kvällen därefter spelades det tp, mitt lag vann inte.

söndagsnatten kändes lång och sen var det mitt i allt dags att gå upp. kvart tjugo över ett for vi in till stan. båten hennes gick runt två och sen bar det av till stranden för att möta upp med resten av gänget. det spelades volleyboll badades och käkades på ångbåtsbryggan. nyöppnade resaturangen i östra hamnen som hör till äventyrsgolfen, som tydligen är den största i norden enligt vad jag har hört. men vill inte påstå att jag tyckte den var så häftig. sen igen var jag väl ganska stressade för vid det laget var klockan närmare halv tolv och båten skulle gå kvart i. sen blev det en extra fail avslutning. hade kompisens bankkort fortfarande på mig när jag kom in på båten, eftersom båten var sen så hann jag inte ner till terminalen med den. mer fail var att det inte blev ngn hytt för mig så tänkte sitta å halvsova i hyttkorridoren men där var farligast att sitta så jag gick upp några våningar till en mindre riskfylld plats. där satte jag mig att halvsova. mitt i allt står där ngn och pratar med mig. han undrar om jag mår bra och säger att kjag får sova i hans hytt, han kunde sova på golvet. han var jättesnäll och sen efter att han gått på jobb for jag i duschen och det var riktigt skönt efter det hemskt överkonsumerade solen.

nu sitter jag här, dricker mitt kalla te, lyssnar på musik, och känner mig lite som en på jobbet,
förvirrad och med tusen frågor som snurrar.

"if you're scared i'm here beside you,

if you're lost i'm here to guide you"

26/27.06.2009 på ”den utan trådlöst nätverk båten”

Det gick ju som det gick med det där alltså. Började lägga upp bilderna, kom till hälften, och så råkade jag klicka fel så det öppnades i samma ruta så allting försvann. Dessutom var det dumt med bildtexterna, man måstade klicka på spara bildtext efter varje gång, istället för att bara klicka på bilden. Jobbigt va. Det är verkligen det. Hade ju varit bra om jag skulle kunna höra av mig till åland då mitt batteri dog, tyckte ändå jag laddade det just. Sen igen hör det kanske inte till vanligheterna att jag brukar ringa och folk ringa mig. Han gör mig alltid så glad när han ringer, och när jag ringer honom blir jag också så glad helt uppspelt som ett barn som just har hittat en enorm slickepinne, vilket egentligen är synd att oftast numer tolkas som ngt sådant. Dagens tider -håhåjajaj- Varför kom jag nu mitt i allt att tänka på henne och vår båtresa till dramatenbesöket? Kanske för att jag sitter på en båt, hmm. Kan ju kanske ha ngt med det att göra. Hursomhelst så var det skitkul att spela ”vårt kortspel” på det viset som vi gjorde, kommer Du ihåg? =)

Nu är klockan halv ett. Jippi. Nu är det bara fyra timmar kvar. Det är ju ingenting. Men min kära lilla vän kommer nog inte hålla så länge, frågan är om jag ska sätta mig mitt emellan två dörrar för att kunna koppla i strömkablarna. ”Det burja hetta till”, haha, hamburgare. Känns dock inte som jag skulle orka packa upp dom för har packat ner dom så fint. ”Han måste se över sin flicka så allt inte går åt skogen. Han måste kunna ge den njutning så hon inte är otrogen med någon annan man som kan va där för hon, ge hon orgasm ibland.” Lite småskön låt nu iaf.

Såg en man tidigare idag (dock inte så mke tidigare) som satt i sin hytt och det såg ut som han hade en internetkabel i, gissade då på att han hade ett sådant därnt mobilt bredband ni vet. Tänkte jag kunde små tjuva lite ifrån det, men icke sa nicke. Nicke Nyfiken. Haha. NN = Nationalistiska Nordbor. Haha, igen. Ingen aning. Hittade just på det. Låter som det kan bli långt det här. Borde kanske koppla i kablarna iaf. Nu har jag sparat iaf. ”Var ärlig då och förstå att du är kär”. Fina låten från Herkules. Bra text som stämmer in på mkt just nu. ”Finns det ett pris för verklig dumhet då har jag redan vunnit, men ingen man får mig att vackla. Det är historia, tid som svunnit. Vem är det du lurar han är allt du tänker på nu, du kan bygga murar men vi ser och kan förstå. Ja försök att glömma, men du kan inte glömma han är allt för dig. […] ( ”Jag vet hur sångerna låter, ) ”Jag känner ingenting sånt därnt nu. En sång inom mig där hjärtat gråter.” Jo jeklar jo, de kör dunka dunka på hög nivå här i hytten bredvid korridoren. Sitter på golvet i en hyttkorridor, för den som undrar. En annan givande låttext är ju den här: ”Du kan inte förneka det som hänt i evighet, nu måste du berätta vad du vet […] Försök att springa bort vi kommer ändå ifatt […] Vi är idioterna du jagar varje natt, ditt krig är ingen idé. Försök med dynamit, vi får inga sår, du tar ju ändå med oss när du går”.

 

Jisses ändå. Trodde inte man kunde sakna musik så här mkt. Har inte hört på dom på hela dagen. Börjar märka det mer och mer hur det är låttexter ifrån deras låtar som fastnar för en stund som sen byter av med andra låttextsmeningar ifrån deras ngn annan låt. De är underbara. Kanske testet stämmer som jag gorde. De är ju kanske inte den gladaste musik, men deras texter är ljuvliga. ”can you chase your demon, or will it take your freedom?” ”What’s going on fails to concern me, I hardly care at all”. Something something avoiding failure and games, “true colours will bleed”. Va tusans! Nu kommer jag ju inte på ngn text rad alls från de två senaste jag lyssnade på så sent som i förrgår. Startade ju aldrig datorn på torsdagen, och inte på fredagen, mer än nu då alltså. Alltså var det senast i onsdags jag lyssnade på dom, inte konstigt att det börjar kännas tomt då. Den ena går iaf ngt i stil med ”entertain me, i need more than i pay fore, i don’t know, i need more. Den andra heter tears for diamonds. (eller var orden tvärtom?) Yes! Nu kom jag på den första texten jag glömt ordningen på, ”it’s a game avoiding failure, and true colors will bleed”. =) Positiva texter här. Jajjemän. Haha, valde den här stavningen för jag tyckte den var snyggare för att den var fulare. Det är ju också ett sätt att tänka liksom. Diamonds for tears heter den ju så klart, fick titeln som en melodislinga i huvudet just så fick namnet rätt iaf. Jag tror att en textrad från den låten går ”happiness for tears”. Har ju texten i huvudet på ett ungefär. Höll ju på en massa och försökte komma på ett ”vettigt” msnnamn med hjälp av låtcitaten från just den texten, men tror ni jag kommer ihåg det för det då? Nä just det. Det gör jag inte. Nu är klockan 1:23 am och tänker ta paus i skrivandet så att inte allt försvinner när batteriet dör sen. Är bara 60% kvar, uppskattningsvis två timmar och elva minuter säger dom här i en pratbubbla också, fast nu stod det ju iofs 2,36 timmar. Hmm. Kanske ska skriva lite till, men om vad?

 

Som att det här skulle vara något vettigt då liksom. Aj snart är det juli, vilket betyder att det snart är augusti =/ Men juli kanske för ngt gott med sig också får vi hoppas. Ska bli spännande att få se vad det riktigt blev för lön av de här två veckorna som jag har jobbat nudå. Nu kom jag på vad det var som jag funderade på att jag tänkte skriva här alldeles just, och det var att jag tycker det ändå är lite dåligt att de här stora färjorna inte har tillgång till trådlöst internet medan de små (typ rosella) har det. Han snälla killen i receptionen/informationen sa att det internet som var var från båtens egna satelit sändare och att den inte riktigt hade kapacitet att ta emot sändning ifrån trådlösa enheter. Måste antingen köpa deras cd, eller ladda ner ngn musik med dom till datorn så att jag kan lägga in några på mp3n, som jag då måste rensa först. Hmm. Har bara typ trettio mb ledigt på den, eller något sånär ditåt. Datorn är snygg söt och liten, så mkt mer vet jag inte om den är. But i kinda like it anyway. Kanske var stort misstag att köpa utan cdläsare, men än har jag inte saknat den. Synd bara att man inte kan köpa en cd med dom för deras låtar som jag lyssnar mkt på är utspridda över kanske fyra olika cdr. Måst nästan be ngn vänlig själ att dra ner ”mina låtar” med dom så de kan brännas ut på en cd som sen går att läsa i cdn hemma i Norra Haga, Örebro, Bistorp, och Marsö. Alltså i vanliga cd-spealren. Roligt med musplattan/styrplattan. Har en knapp så jag kan starata/stänga av den, och då när jag startar den efter den varit avstängd kommer det upp en meddelanderuta ifrån ikonfönsterhörnet och där står det: ”Styrplatta, Status: pån”. Haha. Bra att man kan stava till på c(o= Jodå det är bra. Det underlättar en del. Nu är klockan 1.38 am. Känns dock som jag skrev klockslag alldeles just. Hmm. Bra att man inte börjar bli trött och inte vet vad man svamlar om längre. Kanske att det räcker med ett två sidigt långt inlägg. Ingen orkar väl ändå läsa hela när det är så här rörigt och roddigt och sömnigt och weirdoigt i texten. Nu kom jag på ngnt just, ett ord och en människa och ett tidsskede ngng tidigare i mitt liv. Hmm.

 

Gick btw not bra med mitt ”nu-ska-jag-icke-äta-ngt-mer-godis-under-den-här-båtfärden tanke. Undrar om man alls kan skriva det här så här. Kan kan man väl men ska ska man nog inte. Håller allvarligt på att somna sittandes här i denna obekvämt röda korridor. Kanske att man ändå borde ha skaffat hytt så man hinner sova lite så att man orkar vara social med människor på åland. Haha. Hade ju varit en god tanke. Det slog mig just att det kanske skulle vara bra att ha hytt natten mot måndag då man ska jobba en hel kväll.


nattliga funderingar

och tankar just innan john blund slog till. hmm. vet inte riktigt vad de vill säga. känner mig så misspepp på allt förutom jobbet som är riktigt roligt. kanske inte att jag saknar de som bor där, men nog blir jag nästan alltid glad när de ser så glatt på mig och pratar vänligt snällt och tydligt med mig, och framför allt; på ett språk som man förstår. fast visst, inte har jag ngt emot att lära mig andra språk eller prata på ett för mig främmande språk, det är inte det. det är bara det att man känner sig så utanför när alla omkring en pratar på sitt språk. visst, man snappar upp ett ord här och ett ord där, men vad hjälper det en med sammanhanget? däremot har jag kommit fram till att jag ändå förstår mer än vad jag trodde jag skulle göra.

I just wanna think that I don't think about none of them,
so I tell myself that I don't do, wondering if that
says more about me or about you?


I don't steal and I don't lie
but I can feel and I can cry
a fact I'll bet you never knew


but to cry in front of you, that's the worst thing I could do

blandad kompott

då har jag hängt upp tvätt på sån därn ställning för första gången. det gick nog bra. medan jag väntade på maskinen klippte jag mig lite också. det blev nog helt bra.

höjden av snobbighet är att kasta en smörgås bara för att den blev snett skuren.

annars är nog allt bara bra. finska lektionen kändes kte som det som var mest givande idag. dessutom har jag hemskt ont i ena ögat. hoppas det går över till imorgon.

för er som undrar förresten, jobbet på gustavsgården är riktigt roligt. börjar bli ganska duktig med blöjbytandet. måste dock jobba mer på min bestämdhet. det är jag som vet vad som är bäst för den boende och jag ska se till att det sker också. finns ingen annan som kan se till att det blir gjort. förhoppningsvis lär man sig även det med tiden.

nyt mä menen nukkumaan!

första

gången kvällspass idag då. Det gick helt bra och tiden gick snabbt + att jag har känt mig relativt pigg och utvilad idag vilket var ett tag sen jag kände mig. Bra med och jobba kväll, att man hinner sova lite före också.

Det var lite kul. Vid ett skede under dagens arbetspass kollade juag ut genom fönstret, och där var det en kille. Den här killen såg lite rolig ut eftersom han gick omkring med en plastpåse och plocka upp (vad som såg ut att vara) nyklippt gräs. Det var lite märkligt tyckte jag, vad har man egentligen för nytta av gammalt avklippt gräs? Det är som att spara sitt gamla hår efter ett långt frisörbesök.

Idag postade jag ett tio sidor långt brev skrivet på fem blad. Dock var det små blad (alltså inte som löv, utan små som A5:or) och skrivet på varannan rad för rutorna är så små. Bättre sent än aldrig och det var skrivet i april. Oppsan. När jag väl sen hemma och kommit innanför dörren hittar jag förvånansvärt nog post till mig, och det är just ett brev ifrån personen som jag just tidigare postade ett kilometerlångt brev åt. Haha. Så kan det gå.

Vad som värre är är att jag har blivit värsta fb nörden nu. Sa till och med till Danmark och Australien när vi skiljdes åt "see you at facebook". Hur illa är inte det på en skala.

Äsch, nu ska jag gå och nörda mig lite till.

kinda songish

finally at home again
I missed you my
little friend

even tough I just met you
I tried to take care of
and protect you

and I know that I just bought you
but you are still on my mind
as a thought of you

this weekend have been fun
hanging out in the sun
still kind of though
without you is never enough

Midsommar helgen ute i skärgården har varit nice, som Danmark skulle ha sagt, men ordentligt eftertryck och betoning.
Midsommaraftonen var midsommaraktig, så när som på maten som var risotto. Men kan förstå att det är lättare att laga risotto til fyrrtioen pers än att köpa sill och gräddfil + alla gillar inte sill. Blev kanske en aning för mkt klagande om maten den helgen. Även jag klagade fast jag sekunden före hade tyckt att alla klagade i onödan och tyckt "tänk på alla de svältande barnen i sudan". Haha, that's just so typicaly like me. Whole this weekend I have had just some words from a song in my head, but now I don't remeber them anymore. Kinda funny.

You found a way to touch my heart and soul
you open up my mind, I'll never let you go
You are like another part of me,
without you I can't live
My life is incomplete

rubrik som vanligt

jag kände mig tvungen att skriva då jag ändå varit inne här ett tag nu och läst och funderat.
vill skriva, men vet inte vad. händer inte så mkt här så har inte så mkt att berätta.

är på åland nu en stund, och sen blir det helsingfors, och sen åland igen, och sen en sväng till norge, och tillbaks till åland, och sen till slut blir det väl hem till örebro en sväng innan skolan börjar.

nu måste jag gå, annars blir dom arga på mig.
och så ville jag skriva en citat-låt-text-rad som passade eller som fastnat på min hjärna idag.
men så hittade jag ingen.

så kan det gå.

passande

Haha, ändå lite roligt hur en text kan stämma in så bra.

"Jag borde väl ha läst minst hundra sidor till
men morgondagens tenta den får bli hur svår den vill
.
För jag har hört att alla kommer på terminens sista fest
och gissa vem som tänker bli den som dricker mest.
För jag vill ärligt talat inte alls ens vara där
för kärleken hos vissa ställer bara till besvär.
"

Åtminstone det fetmarkerade, resten är bara resten av versen för tyckte den stämde in på ngt vis den med. En annan sak som jag kom fram till stämmer rätt bra in är det här:

I'm becoming this, all I want to do
Is be more like me and be less like you
And I know I may end up failing too
But I know you were just like me

With someone disappointed in you


Lite kul att jag alltid hört och sjungit "I may end up feeling too".
Fortsätter med samma temafunktion att det är det fetmarkerade som gäller.

Nu lyssnar jag på låten som är mest passande just nu och även var tidigare.
Orkar inte citera den frö det skulle bli så tjatigt eftersom den citerades då när jag skrev det förra inlägget om låttexter som passar in.

Now over and out to finnish my cold pizza.
Don't try to deny what you feel.

dagen som varit

alltså den andra juni 2009, har varit väldigt aktiv.
 • upp kl halv åtta
 • duscha
 • lektion tentafrågestund från 8.15-10
 • liten datastund till cirka halv tolv
 • lagade lunch (fiskpinnar och makaroner)
 • kollade igenom lite anteckningar från psykologikursen som skulle tentas
 • gick till tentan två ggr. jag min klant glömde kolla om jag verkligen hade id-kortet med mig så fick gå efter det i regnet
 • skrev tenta 14.30 - 17.05
 • datastund igen. skrev ut lite papper och blandat. gick hem cirka 18.30
 • väl hemma börjades det lite smått städas i korridoren inför vårstädningen
 • lagade mat (potatismos och bacon)
 • städade vidare, och började med frysfrostningen
 • samtidigt lagades det mat (vårrullar med ris)
Nu är frysen klar och det ska väl snart börjas sätta in frysvaror igen, tills vidare har de stått i kyl, kylfrysfack och kylväska.
Medan det väntas på att frysen ska bli tillräckligt kall ska det ätas glass med blåbär till.

Det var min dag det.
Ha det så bra alla!
Natti kramar


RSS 2.0